Tulsi Gabbard: Trump er Saudi-Arabias tjener

0
Skjermdump fra kampanjevideoen til Tulsi Gabbard (D)

President Donald Trump la nylig ned veto mot en resolusjon i Kongressen i USA som ville ha pålagt presidenten å trekke landet ut av krigen i Jemen.

Presidentkandidat Tulsi Gabbard fra Hawaii fordømmer Trumps veto og sier i denne kampanjevideoen at dette viser at Donald Trump er Saudi-Arabias tjener og hun lover at dersom hun skulle bli valgt vil hun ikke godta at USA skal være en prostituert for Saudi-Arabia.

Denne kritikken mot Trump er naturligvis også en kritikk mot hennes eget parti, Det demokratiske partiet, som under Barack Obamas regjering innledet USAs støtte til den folkemorderiske krigen mot Jemen. USA har siden da sørget for logistikk, etterretning, våpen og direkte deltakelse i krigen.

I videoen kritiserer Gabbard også USA for å gi indirekte støtte til al-Qaida, IS og andre terroristgrupper som baserer seg på den samme ekstremt reaksjonære versjonen av islam som den som spres av det saudiarabiske diktaturet.

Tulsi Gabbard har lenge vært en uttalt kritiker mot USAs kriger, og hun har særlig gjort seg bemerket ved at hun har reist til Syria for å snakke med folk der og til og med ha møtt Syrias president Bashar al-Assad og hatt en samtale med ham. Hun har også fordømt USAs politikk overfor Nord-Korea, krigene for regimeskifte og nylig også USAs innblanding i Venezuela. Hun har fått så mange bidrag fra velgerne at hun er kvalifisert til å delta i debattene foran nominasjonsprosessen i Det demokratiske partiet foran valget i 2020.

Les:Ron Paul og Tulsi Gabbard: – Stopp innblandinga i Venezuela

Se:Kongressmedlem Tulsi Gabbard fordømmer Trumps ulovlige krig mot Syria

Se:Tulsi Gabbard knuser USAs politikk overfor Nord-Korea

Det skal bli interessant å se hvordan Gabbards deltakelse i debattene kommer til å påvirke dem.

Les om Jemen på steigan.no, den mediekanalen som mest langvarig om mest omfattende har dekket denne barbariske krigen mot Saudi-Arabias fattige naboland. Klikk her.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelCaitlin Johnstone: Assange, WikiLeaks og demokratiets framtid
Neste artikkelTyske forskere: – Elbiler fører ikke til lavere CO2-utslipp i Tyskland