Terrortiltalt og asylsøker

0
Den norske terroristen Alajami på en propagandavideo for al-Nusra. Skjermdump fra NRK.

Fadi Bassam Alajami kom til Norge som asylsøker i 2017 og bodde fredfullt i Trøndelag et halvt år før han ble innhentet av PST. Nå mener aktor retten står overfor den mest alvorlige fremmedkriger-saken i Norge. Dette skriver NRK på sine nettsider.

PST mener at Alajami var en ledende figur i terroristgruppa al-Nusra, al-Qaidas filial i Syria. NRK skriver:

Mannen blir intervjuet flere ganger i gruppas propagandavideoer. Han fremstår som en lederskikkelse:

I en video står han foran en styridsvogn og snakker om «frigjøringen» av byen Ain al Hamra i Syria. I videoen snakker han om at gud har gjort dem til sverd over nakken på den vantro. Døde og kvestede personer blir filmet, som ifølge mannen er soldater fra Assads hær.

I en annen video holder 35-åringen en motivasjonstale til et stort antall soldater før et angrep på byen Ariha i Idlib-provinsen. I videoen sier han blant annet: – Kjære brødre, Gud har velsignet oss i dag fordi vi er samlet for å redde islam.

På fremmarsjen mot Ariha filmes mannen igjen. Da er han tungt bevæpnet med et russisk maskingevær. Videoen viser det som ser ut som døde soldater. Mannen kommer med et budskap til sjiamuslimer: – Med Guds tillatelse kommer vi til dem i Iran, i Libanon og Irak.

Ingen er dømt før de er dømt, men svært mye tyder på at aktoratet har en god sak, og at vi her står overfor en terrorist som antakelig har vært medansvarlig for drapene på mange mennesker.

Mannen i den røde ringen skal være Fadi Bassam Alajami. Skjermdump fra NRK.

Alajami legger foreløpig opp til å si at han gjorde det han måtte for å overleve. Ikke det at vi skal gi tips til forsvaret, men hvis advokat Brynjar Meling i stedet la forsvaret på at Alajami deltok i ei terroristgruppe som fikk betydelig økonomisk og materiell støtte fra Norge, ville Erna Solberg komme i en svært pinli situasjon. For som vi har vist tidligere her på steigan.no: Norge har gitt store mengder økonomisk og annen støtte til al-Nusra gjennom norske «humanitære» organisasjoner. Så kunne Meling ha bedt om å føre Erna Solberg som vitne. Da ville terroristen Alajami kunne presentere seg som en alliert av Norge.

Dette sier litt om hvilken situasjon den norske regjeringa har stilt oss i. Den har støttet terrorister i åtte år i Syria, og nå kommer noen av dem «hjem» til sin hovedsponsor, og så vet man ikke hva man skal gjøre med dem.

På propagandavideoen fra al-Nusra lover Alajami at han og hans like er blitt skarpe sverd mot hoden til de vantro. Mon tro om det er et løfte han fortsatt står ved?


Les:Vår tids største skandale at vi støtter grupper med al-Qaida-tilknytning

Litt norgesreklame

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelAmerikansk tidning avslöjar: Boeings profitjakt bidrog till dödliga flygkrascher
Neste artikkelGeneralforsamling i Mot Dag AS 2019
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).