Terrortiltalt og asylsøker

4
Den norske terroristen Alajami på en propagandavideo for al-Nusra. Skjermdump fra NRK.

Fadi Bassam Alajami kom til Norge som asylsøker i 2017 og bodde fredfullt i Trøndelag et halvt år før han ble innhentet av PST. Nå mener aktor retten står overfor den mest alvorlige fremmedkriger-saken i Norge. Dette skriver NRK på sine nettsider.

PST mener at Alajami var en ledende figur i terroristgruppa al-Nusra, al-Qaidas filial i Syria. NRK skriver:

Mannen blir intervjuet flere ganger i gruppas propagandavideoer. Han fremstår som en lederskikkelse:

I en video står han foran en styridsvogn og snakker om «frigjøringen» av byen Ain al Hamra i Syria. I videoen snakker han om at gud har gjort dem til sverd over nakken på den vantro. Døde og kvestede personer blir filmet, som ifølge mannen er soldater fra Assads hær.

I en annen video holder 35-åringen en motivasjonstale til et stort antall soldater før et angrep på byen Ariha i Idlib-provinsen. I videoen sier han blant annet: – Kjære brødre, Gud har velsignet oss i dag fordi vi er samlet for å redde islam.

På fremmarsjen mot Ariha filmes mannen igjen. Da er han tungt bevæpnet med et russisk maskingevær. Videoen viser det som ser ut som døde soldater. Mannen kommer med et budskap til sjiamuslimer: – Med Guds tillatelse kommer vi til dem i Iran, i Libanon og Irak.

Ingen er dømt før de er dømt, men svært mye tyder på at aktoratet har en god sak, og at vi her står overfor en terrorist som antakelig har vært medansvarlig for drapene på mange mennesker.

Mannen i den røde ringen skal være Fadi Bassam Alajami. Skjermdump fra NRK.

Alajami legger foreløpig opp til å si at han gjorde det han måtte for å overleve. Ikke det at vi skal gi tips til forsvaret, men hvis advokat Brynjar Meling i stedet la forsvaret på at Alajami deltok i ei terroristgruppe som fikk betydelig økonomisk og materiell støtte fra Norge, ville Erna Solberg komme i en svært pinli situasjon. For som vi har vist tidligere her på steigan.no: Norge har gitt store mengder økonomisk og annen støtte til al-Nusra gjennom norske «humanitære» organisasjoner. Så kunne Meling ha bedt om å føre Erna Solberg som vitne. Da ville terroristen Alajami kunne presentere seg som en alliert av Norge.

Dette sier litt om hvilken situasjon den norske regjeringa har stilt oss i. Den har støttet terrorister i åtte år i Syria, og nå kommer noen av dem «hjem» til sin hovedsponsor, og så vet man ikke hva man skal gjøre med dem.

På propagandavideoen fra al-Nusra lover Alajami at han og hans like er blitt skarpe sverd mot hoden til de vantro. Mon tro om det er et løfte han fortsatt står ved?


Les:Vår tids største skandale at vi støtter grupper med al-Qaida-tilknytning

Litt norgesreklame

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Olav Olav says:

  hvis advokat Brynjar Meling i stedet la forsvaret på at Alajami deltok i ei terroristgruppe som fikk betydelig økonomisk og materiell støtte fra Norge, ville Erna Solberg komme i en svært pinli situasjon. For som vi har vist tidligere her på steigan.no: Norge har gitt store mengder økonomisk og annen støtte til al-Nusra gjennom norske «humanitære» organisasjoner. Så kunne Meling ha bedt om å føre Erna Solberg som vitne. Da ville terroristen Alajami kunne presentere seg som en alliert av Norge.

  Meling burde også innkalle Robert Mood som vitne. I 2013 sammenlignet han “Syria-farerne” med nordmenn som reiste til Spania for å delta i kampen mot Franco. Ifølge Mood “føyde Syria-farerne seg inn i rekken av engasjerte nordmenn…” etc:

  NRK, 25. mai 2013. – Norske Syria-farere føyer seg inn i rekken av engasjerte nordmenn som står opp mot tyrannier

  Mood er vel dessuten nå blitt leder for Røde Kors, så ved å hente han inn som vitne kan jo Meling virkelig få understreket at hans klient slett ikke er noen terrorist, men ganske enkelt en “engasjert humanitær intervensjonist”. Mulig Gro Harlem Brundtland også burde innkalles. Hun kan forklare det der med “typisk norsk å være god”. Hvis noen ulykkeligvis har kommet til skade pga det den godeste Alajami har gjort, ja så skyldes det ganske enkelt “godheten” hans. Dette burde norske dommere kunne forstå.

 2. Hvis han kan dra regjeringa inn i det, så er vel effekten noe av det samme? Han vil jo hogge hodet av den, vil han ikke?

  Da jeg leste under her om Mood og bakgrunnen hans, kom jeg i hu dette intervjuet med Kay Greggs, som jeg kom over for mange år siden - jeg drev på den tiden å undersøkte CIAs rolle i narko-trafikken og hun nevner i intervjuet flere nordmenn , både gode og onde. Hun var gift med en offiser i marine-korpset, og var både førstehånds vitne og hun hadde ektemannens dagbok som dokumentasjon.

 3. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Mood er en del av den lille indre klikken på et par dusin mennesker som styrer og implementerer norsk sikkerhets/utenrikspolitikk. Han har lang erfaring fra steder som Kosovo og Syria. Kanskje Mood gjorde litt mer enn bare å gi verbal støtte til slike opprørsstyrker da han da sjef for den formelt nøytrale observatørstyrken UNSMIS i Syria i 2012.
  Gitt hans bakgrunn, ville det ha vært naturlig å drive en sidevirksomhet under dekke av FN-misjonen, der f.eks. virkelig viktig etterretning ble gitt til de som var bakmennene for regimeendring, dvs USA/NATO. Folk under dekke av FN, OSSE og andre internasjonale organisasjoner gjør rutinemessig lignende ting, f.eks. før krigen i Kosovo og under inspeksjonene i Irak på 90-tallet.

 4. Avatar for Olav Olav says:

  Ja, jeg har også merket meg den “pussigheten” at han var såkalt nøytral observatør der nede og ikke lenge etterpå oppfordret ungdommer i Norge til å dra ned og bekjempe “Assad”. Desto mer påfallende at det ikke har blitt skrevet et ord noe sted senere om hverken den oppfordringen eller hvordan den innstillingen han viste der burde gjort det umulig å sende han til Syria som “observatør”. Mood var forresten den som hadde hovedansvar for hele omleggingen av det norske forsvaret til “utenlandsoperasjoner” da han var leder for TRADOK. Han utførte vel i og for seg “bare” dette fordi partiene på stortinget slavisk fulgte opp Clinton-adminstrasjonens nye “out of area” strategi for NATO fra slutten 90-tallet. Så ble han belønnet med jobben som generalinspektør for hæren - og først da gikk han ut offentlig og sa at omorganiseringen han selv spilte en viktig rolle i hadde ført til at det knapt fantes kapasitet til å forsvare mer enn en bydel i Oslo rent midlertidig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere