Facebook trapper opp sensuren

15
Illustrasjon: Shutterstock

Facebook og datterselskapet Instagram har innført total blokade av Alex Jones, Infowars, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Paul Nehlen samt lederen av Nation of Islam Louis Farrakhan. I tilleg har selskapene slått fast at de vil blokkere enhver som lenker til innhold fra Infowars.

– Vi har alltid kastet ut individer og organisasjoner som promoterer vold og hat, uavhengig av politisk ideologi, sa en talsmann for Facebook.

Det er jo ikke helt nøyaktig gjengivelse av selskapets praksis, siden en krigsforbryter og hatpropagandist som Benjamin Netanyahu har sin Facebook-konto i god behold. Det gjelder også de fleste andre propagandister for imperialistiske kriger og invasjoner.

Facebook har lenge seilt under flagg som tjenesteleverandør. Nå står selskapet mer og mer fram som sensurinstans og redaksjon. Med 2,3 milliader unike brukere i måneden og en omsetning på 55 milliarder dollar er det klart at Facebook har svært stor makt.

Siden denne runden med Facebook-sensur rammer folk på den ytterste høyrekanten er det en del folk som kaller seg sjøl venstre som er fornøyde og godter seg.

Da tenker man ikke lenger enn nesa rekker. Neste gang kan det være palestinaaktivister, fredsaktivister eller venstreorienterte som rammes. Det er smart av Facebook å begynne med ytre høyre for da får de applaus fra liberalerne, så kan de ta venstrekritikere i neste omgang i det som kan kalles salamitaktikk.

steigan.no blir utsatt for en mer subtil form for sensur fra Facebook i form av gradvis struping av innlegg og stadig mindre synlighet. Facebook er et vindu som gradvis er i ferd med å lukkes, men det vil sikkert oppstå alternativer. Inntil videre vil vi fortsette å bruke Facebook aktivt. Antallet følgere på vår FB-side har økt fra ca. 4.500 til 6.500 på ett år til tross for struping, og våre lesere er flinke til å dele artikler med venner og kjente.

Når det strammes til i de sosiale mediene kan det være lurt å ha et abonnement, for da får du steigan.no rett i eposten hver dag. Og vil du være med å bygge opp den kritiske og uavhengige journalistikken kan du bidra her.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. I en kommentar i Dagens Næringsliv under overskriften; “Facebook sparker ut ekstremister. Teoriene deres kan ta liv” skriver Kjetil Wiedswang bl.a:

  “I dag trives konspirasjonstenkningen særlig godt på den ytre høyresiden, men heller ikke venstresiden er immun: Ifølge forfatterne kolporterer tidligere AKP (ml)-leder Pål Steigan konspirasjonsteorier på sin nettside, blant annet om den «ondsinnede, globalistiske spekulanten» Georg Soros. Veteranen Johan Galtung klarer ikke helt å ta avstand fra det antisemittiske falskneriet «Sions vises protokoller». Redaktør Truls Lie i det tidligere SV-organet Ny Tid og eks-partileder Berit Ås mener 9/11 var en amerikansk operasjon. Og nettet? Forfatterne viser til forskning som tyder på at det meste av oppmerksomheten er av kritisk karakter, men utviklingen går fort. Feltet er enormt og uoversiktlig. Facebook gjør i hvert fall noe for å være på den sikre siden.” https://www.dn.no/kommentar/facebook-sparker-ut-ekstremister-teoriene-deres-kan-ta-liv/2-1-597227

  Det gjengitte sitatet og resten av kommentaren, uttrykker frustrasjon over den økte innflytelsen alternative medier er i ferd med å tilegne seg. Det hersker nok betydelig nervøsitet hos lakeiene til makta, herunder MSM-eiere, som kaller seg redaktører, journalister og kommentatorer, at de skal bli avkledd av media ala Steigan.no.

 2. Pinlig logikk av Pål Steigan dette!

  Sammenhengen er dog slik at jo mer samfunnet åpner opp for høyrekreftene og drar hele samfunnet mot høyre, jo mer vil venstresiden bli undertrykt.

 3. Avatar for Anki Anki says:

  Man kan undre seg over den aggresjonen du tauer med deg inn hit til steigan. Kan du ikke bare holde deg blant dine egne, hvis du blir så grinete av hans skriblerier…?

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Er du sikker på at din logikk er den rette?

  Jeg har fulgt litt med hva som skjer med velgermassene i Norge. Visste du at arbeiderne i dag stemmer blått, og at de fattige i Norge stemmer Fremskrittspartiet! Dette er etter min mening absurd, men hvorfor har det blitt slik?

  Tror du det skyldes de alternative nettsidene, eller tror du det er politikken til venstresiden som får arbeiderklassen og de fattige til å stemme blått?

  Det er ingen tvil om at polariseringen i Norge øker, men hvem har skylden for dette? Er det de alternative nettsidene som har skylden, eller har dette noe med politikken gjøre?

  Før man kommer med veldig bastante meninger om det Steigan skriver, kan det være lurt undersøke hva som skjer i Norge, og så forsøke å finne årsakene. Når man har gjennomført dette så vil kritikken bli langt bedre, tror jeg. :slight_smile:

 5. Palestinaaktivister, fredsaktivister eller venstreorienterte trenger ikke bekymre seg for at motkreftenes angrep på dem vil forsterkes av at ytre høyre settes på plass på grunn av sin hatpropaganda, noe det virker som Pål Steigan tror. Det er en pinlig logikk, og jeg påpeker hva man faktisk skal være bekymret for. Det kan neppe karakteriseres som en bastant mening, Johnny.

 6. Avatar for Johnny Johnny says:

  Det er ikke selve kneblinga som skader, det er fokuset til venstresiden!
  Det folk hører fra venstresiden handler stort sett om å sensurere, kjempe for innvandrere, for masseimmigrasjon, for flyktninger, for autoritære religioner samt kjempe mot klimaendringer.

  Nesten aldri hører man at venstresiden skal kjempe for arbeiderklassen og fattige nordmenn. Tas fattigdom opp, så handler det alltid om fattige innvandrere. Folk flest ser jo hva venstresiden til daglig fokuserer på, og da blir ikke partiprogrammet så viktig, det blir bare fine ord!

  Men dette er slik jeg ser det, partipampene på venstresiden har nok et helt annet syn. :grin:

 7. Avatar for Johnny Johnny says:

  Jeg er faktisk bekymret for dette;

  Og dette;

  Og dette;

 8. Magnus Skrunes er nok død før dette skjer, og det er vel ingen grunn til at meg-meg-meg generasjonen han tilhører skal reformere seg seg, da moralsk dydssignalering føles så godt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere