Johnson & Johnson dømt for å ha bidratt til opioid-epidemi

14
Foto: Shutterstock

Farmasigiganten Johnson & Johnson må ut med 572 millioner dollar etter den første rettssaken hvor en legemiddelprodusent holdes ansvarlig for å ha bidratt til opioid-epidemien i USA. Dette skriver E24. Nettavisa skriver videre:

«En dommer i delstaten Oklahoma har funnet selskapet ansvarlig for å ha bidratt til opioid-epidemien i USA ved å drive villedende markedsføring av smertestillende.

Johnson & Johnson er nå dømt til å betale 572 millioner dollar i bøter, tilsvarende 5,15 milliarder kroner, ifølge Reuters.

Opioid-produsenter og -leverandører har blitt bombardert med tusenvis av søksmål fra delstater og lokale myndigheter.»

BBC kaller dette en epokegjørende avgjørelse.

Aktor i saka, Mike Hunter, sier at endlig vil Johnson & Johnson bli stilt til ansvar for sine handlinger- «De er ansvarlige for tusenvis av dødsfall.»

Det norske Oljefondet er en av de store eierne av Johnson & Johnson med sin eierpost på 29 milliarder kroner eier «Norge» 0,97 prosent av selskapet. De aller største eierne er de vanlige mistenkte: Vanguard, BlackRock og State Street. De tre eier til sammen over 28 % av selskapet.

Tre selskaper eier de største korporasjonene i USA

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er den jødiske Sackler-familien som er hovedansvarlige.

  Much of the blame has been placed on pharmaceutical giants for aggressive marketing of prescription opioids and the FDA for lack of regulation. And certain companies made big money off the opioid boom — perhaps most notably OxyContin-maker Purdue Pharma.

  ‘The prescription blizzard will be so deep, dense, and white…’

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  Dette har fungert før. Ref. alkohol til indianerne

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det gyldene triangel, Vietnamkrigen og den påfølgende opoidbølgen er interessant lesning. Også
  tallene for opiumsproduksjonen I Afghanistan før og etter amerikanernes okkupasjon

 4. Ei gledelig nyhet!

  Johnson & Johnson er også i trøbbel for underselskapet Ethicon’s ‘transvaginal mesh’. Nær halvparten av 108.008 (!) søksmål i USA mot slike vaginale implantat er retta mot Ethicon.

  ethic - a set of principles of right and wrong behaviour.
  con - a disadvantage of something, especially when contrasted with its advantages.

  Det lå lissom i navnet at det var et uetisk selskap…


  p.s. kan anbefale dokumentaren The Bleeding Edge som omhandler amerikanske legemiddelselskaper og legers kyniske måte å hente inntekt fra pasienter gjennom helsefarlige produkt.

 5. In 1952, Mortimer and Raymond Sackler became the co-chairmen of a small Greenwich Village-based pharmaceutical company that Arthur Sackler had financed. The Purdue Frederick Company became Purdue Pharma. Mortimer and Raymond established pharmaceutical companies in Austria, Canada, Cyprus, Germany, Switzerland, and the UK.
  At the time of Arthur Sackler’s death in 1987, Purdue Pharma was a small drug company. In 1996, Purdue introduced its opioid drug, OxyContin. By 2001, eighty percent of Purdue Pharmacy’s revenue came from the sale of OxyContin worth $3 billion. According to The New Yorker, as of 2017 OxyContin, a blockbuster drug “reportedly generated some 35 billion dollars in revenue for Purdue”. Forbes listed the Sackler family as the 19th wealthiest in the United States in 2016 with a fortune of $13 billion. The largest part of the Sackler family’s fortune came from the sale of OxyContin.


  Opioid [use disorder] involves substances such as heroin, morphine, fentanyl, codeine, oxycodone, and hydrocodone. In the United States, a majority of heroin users begin by using prescription opioids.

  Purdue Pharma makes pain medicines such as hydromorphone, oxycodone, fentanyl, codeine, and hydrocodone.


  image|
  (US yearly deaths involving prescription opioids. Non-methadone synthetics is a category dominated by illegally acquired fentanyl, and has been excluded.)

  image|

  image|


 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  som i con-man og ex-con…

 7. Bankene HSBC( Britiske Hong Kong og Shanghai Banking Corporation har fartstid fra Opium krigen, og de er nå inne i Delek drilling som er part med over 22 % i Leviathian feltet utenfor Israel.
  Netanyahu pekte videre på hvordan gassen vil påvirke mye av det israelske samfunnet positivt i årene som kommer.

  •   Gass-utbyggingen vil føre til lavere energi- og livskostnader i Israel. Det vil også gjøre Israel uavhengig av energiimport; noe som er svært viktig for den israelske stat. Flere hundre milliarder shekel (1 shekel = 2+ kr) vil pumpes inn i vår økonomi de neste 20 årene; til Israels innbyggere, til velferd, til utdannelse og inn våre helsebudsjetter.
   

  Norske selskaper innvolvert

  Norske Aker Solutions har vært underleverandører til tidligere gassfelt i Israel.


  After the British established Hong Kong as a colony in the aftermath of the First Opium War, merchants from other parts of the British Empire, now in Hong Kong, felt the need for a bank to finance the growing trade, through Hong Kong and sometimes also through Shanghai, between China and British India, the rest of the British Empire and Europe, of goods, produces and merchandises of all kinds, but especially opium, cultivated in or transited (re-exported) through the Raj , and to that end, they organised amongst themselves and formed The Hongkong and Shanghai Bank in Hong Kong (March 1865), and in Shanghai one-month later.

  Når det gjelder tråder å nøste i fra Opiumskrigen, kan man kanskje komme nærmere ved å søke på noe av dette :

  Astor familien Owen Lattimore proxy for opium trade, og Laura Spelman finansiert av Institute for PacificRelations (IPR).

  IPR er den østlige grenen i nettverket som tilsvarer CFR i USA.
  Det var komiteen av 300 som bestemte hvem som skulle få delta i den lønnsomme opiumshandelen.
  John Coleman The Conspirator’s Hierarchy: The Story of the Committee of 300,p. 131 notes,
  “John Jacob Astor made a hugh fortune out of the China opiumtrade …
  Det kan være vanskelig å finne ut om Astor familien,
  .
  Grunnleggeren av Astor formuen var John Jacob Astor (1763-1884) og han var født i Waldorf i Tyskland.
  Han var i følge Coleman som hadde tilgang til dokumenter, en britisk agent.

 8. En kan med rette påstå at legemiddelindustrien driver med legalisert narkotikalanging av opiater, hvor legene og distributørene blir medskyldige sammen med korrupte politikere. Politikere som vedtok lover som forbød å begrense hvor mye opiater som kunne sendes hvor i USA. Leger er legemiddelindustriens salgs-personale når de også får godtgjørelser for å selge deres legemidler, jo mer de skriver ut, jo mer godtgjørelser.

  En over-medisinering som også er skyld i multi-resistente bakterier. Antibiotika til bruk i landbruk produseres også av legemiddelindustrien. Det er de samme medikamentene, bare levert bulk i spann og ikke i esker. Bare i USA fremstilte de antibiotika til dyr for over 5 milliarder dollar. Farmerne får skylden men er uskyldige, de følger bare legemiddelprodusentene anbefalte doseringer.

  Når også masse-vaksineringer fører til at en stor prosentandel blir syke og får plager som må behandles for resten av livet med medisiner fra samme legemiddelgigant som fremstilte vaksinen, skulle dette samlet føre til anklager om at Big Pharma forsøker å masse-forgifte hele befolkninger. Men når de omsetter for mange hundre milliarder dollar i året, er det ubegrensede midler til å bestikke politikere, få sine egen folk inn i legemiddeltilsyn og lobbying.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere