Ron Paul og Tulsi Gabbard: – Stopp innblandinga i Venezuela

2
I USA tar Tulsi Gabbard og Ron Paul hver for seg kraftig avstand fra USAs innblanding i Venezuela. Foto fra deres egne nettsider.

Tulsi Gabbard som er kongressmedlem i USA fra Hawaii skriver på Twitter at USA må holde fingrene fra fatet i Venezuela. «La folket i Venezuela bestemme sin egen framtid,» skriver hun. «Vi ønsker ikke at andre land skal velge våre ledere – så vi må slutte å prøve å velge deres.»

Tulsi Gabbard representerer Det demokratiske partiet og er veteran fra USAs væpnede styrker. Hun er også en frittalende kritiker av USAs krig mot Syria. Hun annonserte nylig at hun vil stille som presidentkandidat ved valget i 2020 og hun har gjort kampen mot krigen i Syria til en av sine hovedsaker i valgkampen.

Under sitt besøk i Syria i 2017 møtte hun blant annet president Bashar al-Assad. Det er hun nylig blitt angrepet for. Men hun har svart med at «Det er fortsatt viktig for enhver leder av dette landet å være villig til å møte andre enten de er motstandere eller venner, hvis vi er seriøse når det gjelder å arbeide for fred.»

Også den tidligere kongressmannen Ron Paul, som har grunnlagt Ron Paul Institute, ber USA la være å blande seg inn i Venezuela.

Jeg synes det er ganske ironisk at vår regjering sier at de ønsker å ta vare på Venezuela … ved å støtte et kupp og true dem med militær vold fordi de ikke er demokratiske nok.»

En USA-intervensjon i Venezuela er ikke bare hyklersk, sier Ron Paul,

«den er uklok, veldig farlig, den vil bli svært kostbar og den er mot våre regler. Hvis de sier at de vil gå inn for å spre amerikanske verdier, vil jeg si at dette er ikke mine verdier!»

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for Svein Svein says:

    Da Ron Paul stilte som kandidat for presidentvalg trodde jeg amerikanerne ville oppdage ham og stemme fram en så bra og klok mann. En mann med et stort hjerte. Men akk, det er så lett å overvurdere verden. Særlig når media & co aktivt motarbeider en bedre verden.

    Tulsi Gabbard er tilsvarende en flott kvinne som jeg en gang hørte si at et hovedmål for all politikk må være å minimere menneskelig lidelse. Og da starte med problemet krig. Et budskap så enkelt at man må være politiker/journalist/akademiker for ikke å forstå det.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.