Vestens økonomiske krig for å knuse Syria

0
Vestens og oljediktaturenes krig mot Syria har ført til store ødeleggelser. Nå ønsker USA å vri kniven rundt i såret gjennom ekstreme sanksjoner. Foto: Wikimedia Commons: Fra gamlebyen i Damascus.

Av Eva Thomassen.

Vesten har ikke gitt opp kampen mot «Assad-regimet». For å legge Syria i grus. Gjøre Syria til en «failed state». De har bare tatt i bruk nye og mye farligere våpen mot det syriske folket. Petroleumsprodukter skal hindres i å nå syriske havner. Altså selve livsnerven til Syria skal kuttes. Uten fyringsolje risikerer folk å fryse ihjel.

Folk skal ikke kunne lage mat. Ikke kunne åpne fabrikker, reparere infrastruktur. Ikke varme opp huset. Ikke ha elektrisk strøm, ikke få medisinsk utstyr. Ikke kunne kjøre bil eller bruke anleggsmaskiner eller aggregater. Som vi vet okkuperer USA 27% av syrisk territorium og det er i de områdene oljefeltene ligger. Altså USA sitter på den syriske oljen. Syria er derfor avhengig av å importere petroleumsprodukter. Petroleumsprodukter har vært en av de viktigste næringen i Syria, til blant annet EU. Se denne uttalelsen fra finansdepartementet i USA:

The United States and its international partners continue to demonstrate resolve to disrupt support for the Assad regime by preventing the normalization of economic and diplomatic relations and reconstruction funding.

The United States is committed to isolating the Assad regime and its supporters from the global financial and trade system in response to the continued atrocities committed by the regime against the Syrian people. The United States and European Union (EU) maintain sanctions programs against Syria, and the United States will continue to maximize pressure on the Assad regime and impose additional financial costs on the regime and its network of financial and logistics facilitators.

Ødeleggelsene av Syria sektor for sektor.

Sanksjoner

Siden sanksjonene ble innført i 2011 har Syria fått livsnødvendige forsyninger fra land som Russland, Iran, Cuba, Kina osv. Syria ville ikke ha overlevd uten. Men, siden grensene mot Irak, Tyrkia, Jordan har vært kontrollert av terrorgrupper og Jordan og Tyrkia har støttet krigen, har eneste mulighet vært å frakte nødhjelp, bygningsmateriell, petroleumsprodukter og annet med skip. Hvor skipene har seilt inn Middelhavet mot syriske havner.

Det er oljen som nå skal brukes som det dødbringende våpenet. USA og EU skal hindre at petroleumsprodukter når syriske havner.  Men, hvordan skal USA forhindre at båter i Middelhavet når syriske havner? USA har igangsatt et vanvittig nettverk av sanksjoner mot rederier, redere, tredjelands handelspartnere, ødeleggelse av navigasjonsutstyr, sanksjoner mot alle og særlig Iran og Russland for å hindre at båter nærmer seg syriske havner. USA truer med å senke skip om noen prøver å omgå disse truslene. USA har registrert  navnene på båtene som har vært innom syriske havner, navnene på redere, rederier, alle ledd i produksjonskjeden av petroleumsprodukter. Se her:

We are issuing an Advisory today identifying the grave risks to the maritime community if they participate in shipping oil to the Government of Syria.  The United States is committed to imposing a financial toll on Iran, Russia, and others for their efforts to solidify Assad’s authoritarian rule, as well as disrupt the Iranian regime’s funding of terrorist organizations.” The United States will aggressively seek to impose sanctions against any party involved in shipping oil to Syria, or seeking to evade our sanctions on Iranian oil.  Shipping companies, insurers, vessel owners, managers, and operators should all be aware of the grave consequences of engaging in sanctionable conduct involving Iranian oil shipments.”

Et fattig utsultet folk og et land i økonomisk ruin

Hva er målet med denne siste omdreiningen av sanksjoner? Den samme som før, bare mye verre. Folk er slitne etter åtte år med krig. Alle familier er rammet av krigen økonomisk og er traumatiserte. Ingen jobber, alle familier har kjære som er drept eller skadet for livet. Skadet og uten mulighet til medisinsk behandling fordi medisinsk utstyr står på sanksjonslista. Proteser blant annet.

 Økonomisk ruin fordi vestlige banker har stanset all bankforbindelse med Syria slik at du og jeg ikke kan sende 30 kroner så folk kan få kjøpt en kylling til middag. Planen er at det syriske folket skal sulte, Syria skal bli et gjennomfattig land. Folk blir desperate og vil vende sinnet sitt mot «Assad-regimet».  Syria er pr. i dag uten utenlandsgjeld. Før krigen var Syria selvforsynt. Nå mangler 95% av befolkningen tilgang på adekvat helsehjelp. Levealderen for menn har sunket fra 71 år i 2011 til 59 år i 2018. For kvinner har levealderen sunket fra 71 år til 69 år. 4 av 5 syrere lever under fattigdomsgrensen. FN vurderer «prisen» på ødeleggelsene av Syria tilsvarende 388 billioner dollar.

En FN rapport fra 2015 beskriver hvordan sanksjonene rammer vanlig mennesker gjengitt i en artikkel jeg skrev i 2015 i steigan.no.

White Helmets/ Syria Campaign- ny kampanje

Som kjent stengte alle vestlige land ambassadene i Damaskus i 2011/12.

De diplomatiske forbindelsene til Syria skal forbli frosset. Syria skal forbli et lukket land. Syria skal hinders i å ha diplomatiske forbindelser med de viktigste handelspartnerne i EU. Hindres i å kunne samarbeide om terrorbekjempelse gjennom diplomatiske kanaler.Syria skal hindres i å etablere normale forbindelser med vestlige land.

Som en del av dette har Vestens propagandaapparat White Helmets /Syria Campaign- fått jobben med å hindre at land gjenoppretter de diplomatiske forbindelsene med Syria.

Det finnes overveldende mengder dokumentasjon på at White Helmets ikke bare er en del av PR-apparatet til al Qaida, men også aktive krigere.

Som vi har erfart er  White Helmets  solgt inn som «representanter» for det syriske folket. De er våre vaktbikkjer og sier i fra til oss når noe er på gang i Syria. Nå er noe på gang. WH skal sørge for at den diplomatiske krigføringen mot Syria fortsetter og forsterkes. Som i tidligere kampanjer bruker WH folket i Vesten som våpen. WH bruker oss og appellerer til våre hjerter. Med våre underskrifter skal land presses til å ikke gjenåpne ambassadene i Damaskus. Støtter vi det syriske folket undertegner vi på et opprop som sendes regjeringer som har planer om å gjenopprette diplomatiske forbindelser med Syria

Italia

Italia er førstemann ut på rundturen WH har lagt ut på. Italia planla å åpne ambassaden i Damaskus. WH har klart å presse Italia til å ikke åpne ambassaden i Damaskus og derved stanset Italias ønske om å gjenopprette de diplomatiske forbindelsene med Syria. Når WH kommer i innboksen er det ingen grunn til å tenke seg om. Underskriv og videresend. Gjennom denne underskriftkampanjen har WH fått Italia til å snu.

Last week Italy’s foreign minister said his government is considering reopening its embassy in Damascus. 
Unless we stop it, Italy will become the first European country to normalise relations with the Assad regime, despite it being under EU sanctions for its well-documented war crimes and crimes against humanity. nzo Moavero Milanesi, Italy’s foreign minister, thinks his comment will fly under the radar because the world’s attention is shifting away from Syria — but if we act now we can change that. Let’s flood the Foreign Ministry with messages and force them to publicly pledge that they will not re-open the embassy and legitimise Assad’s crimes. 
This move is a betrayal of the hundreds of thousands of victims and survivors of Assad’s brutality who are seeking justice. It is in total disregard of current EU policies. It’s a signal to tyrants everywhere that they can break every rule of international law and not face any consequences. 
Let’s show the decision-makers at the Italian Foreign Ministry that until there’s real peace in Syria — one that is based on justice and political legitimacy — we will not stand by while they shake hands with a mass murderer. 
When Italy was blocking a ban on fuel used by regime helicopters to drop barrel bombs in 2014, thousands of us sent messages and together we reversed Italy’s position. Let’s do it again.

Oppslag i La Repubblica: Italia forbereder seg på å gjenåpne ambassaden i Syria

Andre artikler av Eva Thomassen på steigan.no se her.


Blant dem som støtter steigan.no er:

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.