Donald Trump og Vladimir Putin i lang telefonsamtale

0
Donald Trump og Vladimir Putin i Helsinki. Skjermdump fra RT.

I en melding på Twitter (hvor ellers?) offentliggjorde USAs president Donald Trump 3. mai 2019 at han hadde hatt en lang telefonsamtale med Russlands president Vladimir Putin.

De skal ha snakket om handel, Venezuela, Ukraina, Nord-Korea, atomvåpenkontroll og «Russland-bløffen», altså den påståtte russiske innblandinga i valget i USA i 2016.

Sammenbruddet for «Russiagate» etter at Mueller-rapporten ble kjent har tydeligvis gitt Trump friere hender til å følge opp det møtet han hadde med Putin i Helsinki. Trumps hjemlige kritikere, som har prøvd å gjøre statskupp via spesialetterforsker, er på defensiven, og Trump utnytter dette.

En kan mene hva man måtte ønske om Trump og Putin, men de er ledere for de to fremste kjernefysiske stormaktene i verden. Det er vesentlig bedre at de snakker sammen enn at de ikke gjør det.

Det synes ikke Demokratene. De tvert om sutrer over telefonsamtalen, slik som i denne artikkelen i The Atlantic.

Vil det komme noe ut av samtalen? Vil den avverge invasjon i Venezuela? Vil den redusere krigsfaren i det hele tatt?

Donald Trump skriver at det er et «kjempemessig potensial for et godt/stort forhold til Russland, til tross for hva du kan lese og se i Fake News Media. Se hvordan de har ført dere bak lyset om «Russisk samrøre». Verden kan bli et bedre og tryggere sted. Lekkert!» skrev han.

Det var Det hvite hus som hadde tatt initiativet til samtalen og den russiske kommentaren er langt mer lavmælt enn Trumps versjon.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelForsøket på militærkupp i Venezuela mislyktes totalt
Neste artikkelFacebook trapper opp sensuren
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).