Vestlige medier hvitvasker og hyller al Qaida og IS

0

Nylig avdøde Abdel Basset Sarout blir opphøyd av vestlige medier.
Selv hyllet al Qaidaterroristen IS.

I disse dager pågår det harde kamper i Idlib_regionen i Syria. dette er den siste enklaven okkupert av terrorister. Den syriske arabiske hæren (SAA) gjør stadig fremskritt, men terroristene får støtte av NATO og Israel. Israel bomber regelmessig strategisk viktige punkter og forsøker å svekke SAA og NATO supplerer terroristene med våpen. Norge yter også støtte til terroristene i Idlib, gjennom Norsk Folkehjelp. Selv medier som BBC, må innrømme at Idlib er kontrollert av al Qaida.

Terrorleder drept – mediene kaller ham «ikon»

Abdel Basset Sarout ble nylig drept i kamp. Vestlige medier som knapt nevner drepte i Syria vier mannen omfattende omtale.
De kaller ham gjennomgående «opprører». Associated Press laget en pressemelding som har blitt gjengitt av  The New York TimesThe GuardianPBS , Bloomberg kaller ham «syrisk fotballkeeper» som «vant internasjonale pokaler for landet sitt«, «revolusjonens sanger» «den syriske revolusjonens ikon«

Både BBC, The Guardian, Sky News og mange andre synes at Sarouts død er så vesentlig at de lager oppslag om det, mens de ignorerer det meste av det som skjer i frigjøringskampen om Idlib og de drepte syriske soldatene, som forblir navnløse, for ikke å si usynlige for det vestlige publikum.
De som utelukkende henter sin informasjon fra massemediene, får inntrykket at en helt nettopp hadde falt i en «opprørskrig». Dokumentasjonen viser noe ganske annet.

Troskap til IS – drap på kristne

I denne videoen oppfordrer Sarout til samarbeid mellom sin egen fraksjon, ISIS og Jabhat al-Nusra (Al-Qaida i Syria), og sier «vi vet at disse to gruppene ikke er politiserte og har de samme målene som oss, og arbeider for Gud. «

Om IS sier Sarout:

«Med Guds vilje, vil vi jobbe med dem skulder-til-skulder når vi forlater her. Og vi er ikke redde for å bruke selvmordsbelter og bilbomber slik som de kristne eller shiaene . Vi betrakter disse tingene som vår styrke, og med Guds vilje, de vil være nettopp det. Denne meldingen er til den islamske staten og våre brødre i Jabhat al-Nusra, at når vi kommer ut herfra, vil vi alle være én hånd for å bekjempe kristne og ikke å ha interne kamper oss imellom. Vi ønsker å ta tilbake alleområdene som har blitt tilsmusset av regimet, som ble inntatt og overtatt av shiaer og vantro»

Nyhetsbyråene i vesten hyller terroristen

Denne blodtørstige terroristens krigshissing ble altså av nyhetsbyrået AP
summert slik; «Han fordømte gjentatte ganger slåssing mellom opprørsgrupper og oppfordret syrere til å forene seg mot regjeringens styrker.«

«Vestlige meningsbærere opphøyer Abdel Baset al-Sarout som ble drept i kamp mot den syriske hæren,» twitrer journalist Dan Cohen som respons på massemedienes respons på Sarouts død. «De utelukker beleilig nok at han kjempet i en milits alliert med al-Qaida og at han sverget troskap til IS

Cohen har laget en mini-dokumentaren The Syria Deception. I den vises også bilder av Sarout som holder et IS-flagg, og dokumenter med film hvordan han syngende kaller for utryddelse av Alawitter, en religiøs minoritet i Syria, og erklærer sin troskap mot IS.

NRK hyller også terrorister

White Helmets blir stadig fremstilt som «hjelpearbeidere» i statskanalen NRK, senest i foregående uke. Men det finnes en rekke videoer av dem der de tydelig fremstår som en integrert del av terroristgrupper, imange tilfeller bevæpnet. Det ser ikke ut til å bekymre NRK, de presenterer stoff produsert av White Helmets som sanne, uten forbehold.
Nylig dukket enda en video opp der White Helmets feirer sammen med Jaish Al Fatah i 2015.

Jaih al-Fatah ble dannet av den saudiarabiske «imamen» Abdullah al-Muhaysini. Muhaysini drev opplæring av barn til å bli selvmordsbombere og har drevet åpenlys intens rekruttering rettet mot unge muslimer verden over for å komme til Syria og drive «Jihad» og kampanje for å få donasjoner til Madid Ahl al-Sham, en pengeinnsamling til al Qaida drevet fra Qatar.
Videoen viser Muhaysini forberede en ung gutt på å møte paradiset som selvmordsbomber.

ved å klikke på twitterposten ovenfor kommer det opp en lang tråd med mange eksempler på hvordan vestlige medier har glorifisert teroristene i Syria. Britiske Channel 4 kalte IS for «formidable krigere«

Vi har all grunn til å forvente mer omskriving av historien fra vestlige massemedier etterhvert som det syriske forsvaret vinner frem.

The Syria Deception: Al-Qaeda Goes to Hollywood

YouTube player

Dokumentar 25 minutter

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLars Gule – nå også forsvarsadvokat for IS
Neste artikkelSjuka affärer på Nya Karolinska