Malaysia tror ikke Russland skjøt ned Malaysian Airlines MH17

8
En del av vraket av Malaysian MH17.

Malaysias statsminister Mahathir Mohamad sier at Malaysia er blitt nektet å undersøke den svarte boksen til det malaysiske flyet MH17 som ble skutt ned over Ukraina 17. juli 2014. Dette skriver nettavisa Star Online.

Mahathir Mohamad sier også at det ikke er framlagt noe bevis for at Russland sto bak nedskytinga.

Det at Malaysia, som opphavsland til flyet som ble skutt ned, nektes adgang til flyets svarte boks, er et brudd på alle regler for etterforskning av alvorlige flyulykker. Og i en så politisk betent sak som dette, som har brakt verden på randen av krig, er det ekstra oppsiktsvekkende.

Malaysias statsminister sier at hans regjering godtar den nederlandske undersøkelseskommisjonens konklusjon om at missilet var blitt produsert i Russland, men han sier at de ikke har sett noen beviser for at det var Russland som sto bak nedskytinga.

«Russerne er svært disiplinerte og jeg tror ikke de var ansvarlige for å skyte ut et slikt missil.»

«Det kan ha vært opprørerne i Ukraina, men det kan også ha vært Ukrainas regjering, for de har også slike missiler.»

Mahatir sier også at han ikke vet hvorfor Malaysia ble utelukket fra undersøkelsene fra begynnelsen av, men at det er for mye politikk i saka. «Det virker som om ikke hensikten var å finne ut hvordan det skjedde, men å plassere ansvaret på russerne.» «Dette er ikke noen nøytral undersøkelse,» sa Mahatir.

Nedskytinga av MH17 drepte 298 mennesker, hvorav 15 tilhørte mannskapet om bord. Hele mannskapet var fra Malaysia.

Vestlig presse var raskt ute med å legge ansvaret på Russland, men snart fem år etterpå er det ikke lagt fram noen beviser for at så var tilfelle.

Nedsktytinga av MH17 ble brukt som påskudd for sanksjonene mot Russland og for den militære opprustninga til NATO mot Russland. Men det foreligger altså ikke noe bevis, ifølge Malaysias statsminister, for at Russland hadde noe med det å gjøre.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Men det trudde vel heller ingen andre som har tre hjerneceller i operativ tjeneste og to t-skjeer med logikk-kompetanse. The Russiofobia er for lett manipulerbare mennesker som for lengst har gitt fra seg all makt og trådt inn i rekken av maktas papegøyer. På det verste er vi vel over i psykiatrien

 2. Avatar for Jan-T Jan-T says:

  At sivile fly feilidentifiseres og har blitt skutt ned har skjedd mange ganger. Jeg holder på den «kjedelige» forklaringen at det var dette de russiskstøttende militære gruppene i Øst-Ukraina nettopp gjorde.

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Jeg tror nedskytninga var planlagt. For å finne de skyldige må man finne ut hvem som tjener på dette, og hvem som er istand til å utføre slike grusomme falsk flagg-aksjoner.

  Har listet opp noen punkter som sår tvil om den vestlige versjonen.

  1. Ukrainske fly-myndigheter omdirigerte MH17 fra den normale sydlige ruten, til å fly over krigsområdet lengre nord!

  2. MH17 ble også bedt om å fly lavere enn normalt for å komme under skydekket!

  3. Et ukrainsk militært jagerfly fulgte like etter MH17!

  4. Ukraina hadde flere rakettbatterier i området der “ulykken” skjedde, og disse ble flyttet vekk like etter nedskytinga!

  5. Et Kanadisk medlem av OSCE som kom til like etter hendelsen, viste bilder av flyskroget til MH17 med kulehull!

  6. Malaysia får ikke undersøke den svarte boksen, noe som er svært uvanlig.

  7. USAs avanserte spionsatellitt var rett over ulykkesstedet, og ingen avslørende informasjon har kommet fra amerikanske myndigheter.

 4. Et godt gammeldags falsk flagg angrep.

  Som tommelfinger regel så er det alltid den som tjener på en hendelse som også har forårsaket den.

  Gikk bare sekunder etter at Willy Wonka hadde skutt ned flyet så ble tårnet på flyplassen raidet og alle beviser tatt.

  Flykroppen var full i kulehull fra mitraljøser og Vestlig presse hadde allerede ferdig produsert propaganda som skulle ut da flyet var sprengt.

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Trur jaggu vi har vært borti lignende oppskrifter før :wink:

 6. Trygt og godt, så slipper du å ta stilling personlig. Men hvorfor må du fortelle oss om det?

 7. Avatar for TheoS TheoS says:

  Det mest troverdige fra den politiserte undersøkelseskommisjonen - som tok med Ukraina og utelot flyvningens “eierland” Malaysia, er at det var en BUK-rakett som skjøt ned MH17. En BUK-rakett som ikke hadde vært i Russland siden 1986. Men den siste opplysningen kom fra annet hold enn undersøkelseskommisjonen - mens offentlige opplysninger som knytter nedskytningen til Russland utelukkende har opprinnelse fra propagandarøret Bellingcat.
  BUK-batterier er utstyrt med radar. 4/10-2001 ble et sivilt russisk passasjerfly, flyvning 1812 fra Siberian Airlines, skutt ned over Svartehavet av en ukrainsk BUK-rakett under en militærøvelse. BUK’en overtok da selv styringen og løp løpsk mens den var i radarmodus, lot seg ikke kontrollere og siktet seg inn mot passasjerflyet hvor alle selvfølgelig omkom. Russland og Ukraina var venner på det tidspunktet og prøvde først å dysse ned hvordan ulykken var skjedd.
  Da MH17 ble skutt ned, hadde Ukraina et 20-talls BUK-batterier. En stor del av ukrainsk luftrom var uten sivil radarovervåkning. Var det militær radarovervåkning med BUK-batterier i stedet? Det får vi neppe vite. Uansett årsak vet vi at når flyet først VAR skutt ned, var det svært opportunt for ukrainske myndigheter få skyld lagt på Russland eller russisktalende opprørere. Og at ukrainsk hemmelig politi dukket opp i flytårnet i Kiev i løpet av kort tid fra ulykken og beslagla alt elektronisk materiale. Som ingen har sett siden.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere