Macron pepet ut på nasjonaldagen

0
Skjermdump fra Twitter

Emmanuel Macron ville gjøre den franske nasjonaldagen 14. juli 2019 til en hyllest til seg sjøl i nærmest kongelig stil. Men han ble i stedet møtt med massiv piping, skriver Le Parisien, som også har video av hendelsen.

De gule vestene, som nå har protestert hver eneste uke i åtte måneder, fortsetter sin kamp. Ikke overraskende er demonstrasjonene mindre omfattende nå enn de var på det meste. Noe annet ville ha vært sensasjonelt. Men raseriet mot Macron og den artistokratiske eliten er like strek, og det ulmer under overflaten.

Politivolden fortsetter også. Under demonstrasjonen i Paris fikk en kvinne skutt ut det ene øyet sitt da hun ble truffet av en av de 40 mm prosjektilene som Macrons polititropper får bruke mot uskyldige sivile.

Les mer om de gule vestenes oppsiktsvekkende opprør her.

De arbeidende klassene utenfor byene

Nettavisa spiked gjorde et interessant intervju med geologen og samfunnsanalytikeren Christopher Guilluy der han utdyper noen av sine observasjoner. Vi gjengir noen hovedpunkter her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPropaganda på film: Den nye bølgen av anti-russisk opinionsdannelse
Neste artikkelUkrainsk TV-kanal stoppet visning av Oliver Stones dokumentar etter å ha blitt beskutt