USA med flere millioner til White Helmets

0
Medlemmer av White Helmets viser seierstegn der de står på likene av syriske soldater som de kjører vekk som om det skulle være slakt.

Washington holder fast på et av sine yndlingsredskaper i krigen mot Syria. På en konferanse i Brussel 12.–14. mars 2019 erklærte USAs ambassadør James Jeffrey at USA vil gi denne gruppa nye fem millioner dollar. White Helmets kaller seg «Syrias sivilforsvar», men ble som kjent opprettet av britisk etteretning og er tett knyttet til al-Qaida i Syria.

Se Vanessa Beeleys foredrag om White Helmets på Mot Dag-konferansen 2019.

Konferansen kaller seg Supporting the Future of Syria and the Region conference, og det sier sitt at Syria ikke var representert. På en tilsvarende konferanse i 2018 lovte deltakerne å «støtte Syria» med 2,7 milliarder dollar i perioden 2019–2020.

Det ble ikke sagt noe om hvordan de har tenkt å støtte Syria hvis de ikke samarbeider med Syrias lovlige regjering. Men så er da også dette stort sett en samling av de landene som gjennom åtte år har gjort sitt ytterste for å ødelegge Syria og drive millioner av mennesker på flukt.

Gruppebilde fra konferansen med det misvisende navnet: Supporting the Future of Syria and the Region conference

Når deltakerne ikke samarbeider med Syrias regjering, så vet vi jo hvor støtten går – nemlig til de terroristkontrollerte områdene i Syria.

Det er også grunn til å noe av «støtten til flyktninger» blir gitt for å hindre dem i å vende hjem, slik det gikk fram på World Economic Forum i Davos 2019.

Milliardærklubben ønsker å hindre syriske flyktninger i å vende hjem


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGule vester #Acte XVIII. Macron truer med mer vold.
Neste artikkelHøyrekreftene i Venezuela foreslo å utnytte strømutkopling for å styrte Maduros regjering
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).