Bilderberg-gruppens lange armer

6
Illustrasjon: Shutterstock

Av Manlio Dinucci.

I de siste årene er det blitt skrevet mange latterlige historier om Bilderberg-gruppen. Men ser man nærmere på dokumentene er det mulig å sette sammen et troverdig bilde. Tallrike forskere har arbeidet med dette. Gruppen er absolutt ikke noen slags verdensregjering, men et nettverk med innflytelse, sammensatt av CIA og MI6. Og hensikten er å støtte NATO.

Tre italienere var invitert til dette årets møte i Bilderberg-gruppen. Møtet ble holdt i Montreux i Sveits mellom 30. mai og 2. juni. En journalist var invitert sammen med Lili Gruber, vertinne for TV-kanalen La7. Hun er nå den permanente verten for Bilderberg-gruppen. Journalisten var Stefano Feltri. Han er assisterende direktør for Fatto Quotidiano, der Marco Travaglio er direktør.

Den «tredje mannen» som var valgt ut av Bilderberg er Matteo Renzi, senator for Partito Democratico og tidligere statsminister.

Bilderberg-gruppen ble formelt dannet i 1954 etter initiativ fra visse amerikanske og europeiske «framstående borgere». I virkeligheten var det CIA og det britiske MI6 som sto bak. Hensikten var å støtte NATO mot USSR. 

Etter den kalde krigen fortsatte de å spille den samme rollen – de skulle støtte USAs og Natos strategi. 

Gjestene på disse årlige møtene er nesten alltid eksklusive borgere i Vest-Europa og Nord-Amerika. Det er omtrent 130 representanter fra verdenspolitikken, fra økonomi, fra de militære, de største mediene og de hemmelig tjenestene. I samtalene skal de formelt snakke for seg selv.

De samles bak lukkede dører på et luksushotell, hvert år i forskjellige land, og beskyttet av et svært strengt militært sikkerhetssystem. Ingen journalister eller observatører har adgang, ingen kommunikeer har noen gang blitt publisert.

Deltakerne må sverge taushet – de har ikke en gang lov å avsløre identiteten til talerne som kan ha gitt den informasjon (i motsetning til deres påståtte «åpenhet»).

Vi vet bare at i år snakket de mest om Russland og Kina, romavlytting, en stabil strategisk orden og kapitalismens framtid.

De viktigste personene som var til stede i år var de «vanlige» fra USA; Henry Kissinger – en «historisk figur» ( som sammen med  bankier David Rockefeller var en av grunnleggerne av Bilderberg og Trilateral Commision . Rockefeller døde i 2017); Mike Pompeo, tidligere sjef for CIA og nå utenriksminister; general David Petraeus, tidlige sjef for CIA; Jared Kushner, rådgiver (og svigersønn) til president Trump for Midt-Østen, og intim venn av den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Med i år var også Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO, som ble ble utnevnt til to nye år i jobben for tjenester han utførte for USA.

I fire dager møttes de, med hemmelige bilaterale og multilaterale diskusjoner – disse representantene, kjente og ukjente figurer fra de store vestlige maktene, forsterket og utvidet med et kontaktnettverk som setter dem i stand til å ha innflytelse på regjeringenes politikk og hvordan de skal orientere folkemeningen.

Resultatet er synlig. I IlFatto Quotidiano forsvarer Stefano Feltri med store ord Bilderberg-gruppen. Han forklarer at disse møtene blir holdt hemmelige «for å kunne skape en sammenheng med oppriktige og åpne debatter som ikke er spesielt bundet til noen institusjoner». Og han angriper de «utallige konspirasjons-teoretikerne» som sprer «myter» om Bilderberg-gruppen og Trilateral Commission.

Men han nevner ikke det faktum at blant disse «utallige konspirasjons-teoretikerne» finner vi dommer Ferdinando Imposimato, ærespresident i høyesterett for Cassation ( han døde i 2018). Han beskrev resultatet av en rundspørring han hadde gjort som følger: «Bilderberg-gruppen er delvis ansvarlig for den strategiske spenningen vi ser, og derfor også massakrene». Han begynte med den på Piazza Fontana, (bombeangrep mot en bank i Milano der 17 mennesker døde. overs.) der Bilderberg-gruppen samarbeidet med CIA og Italias hemmelige tjenester, med Gladio og nyfascister, med P2-ligaen og USAs frimurere på NATO-baser.

Til og med Matteo Renzi har nå fått adgang til denne prestisjeklubben. Kanskje vi må overse at de kan ha invitert han på grunn av hans talenter som analytiker. Men vi sitter igjen med en hypotese om at disse mektige menn og kvinner i all hemmelighet forbereder en eller annen politisk operasjon i Italia. Feltri får unnskylde oss om vi slutter oss til «de utallige konspirasjonsteoretikerne». 

Oversatt fra engelsk av Ingunn Kvil Gamst og publisert på Derimot.no. Den italienske originalen ble publisert i Il Manifesto.

Nettsidene til Bilderberg-gruppa finner du her.

