Gule vester i Frankrike – 39 helger på rad

2

Til tross for nærmest total medieblackout og ekstrem politivold har de gule vestenes bevegelse bare fortsatt og fortsatt i Frankrike. 10. august 2019 var det den 39. lørdagen på rad at #giletsjaunes, de gule vestene, demonstrerte i gatene. Når du ikke har hørt om det, kommer det ganske enkelt av at de store mediene for lengst har bestemt at dette skal ties i hjel.

Her er noen klipp fra demonstrasjonene:

Naturligvis er demonstrasjonene mye mindre nå enn sist vinter, men de er uttrykk for et brennende raseri som finnes under overflaten i det franske samfunnet, og det er en flamme som ikke lar seg slukke. Før eller seinere blusser den opp igjen, kanskje vel så sterkt som tidligere.

Les mer om de gule vestene på steigan.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Ære være disse opprørerne! Men kjenner de til de to søylene vi må bygge en ny sivilisasjon på?

  Alexanders A Pattern Language er en av de to søylene vi må bygge en ny sivilisasjon på, den andre søyla er Det biologiske mennesket av Terje Bongard. Først må man få innført lommedemokratiet, så kan vi ta fatt på å bygge et nytt mønstersamfunn gjennom alexandrinske mønstre. Men dette blir litt av en jobb!

  Venezia må være vår inspirasjon, da man intet sted som her finner en slik rikdom av alexandrinske mønstre og designteknologi. Selvsagt, i framtida skal Skreia ikke stå noe tilbake for Venezia, dette betyr naturligvis av Fossenfeltet må jevnes med jorda, så får vi ta utgangspunkt i de ytterst få fragmentene som er tilbake av våre forfedres herlige urbane landsby ved Kværnumsstrykene. Skal man få bukt med flytrafikken, må man gjøre det like attraktivt å være hjemme, som å reise til Venezia!

  Vi har nå kommet til veis ende med vårt sivilisasjonsprosjekt, hele Mjøslandet er dødt, alle våre urbane sentra har blitt meningsløse, og selv Olterudelva som kaster seg så vilt ned fra Totenåsen når man beskuer et av verdens mektigste kulturlandskap fra Neshøgda, har tapt sin kultur og mistet himmelengene sine. Så alt er kjørt til bunns, vi har ingenting tilbake, alle spor av urban og rural kultur er utslettet.

  Dette fordi vi bygde vår sivilisasjon på de to søylene kapitalisme og modernisme. De hadde ingen bærekraft. Derfor har vår sivilisasjon nå kollapset.

 2. Avatar for INK INK says:

  En enda sak är säker
  och det är livets gång;
  att allting vänder åter
  att allting börjar om
  Och fastän våra röster
  ska mattas och förstummas
  ska nya röster sjunga
  ska nya röster sjunga

  När vi har blivit gamla
  och vårt hår har blivit grått
  när livet börjar mörkna
  och dagarna har gått
  när våra kroppar kroknar
  och våra steg blir tunga
  ska nya röster sjunga
  ska nya röster sjunga

  Sångerna om frihet
  om rättvisa och fred
  Sångerna om folket
  som aldrig kan slås ner
  Sångerna om kärlek
  som aldrig kan förstummas
  ska nya röster sjunga
  ska nya röster sjunga

  https://www.youtube.com/watch?v=1LitK0hcIIc

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere