– Jeg så barn ble gasset på Champs-Élysées

0
Marianne, selve symbolet på Frankrike, skutt i øyet med politiets "flashballs". Skjermdump

Journalisten Nabila Ramdani i avisa The Independent ble djupt sjokkert over hva hun opplevde på gata i Paris under de franske polititroppenes voldsorgie mot vanlige mennesker.

Den rene skrekken på gatene ble tydelig på Champs-Élysées i forrige uke, hvor utløsende faktoren for mye sosial uro var som vanlig, Frankrikes sikkerhetsstyrker som brukte kjemiske våpen mot sine egne borgere.

Videoer som er tatt på den mest berømte avenyen i landet, viser at små barn sliter med å komme seg unna skyer av tåregass, gass som det er forbudt å bruke i krig. Så forbløffende som det kan høres, har fransk politi lov til å bruke stoffer som er skapt for å brenne øyne, munn og lunger mot vanlige sivile, men som det på grunn av internasjonale avtaler ikke er lov å bruke mot fiendtlige soldater.

Og til tross for hva man kan få inntrykk av via de store mediene så fortsetter de gule vestene sitt opprør på tross av denne ekstrem volden. Det er færre folk i gatene enn før, og det skulle bare mangle når volden er så ekstrem. Men gnisten lever, om det er styrtregn eller hetebølge. Her fra Toulouse:

Les om de gule vestene på steigan.no. Vi har fulgt denne klassekampen i Frankrike hele tida siden starten.

Forrige artikkelPersiabukta: USA har dårlige kort
Neste artikkelOliver Stone intervjuer Russlands president Vladimir Putin