– Epstein hadde flere brudd i nakken

0

Den pedofilidømte og -tiltalte Jeffrey Epstein, som høyst beleilig ble funnet død i høysikkerhetsfengselet etter et «antatt selvmord», hadde flere brudd i nakken. Dette viser obduksjonsrapporten, skriver Washington Post. Saka er omtalt i de fleste store mediene i USA, blant annet hos CNN.

Han hadde blant annet brudd i et bein ved adamseplet. Slike brudd kan skje ved hengning, men de kan like gjerne skje ved kvelning.

Epstein skulle ha vært på overvåking for mulig selvmord, men dette ble opphevet, og vaktholdet virker å ha vært mer enn slepphendt. Riksadvokat William Barr sier at han er rystet, sint og sjokkert over alvorlige irregulære forhold i fengselet. Og han fortsatte med å si:

«La meg forsikre dere om at denne saka vil fortsette mot enhver som måtte ha vært sammensvorne med Epstein. Ingen sammensvorne bør føle seg trygge. Ofrene har krav på rettferdighet – og det skal de få.»

En tidligere innsatt på samme fengsel som Epstein har sagt at fangene ikke får utlevert noe som lar seg gjøre å bruke til å henge seg i. Selv laknene er av papir som vil ryke dersom en voksen mannskropp skulle bli hengt i dem.

New York Times skriver at de to vaktene som skulle passe på Epstein hadde falt i søvn og etterpå forfalsket rapportene sine.

En del svært rike og svært mektige mennesker pustet lettet ut da Epsteins angivelige selvmord ble kjent. De håper nok at de forbrytelsene de har begått ikke minst mot unge jenter sammen med ham vil forbli skjult for alltid.

Epstein: Et svært beleilig selvmord

På lista over Epsteins «samling av folk» som han kalte det finner vi «et stort antall prominente politikere i USA, mektige toppsjefer i forretningslivet, tidligere presidenter, en berømt statsminister og andre verdensledere» som dommerpanelet i U.S. Court of Appeals for the Second Circuit formulerte seg.

Følg med i neste episode. Denne saka er ikke over.

Forrige artikkelSSB: – Elbilene til de rikeste sponses av de fattigste
Neste artikkelSyrias seire mot terroristene åpner veien for en avgjørende kamp om Idlib