Hvem var «fotografen» VG hyller?

0
Fra VGs oppslag

Av Eva Thomassen.

Hvem er den døde «fotografen» Anas Al-Dyab som var «elsket av alle, som ikke hadde noen fiender og som hadde som eneste mål å vise verden hva som egentlig skjer i Syria»?

La meg presentere «fotografen» Anas Al-Dyab. Syrias farligste mann.

Hvorfor blir en terrorist hyllet som en helt?

Har vi behov for helter i den syriske krigen? Er det derfor Anas Al-Dyab ble plukket ut? Men, hvorfor akkurat Anas Al-Dyab? Svaret er enkelt. Han har gjort seg fortjent til det. Men, er det så mange som kjenner denne «fotografen» blant pressen i vestlige land? Åpenbart.

Det er etablert en egen side til hans ære: Remember Anas Al-Dyab. Der dukker VG sin artikkel opp – sammen med CNN, France 24 og Bild for å nevne noen. Alle hyller han. Skriver nekrologer og spanderer mange penger på å lage glansede reportasjer.  Men hvorfor? VG og andre medier lager aviser for at de skal leses av oss vanlig dødelige. De skal opplyse oss. De skal formidle virkeligheten slik den er – ikke slik den ikke er. Er det derfor Anas Al-Dyad blir dyrket som en helt? Ja, ser det ut som. Det står at han hadde som «eneste mål å vise verden hva som egentlig skjer i Syria». En ekte helt. Avbildet med barn i Afrin. Ikke som VG skrev først Aleppo. Det har VG rettet opp.

Aleppo eller Afrin?

Hva er forskjellen på disse byene? Gjorde det noe at VG skrev Aleppo og ikke Afrin? Ja, men det gjorde også noe at VG ikke skriver at White Helmets har invadert Afrin.

Fra oppslaget i VG.

Interessen min ble vekket da VG skrev at en fra White Helmets satt på fortauet i Aleppo i 2018.

Vi skrev om VGs sin hylles av den påståtte «fotografen» Anas Al-Dyab som propaganda og ikke journalistikk. Altså propagandajournalistikk. VG skrev at «fotografen» var i Aleppo i 2018. Det stemte selvfølgelig ikke. White Helmets/Al-Nusra ble drevet ut av Aleppo i 2016. Det begynner å bli kjent for de fleste, men åpenbart ikke VG. Eller var det bare en skrivefeil VG gjorde? Eller var det ikke så nøye å sjekke? Eller hadde VG kjøpt den glansete hyllesten med ferdig tekst?

Vi sjekket med White Helmets facebookside og fant at bildet ble tatt i Afrin i fjor og ikke Aleppo. Vi gjorde VG oppmerksom på denne feilen og sa det var i Afrin denne døde «fotografen» oppholdt seg i fjor og ikke Aleppo.

Og det skal VG ha: De rettet det opp og skrev at den døde fotografen var i Afrin i fjor og ikke i Aleppo.

I den nye versjonen skriver VG at:  «Bildet er i følge fotografen fra Afrin i fjor høst». Men, var ikke «fotografen» død? Han døde 21. juli og VG må ha snakket med han etter det siden VG rettet opp feilen først 29. juli? Noe annet som  VG burde ha tatt en titt på i samme slengen var hvem som står oppført som fotograf på bildet. Ser man på bildet er det samme person som har tatt bildet som er avbildet… En slags selfie? Eller er ikke det heller så nøye? Åpenbart ikke. Eller er hele bildet fake? Det er et reklamebilde. Ikke for White Helmets som sådan, men for White Helmets i Afrin. Der er nemlig White Helmets uønsket.

Afrin og White Helmets

White Helmets invaderte Afrin I 2018.

After being banned by the Kurds in 2015, the White Helmets – the controversial “humanitarian” group that exclusively accompanies particular Western and Turkish-backed terrorist groups – have announced their return to the city of Afrin. The move follows the city’s takeover by the Turkish military and Turkish-backed rebels linked to terrorist groups, such as the Free Syrian Army (FSA). The group had originally been banned from Afrin by the Kurds due to their association with extremist groups like FSA and others.

“I am in daily contact with people of Afrin. They know the reality of the White Helmets,” Roj Moussa, a journalist from Afrin told Kurdistan 24. “Turkey is trying to clean their reputation in Afrin. The White Helmets are seen as heroes in the West, in Europe, in Canada,” he said. 

“They [Turkey and rebels] killed a lot of people, burned forests, kidnapped civilians,” he said. “The White Helmets work in areas ruled by Jabhat al-Nusra [Al-Qaeda],” he said.

However, the group says it remains neutral. Kurds, on the other hand, claim the White Helmets only operates in areas controlled by the Turkish-backed rebels.

The group has since suggested they want to ‘rebuild’ Afrin.

“The Syrian Civil Defense [the official name of the White Helmets] on the first of August launched ‘together; we can rebuild it,’ to rebuild the city of Afrin with the participation of 150 volunteers,” Khaled Khatib, a spokesperson of the White Helmets told Kurdistan 24. 

Sitert fra Kurdistan24.

Det er akkurat den kampanjen «together; we can rebuild it,’ disse reklamebildene av “fotografen” Anas Al-Dyab skal brukes til. Å renvaske White Helmets invasjon av Afrin. Se også her.

Hvem var  Anas Al-Dyab?

La oss først se på hvor han ble drept. Han ble drept i Idlib i byen Khan Shaykhun. Khan Shaykhun er et kjent navn. Det var der det påståtte kjemiske angrepet fant sted i 4. april 2017. Løgnen som førte til at Trump sendte 100 missiler innover Syria. Hele verden ble kjent med hvor grusom «Assad» var som igjen «gasser egen befolkning», gjennom tett mediedekning fra nettopp Khan Shaykhun. Ingen vestlige medier var der, men de brukte lokale stemmer. Og, en av stemmene var den døde «fotografen»  Anas Al-Dyab sin.

Han som var elsket av alle.

Han stod og løy hele det syriske folket og resten av verden midt opp i ansiktet om at «Assad-regimet» hadde brukt kjemiske våpen mot Khan Shaykhun. Vi så filmer av barn og voksne hvor fråden sto ut av munnen på dem. Mange var døde. Vi så filmer fra sykehus fulle av mennesker med symptomer på at de var rammet av saringass. 

Hvem var fotografen? Anas Al-Dyab. Det var Anas Al-Dyab som utløste angrepene mot Syria med løgnene han serverte. Det var han som ble brukt som vitne, som sakkyndig, som kilde, som en nøytral figur i hvit hjelm. Han var en av Syrias farligste menn. Faktisk en av verdens farligste menn.

Han gjorde det han fikk betalt for og som er White Helmets jobb i denne regimeskiftekrigen. Et meget farlig og effektivt våpen.

Den siste vanære

Det kommer litt ulike utsagn om hvordan han ble drept. Hva skriver SOHR om hvordan Al-Dyab ble drept? Denne gangen ikke helt i tråd med det imaget VG og andre tegner av helten.

 The Observatory said Dyab was hiding in the cellar of a three-story building with two members of the Jaish Al-Ezza rebel group when the strike happened.

Altså, han ble drept mens han gjemte seg sammen med terrorister I terrorgruppa Jaish Al-Ezza.

Det er en løgn at han var ute for å dokumentere russiske bombefly. Det er sant er det var russiske bombefly over Khan Shaykhun som bombet terrormål. Der terrorister fra terrorgruppa Jaish Al-Ezza og Anas Al-Dyab gjemte seg var et slikt terrormål.

Hyllesten VG kommer med om denne døde terroristen er en større hån mot den syriske befolkningen enn å skrive feil navn på by. Tenk om VG kunne beklage hyllesten og skrive sannheten om denne «fotografen» som ikke er elsket av andre enn terrorgruppa han var del av, regjeringene som kjøpte kamera og hvit hjelm til han og mediene som kjøpte både bildene han tok og løgnene han serverte?  

Les også: VG lyver: White Helmets var ikke i Aleppo i 2018. Ikke VG heller

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.