Lars Gule – nå også forsvarsadvokat for IS

0
Lars Gule: "IS har utvilsomt vært særdeles flinke til å bruke terror som kommunikasjonsmiddel effektivt i psykologisk krigføring." Her en IS-konsulent i ferd med å utføre kommunikasjonsarbeid.

I en artikkel i Dagbladet med tittelen «Hvor farlige er IS-kvinnene?» gjør Lars Gule fra Oslo Met seg til forsvarsadvokat for Den islamske staten.

Gule polemiserer mot en uttalelse fra PST der det heter:

«dersom personer som har oppholdt seg i Syria eller Irak, vender tilbake til Norge for å gjenoppta kontakten med ekstreme islamister her i landet, vil dette kunne påvirke trusselen i negativ retning.» Grunnen til dette er ifølge trusselvurderingen for 2017 at «Dette er … personer som kan ha tilegnet seg eller styrket sin stridstekniske kapasitet og senket sin voldsterskel.»

Gule spør: Men hvor farlige er de? Er det sant at de alle utgjør en terrortrussel? Og mannen fra Humanetisk forbund har sjøl svaret.

Hva med påstanden om at IS er «en av vår tids verste terrororganisasjoner»? IS har utvilsomt vært særdeles flinke til å bruke terror som kommunikasjonsmiddel effektivt i psykologisk krigføring. De har fått oppmerksomhet og har skremt sine motstandere. Og hvis vi undersøker de sivile tap IS har ansvaret for, inkludert henrettelser og massakre på jezidier og andre, kommer vi opp mange tusen. Dette er likevel svært langt fra de sivile tapene Assad-regimet er ansvarlig for – det dreier seg kanskje om mer enn 200 000! Så kan man si at som statlig aktør begår ikke Assad-regimet terror, men folkerettsbrudd.

En gang til: «IS har utvilsomt vært særdeles flinke til å bruke terror som kommunikasjonsmiddel effektivt i psykologisk krigføring.«

Riktignok mener Gule at IS har begått terror, men:

Men ikke alt IS har gjort er terror, og ikke alle som sluttet seg til gruppen har hatt til hensikt å begå terror. Derfor er det viktig med en nyansert og individuell tilnærming til fremmedkrigerne. Ikke minst gjelder det kvinnene som reiste til Syria.

«Ikke alt IS har gjort er terror, og ikke alle som sluttet seg til gruppen har hatt til hensikt å begå terror.» Hva vet Gule om det?

Og aner vi en kvinnediskriminering her? Er kvinners terror å unnskylde fordi de er kvinner?

Jezidikvinnen Nariman Hame sier tvert imot i et intervju med NRK:

Det er en stereotypi om at kvinner er uskyldige og ikke har begått noe. Fakta er at de har sluttet seg til en terrororganisasjon, vært involvert i propaganda og rekruttering. De har også vært med på å holde jesidi-kvinnene som slaver, sier Haman til NRK.

IS henrettet 25 syriske soldater i Palmyra på denne måten. Bødlene var barn, opplært til å drepe.

Gule vil gjerne åpne dørene på vidt gap for terrorister fra IS, og han synes ikke det de står for er så ille.

PS: Denne artikkelen er rettet fordi den tidligere lederen av Human-Etisk Forbund, Lars Gule, ikke uttaler seg på vegne av HEF, men som angivelig ekspert fra Oslo Met. Gule har lenge ment at «Norge har et stort ansvar for å hente hjem norske IS-sympatisører fra Syria.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.