Facebook trapper opp sensuren

0
Illustrasjon: Shutterstock

Facebook og datterselskapet Instagram har innført total blokade av Alex Jones, Infowars, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Paul Nehlen samt lederen av Nation of Islam Louis Farrakhan. I tilleg har selskapene slått fast at de vil blokkere enhver som lenker til innhold fra Infowars.

– Vi har alltid kastet ut individer og organisasjoner som promoterer vold og hat, uavhengig av politisk ideologi, sa en talsmann for Facebook.

Det er jo ikke helt nøyaktig gjengivelse av selskapets praksis, siden en krigsforbryter og hatpropagandist som Benjamin Netanyahu har sin Facebook-konto i god behold. Det gjelder også de fleste andre propagandister for imperialistiske kriger og invasjoner.

Facebook har lenge seilt under flagg som tjenesteleverandør. Nå står selskapet mer og mer fram som sensurinstans og redaksjon. Med 2,3 milliader unike brukere i måneden og en omsetning på 55 milliarder dollar er det klart at Facebook har svært stor makt.

Siden denne runden med Facebook-sensur rammer folk på den ytterste høyrekanten er det en del folk som kaller seg sjøl venstre som er fornøyde og godter seg.

Da tenker man ikke lenger enn nesa rekker. Neste gang kan det være palestinaaktivister, fredsaktivister eller venstreorienterte som rammes. Det er smart av Facebook å begynne med ytre høyre for da får de applaus fra liberalerne, så kan de ta venstrekritikere i neste omgang i det som kan kalles salamitaktikk.

steigan.no blir utsatt for en mer subtil form for sensur fra Facebook i form av gradvis struping av innlegg og stadig mindre synlighet. Facebook er et vindu som gradvis er i ferd med å lukkes, men det vil sikkert oppstå alternativer. Inntil videre vil vi fortsette å bruke Facebook aktivt. Antallet følgere på vår FB-side har økt fra ca. 4.500 til 6.500 på ett år til tross for struping, og våre lesere er flinke til å dele artikler med venner og kjente.

Når det strammes til i de sosiale mediene kan det være lurt å ha et abonnement, for da får du steigan.no rett i eposten hver dag. Og vil du være med å bygge opp den kritiske og uavhengige journalistikken kan du bidra her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.