USA med flere millioner til White Helmets

0
Medlemmer av White Helmets viser seierstegn der de står på likene av syriske soldater som de kjører vekk som om det skulle være slakt.

Washington holder fast på et av sine yndlingsredskaper i krigen mot Syria. På en konferanse i Brussel 12.–14. mars 2019 erklærte USAs ambassadør James Jeffrey at USA vil gi denne gruppa nye fem millioner dollar. White Helmets kaller seg «Syrias sivilforsvar», men ble som kjent opprettet av britisk etteretning og er tett knyttet til al-Qaida i Syria.

Se Vanessa Beeleys foredrag om White Helmets på Mot Dag-konferansen 2019.

Konferansen kaller seg Supporting the Future of Syria and the Region conference, og det sier sitt at Syria ikke var representert. På en tilsvarende konferanse i 2018 lovte deltakerne å «støtte Syria» med 2,7 milliarder dollar i perioden 2019–2020.

Det ble ikke sagt noe om hvordan de har tenkt å støtte Syria hvis de ikke samarbeider med Syrias lovlige regjering. Men så er da også dette stort sett en samling av de landene som gjennom åtte år har gjort sitt ytterste for å ødelegge Syria og drive millioner av mennesker på flukt.

Gruppebilde fra konferansen med det misvisende navnet: Supporting the Future of Syria and the Region conference

Når deltakerne ikke samarbeider med Syrias regjering, så vet vi jo hvor støtten går – nemlig til de terroristkontrollerte områdene i Syria.

Det er også grunn til å noe av «støtten til flyktninger» blir gitt for å hindre dem i å vende hjem, slik det gikk fram på World Economic Forum i Davos 2019.

Milliardærklubben ønsker å hindre syriske flyktninger i å vende hjem


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.