USAs-utenriksminister: – Da jeg var sjef for CIA så løy, svindlet og stjal vi

0
Mike Pompeo snakker åpenhjertig med studentene på Texas A&M University. Skjermdump.

Mike Pompeo er utenriksminister i USA, og dermed en av verdens mektigste menn. Han var direktør for CIA fra 2017 til 2018. På et møte med studentene på Texas A&M University 15. april 2015 kom han med følgende innrømmelse:

I was the CIA director. We lied, we cheated, we stole.

Man kan lese hele teksten fra dette møtet på nettsidene til Mike Pompeos eget departement. Her er klippet:

Dette må sies å være en presis beskrivelse av det CIA holder på med, og Pompeo virker ikke å ha lagt av seg denne vanen i rollen som USAs utenriksminister.

Forrige artikkelBrexit Party leder meningsmålingene i Storbritannia
Neste artikkelEn halv million lærere streiker i Polen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).