Deltakerlista i 2019 finner du her. Norske lesere vil merke seg at ved siden av Stoltenberg og Børge Brende har SVs Bård Vegar Solhjell kvalifisert seg til å bli tatt inn i varmen av kapitalens og imperialismens fraksjonsmøte. Solhjell var jo som kjent også en sterk tilhenger av krigen som ødela Libya.

Les om Bilderberg på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Det er alltid fornøyelig å se hvor langt folket er villig til å svelge unna de sykeste konspi-teroier for IKKE selv å bli kalt en konspi-teoretiker. Feks den offisielle 9/11 -versjonen. Den er så klein, så umulig på alle tenkelige måter at Askeladden som kappåt med trollet er minst like sannsynlig historie. Men folket er altså dressert inn i en tilværelse av kognitiv dissonans. Det er tydeligvis langt å foretrekke å svelge kamelkaravaner og CIA-sprøyt enn å bli putta i båsen som the postage stamp consensus har snekra til oss :wink: Så Bilderbergerne kan holde på helt i fred. Folket - de fleste aner ikke at Bilderbergergroup finnes - kjøper glatt at deler av vestlig maktelite møtes i 3-4 dager for å diskutere golfhandicappet sitt og de nyeste elskerinnene. “Krig og fred og sånn” skjer selvsagt i demokratiske fora. :wink:

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Klassekampen hadde en leder om Bilderberg.

  Det virker som Martin Wolf fra Financial Times ble sjokkert over innholdet på konferansen

 3. Det er da ingen konspirasjonsteori at Bilderberg er en verdensregjering, det er noe grunnleggerne selv bekrefter samt at det er de som velger ut personer til alle toppstillinger i Europa og ikke folket så så mange feilaktig tror.
  Ingen har blitt presidenter, statsministere osv uten først å ha vært innom Bilderberg. En presse som gjør alt for å skjule super møtene de selv deltar i.

  Folkevalgte blander seg med presse og stor kapital og lar de utforme politikken.

  Så hva er Bilderberg ? Det er heller ingen hemmelighet. Bilderberg er Illuminatis avdeling for Europa, CFR heter USAs avdeling.
  Så har vi de andre mindre Illuminati avdelingen som Club og Rome, Committee of 300, Bohemian Grove, Trilateral Commision

  Mange tror at Norge er en selvstendig nasjon, en freds-nasjon som skaper fred i hele verden med flinke politikere som folket har valgt.

  Fakta er at vi sa nei til å la oss styre av overnasjonale organ i folkeavstemninger i 72 og 94, de gav dem faen i og nå blir vi helt og holdent styrt fra utlandet, allerede i 2015 skrev E24 at politikerne, regjering og Storting ikke hadde noen funksjon lenger, hele landet blir styrt av EU direktiver og diktert fra utlandet.

  Myron Fagan exposes the Illuminati/CFR [1967]

  https://www.youtube.com/watch?v=KrUXPn7HCjM
 4. Hvis en sier at “hele det parlamentariske systemert er korrupt, og det representative demokratiet er bare et spill”, synes mange at det blir å gå for langt. Politikerne representerer da folket må vite, og gjør så godt de kan for folk og land. Men hvis en ser på de samlede politiske beslutningene som tas igjennom en regjeringsperiode, eller over tiår, så ser en at de kommer storkapitalen til gode og ikke arbeidstakerne og folket.

  For uansett en setter sammen en regjering av partier på det norske politiske valg-barometeret, vil deres samlede politiske beslutninger dreie politikken til høyre til storkapitalens fordel. Når vi snakker om SV, feks når SV satt i regjering ble barnehagene privatisert. Solheim anbefalte den “humanitære bombingen” i Jugoslavia. SV og Solhjell stilte seg bak NATOS krig mot Libya, og som lesere av alt venstre media vet var imperialistiske kriger.

  Solhjell var invitert og takket ja til å delta i Bilderberg-konferansen med Kissinger og Pompeo. For mange overbeviste SV velgere var det en umulig tanke, for SV står da for Sosialistisk Venstreparti?. Men den globale storkapitalen har sine agenter i alle politiske partier av betydning. Skulle den globale storkapitalen ha sine agenter også i SV? Ja, for SV var et 10-15% parti bare for bare noen år tilbake.

  Og Solhjell deltar nå på den globale storkapitalens offisielle konferanse Bilderberg-konferansen. I sin politiske karriere tjener de den globale storkapitalen på en fordekt måte, og etter den politiske karrieren er over tjener de den skamløst åpenlyst, det ser en med mange norske politikere. Det er da en ser at påstanden om at hele det parlamentariske systemet er korrupt, og den representative demokratiet bare et spill, blir åpenbar.

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Jeg blir veldig nysgjerrig på hvorfor du må vente i x antall timer for å kommentere/trykke liker? Så du nevnte det tidligere også. :slight_smile:

 6. Avatar for Anki Anki says:

  Ok, så du har bare fått et visst antall likes å bruke pr time ell dag? Har aldri testa det :slight_smile:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere