Ekstremister i Israel ønsker å ødelegge Al-Aqsa-moskéen

17
al-Aqsa-moskéen (til venstre) og den gylne Klippedomen er symboler på Jerusalem og palestinernes viktigste helligdommer. Foto: Shutterstock.

Al-Aqsa-moskéen i Jerusalem er den tredje viktigste moskéen i islam og palestinernes viktigste helligdom. Den ble fullført i år 705. Den og den gylne Klippedomen er symboler på Jerusalem. Klippedomen regnes som verdens eldste islamske byggverk.

Lenge har det eksistert en ekstrem jødisk bevegelse som ønsker å rive både al-Aqsa-moskéen og Klippedomen for å «gjenreise tempelet», som de sier. Det nye er at denne ekstremistiske bevegelsen er på vei til å bli mainstream, skriver Whitney WebbMintpress.

Yehuda Glick, som er medlem av Likud-partiet og sitter i Knesset for dem, er en amerikanskfødt jøde som ønsker å fjerne de muslimske helligdommene for å bygge et jødisk tempel der. Uri Ariel, som nå er landbruksminister i Israel, har støttet dette kravet. Han sa i 2014, da han var boligminister, at Israel etter hvert vil fjerne al-Aqsa-moskéen og erstatte den med et jødisk tempel. Palestinske myndigheter frykter for at dette kan komme til å skje.

Den israelske avisa Ha’aretz skrev alt i 2014 at den ekstremistiske bevegelsen for Tempelklippen var i ferd med å få stadig mer oppslutning. Våren 2019 har Israels kultur- og idrettsminister Miri Regev oppmuntret til at settlere må få uhindret adgang til klippen og uttrykt at han håper at «vi snart kan be på Tempelhøyden».

Lederen for det ytterliggående høyrepartiet Zehut, Moshe Feiglin, sa i april 2019 at han vil bygge det tredje tempelet «nå, og ikke om ett eller to år». Times of Israel mener at dette er ekstremt urealistisk, men mon det. USAs ambassador til Israel, David Friedman, har posert på bilder der al-Aqsa-moskéen er retusjert bort.

I USA har dette sionistiske kravet gjenklang blant kristen-sionister som ser på gjenopprettelsen av Tempelet som et varsel om endetiden. Visepresident Mike Pence er en kristen-sionist av den typen.

Det som en gang var en ekstremistisk undergrunnsbevegelse er i ferd med å bli ubehagelig mainstream, og denne bevegelsen har utvilsomt fått blod på tann etter at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Hva vil skje med alliansen mellom Israel og Saudi Arabia hvis Al-Aqsa-moskeen ødelegges eller rives?

 2. Ja det er jo der verden skal styres ifra , så klart de kives om stedet…
  Synes forresten muslimene i sin tid var ganske treffsikre på plassen.

 3. Kristen zionistene er nok i fyr og flamme om dagene, end tids tegna er overalt, et angrep mot Iran skal sette verden i brann så Jesus kan returnere.
  Jared Kushner fra 666 bygget i NY har skrevet fredsavtale med Palestinerne så det gjør han til deres Antikrist.

  Rare er at alle bibelske profetier kulminerer i 2019.

  Jeg vet ikke for jeg er ikke Jesus, men det ser utvilsomt ut som om verden har trøbbel i vente.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jesus sa at det visste bare far sjøl. Men han garanterte for sine - at vi vil få det vi tørster etter. Men først må ordet spres til alle - slik at de er i stand til å velge. Måten det skjer på - nå i innspurten, er akkurat her - på nettet.
  Men han er personlig, så forholdet til han, må du avklare selv. Det er det som er så vanskelig å skjønne - før du er der.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er Ottomanske bygg de har revet, da Muhammed ikke levde på Ottomanernes tid i følge ortodoxien.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er nok heller en slags reformasjon - for shiaene er som katolikker, de tilber på hver fjell og under hvert tre…
  Saudi ønsker en mer ensrettet, og kontrollert aktivitet- mer som når kongene omfavnet reformasjonen.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er fremdeles slik at det er Ottomanske bygg de har revet, og at Muhammed ikke levde på Ottomanernes tid i følge ortodoks historieoppfatning.

  Om du ser på gamle tegninger fra vestlige oppdagelses-reisende, så kan vi se hvordan det så ut. Disse tegningene vil sikkert også bli ødelagt, om dagens elite får beholde makten, da de har oppvist en vilje til å skrive om selv vestlig historie så den er mer politisk korrekt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

9 flere kommentarer

Deltakere