USAs angrep på Huawei kan innlede slutten på USAs datahegemoni

7
Fordi Google har kastetr ut Huawei fra sitt operativsystem, lager selskapet sitt eget, kalt Hongmeng.

Ved å angripe Kinas telegigant Huawei vil USA naturligvis på kort sikt påføre både selskapet og Kina en del problemer. De problemene skal ikke undervurderes. Med når USA via Google (som ikke er noe annet enn det militær-industrielle kompleksets forlengede arm) vil blokkere Huawei fra å bruke operativsystemet Android, kan det på lang sikt komme til å ramme USA vel så mye.

Det er nemlig slik som Tim Kirby skriver i Strategic Culture:

Et selskap som produserer mobiltelefoner uten å ha et operativsystem er omtrent like bra som å ha et bruk for melkeproduksjon uten kuer.

Eller for å si det i klartekst: Huawei blir nødt til å lage sitt eget operativsystem. Og det må gjøres for både mobiltelefoner, PCer og nettbrett.

Når det gjelder mobile enheter har Android 70 prosent av det globale markedet og Apple iOS nesten 29 prosent. Men det sistnevnte lages bare for Apples maskiner, så vi snakker i virkeligheten om et Android-monopol. For PCer er det Microsoft som har monopolposisjon med omtrenet 80 prosent av markedet. Mac OS (Apple) har 15 prosent, og det gjelder bare for deres egne maskiner, så det er Microsoft som har monopolet.

For deres konkurrenter har dette lenge vært en uholdbare posisjon, men det har vært billigere for dem å føye seg. Det har også vært tilfelle for Huawei, men nå er ikke det noe alternativ lenger.

Huawei – Brennpunktet i den økonomiske krigen mellom Kina og USA.

Donald Trump og USA tvinger nå Huawei og andre kinesiske produsenter til å skape egne og alternative operativsystemer og gjennom det bryte monopolet til Google og Microsoft. Det vil koste penger og innsats å lage nye operativsystemer. Men det er naturligvis fullt mulig, og når det først er gjort vil både posisjonene til Google og Microsoft være varig svekket og Huaweis og andre kinesiske produsenters posisjon være tilsvarende styrket.

Eller som Wall Street Journal helt riktig skriver:

Who Needs Google’s Android?

Richard Yu fra Huawei sier at deres nye OS vil kunne rulles ut internasjonalt i første eller annet kvartal av 2020. Huawei har hatt dette på beddingen en stund og det har allerede fått et navn, nemlig Hongmeng. Det er et begrep fra den klassiske kinesiske taoist-teksten Zhuangzi og har mange betydninger. Det kan for eksempel oversettes med Naturlig Energi, og for Huawei er jo ikke det noen dårlig betydning.

Huaweis grunnlegger Ren Zhengfei sier at det ikke er noe vanskelig å lage et nytt OS. Vanskeligheten er å bygge det økonomiske økosystemet rundt dette. Selskapet melder at Hongmeng er basert på Linux og at det vil bli et universelt operativsystem som også konkurrenter kan bruke. Og når det skjer vil monopolet til Google og Microsoft være brutt for alltid. Huawei sier at Hongmeng vil støtte alle apps fra Android.

Les også: Steve Bannon: Å drepe Huawei er viktigere enn handelsavtale med Kina

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det faktum at Huawei telefoner blokkerer NSAs overvåkning av vestlig publikum, er i seg selv et ganske kraftig sales pitch.

 2. Fantastiske nyheter. Så slipper verden å bruke jøde-OS.

 3. Avatar for Tellef Tellef says:

  Med et navn som Hongmeng kommer det aldri til å bli noen suksess utenfor Kina. Det hele avhenger om de har vett til å finne et internasjonalt og bra navn som vil føles naturlig for alle i verden.

 4. Huawei
  Ho-ng me-ng

  ~ honningmelk

  Syns det fungerer, og barnet skaper vel navnet - tenk på din første forelskelse, og så fint det navnet var.

 5. Avatar for nemesis nemesis says:

  USA og restene av det såkalte “verdenssamfunnet”, vil sannsynligvis våkne en dag og oppleve at resten av verdenssamfunnet opererer med Huawei og dets systemer. Fra denne dagen vil “vi” være dømt til underlegenhet frem til vi “lærer at spinne”.

  Ps vestlige politikere bruker uttrykket “verdenssamfunnet” i sin retorikk i forbindelse med geopolitiske kontroverser, selv om begrepet kun omfatter Europa(vest), Australia, NZ, Canada og USA, med en befolkning som kun utgjør en brøkdel av antall mennesker i verden.

 6. Avatar for Isak Isak says:

  Hva er egentlig et Jøde-OS? Hvis du mener at der det er laget av folk som kaller seg jøder, så gjør vel ikke det Android så mye dårligere? For vi er ikke jødehatere, er vi vel?

 7. Google som kontrollerer Android faller inn under jødemakten med sin jødisk ledelse, spesialoppdrag for den israelske regjering, og samarbeid med jødiske sensur-organisasjoner. Jøder reflekterer jødiske interesser; ikke norske eller europeiske interesser. Kjenner du ikke forskjellen, Isak?

  Nordmenn er jødehatere, for vi hater det anti-norske proporsjonalt med at det forstyrrer det norske økosystemet, hvor jøden kontinuerlig gjør seg til et hatobjekt med sin atferd. Om du kun hadde norske og europeiske interesser i øyemed, så ville du oppdaget dette sjøl - da ville det anti-norske presentert seg i din bevissthet som perler på en snor. Da hadde du sjøl funnet ut at invasjonen av Irak var planlagt av amerikanske jøder, eller at intervensjonen i Syria og støtte til ISIS er Israelsk utenrikspolitikk. Da måtte jeg ikke fortelle deg at de påfølgende flyktningstrømmene, Hollywood’s demoralisering, eller hatet mot “hvite” i jødisk kulturmarxisme, ikke tjener nordmenns interesser.

  Jo mindre makt til jødene, jo bedre. Derfor good riddance til jøde-OS.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere