Massive demonstrasjoner i Jemen mot «Århundrets avtale»

1
Mange hundretusen mennesker demonstrerte i feler byer i Jemen mot "Århundrets avtale". Kilde: MintPress

President Donald Trump har annonsert at han vil skape «Århundrets avtale», som i realiteten betyr å frata palestinerne deres rettigheter en gang for alle og gi Israel kontroll over det som nå er palestinske områder. New York Times har avslørt at tre arabiske stater er lovet i alt 40 millilarder dollar hvis de støtter denne avtalen. «Den arabiske gata vil aldri støtte denne avtalen,» skriver Al Jazeera.

Denne avtalen blir møtt med raseri blant vanlige folk i den arabiske verden. I Jemens hovedstad Sana’a gikk flere hundretusen mennsker i demonstrasjon mot forslaget. Demonstrasjonen rettet seg også mot den saudiarabiske koalisjonens krig mot Jemen. Liknende kjempedemonstrasjoner fant også sted i byene Hodeida, Ibb, Taiz, al-Jawf, Reimah, Dhamar, Amran. Dette skriver Ahmed Abdulkareem, som er medarbeider for MintPress fra Jemen.

Til tross for mer enn fire års barbarisk krig mot Jemen har ikke Saudi-Arabia og deres allierte klart å knekke Houti-bevegelsen, som fortsatt kan viste til betydelig sivil støtte, noe disse demonstrasjonene viser.

Til tross for at krigen mot Jemen dreper sivile i hopetall, er det ingen politiske reaksjoner mot de ansvarlige, og det er heller ikke noe særlig oppmerksomhet i mediene. Saudi-Arabia er vår allierte og får drepe så mange sivile som de måtte ønske.

Les:Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere