Ron Paul og Tulsi Gabbard: – Stopp innblandinga i Venezuela

0
I USA tar Tulsi Gabbard og Ron Paul hver for seg kraftig avstand fra USAs innblanding i Venezuela. Foto fra deres egne nettsider.

Tulsi Gabbard som er kongressmedlem i USA fra Hawaii skriver på Twitter at USA må holde fingrene fra fatet i Venezuela. «La folket i Venezuela bestemme sin egen framtid,» skriver hun. «Vi ønsker ikke at andre land skal velge våre ledere – så vi må slutte å prøve å velge deres.»

Tulsi Gabbard representerer Det demokratiske partiet og er veteran fra USAs væpnede styrker. Hun er også en frittalende kritiker av USAs krig mot Syria. Hun annonserte nylig at hun vil stille som presidentkandidat ved valget i 2020 og hun har gjort kampen mot krigen i Syria til en av sine hovedsaker i valgkampen.

Under sitt besøk i Syria i 2017 møtte hun blant annet president Bashar al-Assad. Det er hun nylig blitt angrepet for. Men hun har svart med at «Det er fortsatt viktig for enhver leder av dette landet å være villig til å møte andre enten de er motstandere eller venner, hvis vi er seriøse når det gjelder å arbeide for fred.»

Også den tidligere kongressmannen Ron Paul, som har grunnlagt Ron Paul Institute, ber USA la være å blande seg inn i Venezuela.

Jeg synes det er ganske ironisk at vår regjering sier at de ønsker å ta vare på Venezuela … ved å støtte et kupp og true dem med militær vold fordi de ikke er demokratiske nok.»

En USA-intervensjon i Venezuela er ikke bare hyklersk, sier Ron Paul,

«den er uklok, veldig farlig, den vil bli svært kostbar og den er mot våre regler. Hvis de sier at de vil gå inn for å spre amerikanske verdier, vil jeg si at dette er ikke mine verdier!»

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelTvang og sanksjoner mot arbeidsledige
Neste artikkelFinanskapitalens nye frelser: fascisten Jair Messias Bolsonaro
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).