Gule vester #Acte XVIII. Macron truer med mer vold.

0
Champs-Élysées etter gatekampene mellom politi og demonstranter. Skjermdump fra Twitter.

For attende lørdag på rad har de gule vestene demonstrert over hele Frankrike 16. mars 2019. Spesielt i Paris gikk det hardt for seg da politiet igjen gikk svært voldelig til verks mot demonstrantene.

Macron truer med hardere tiltak

Etter sin ferie i Pyreneene kom president Emmanuel Macron tilbake til Paris der han truet med å slå enda hardere ned på protestbevegelsen. På Champs-Elysées var det eksempler på vandalisering av butikker. Luksusrestauranten Fouquet’s ble satt i brann. Dette brukes naturligvis for alt det er verdt fra myndighetene side til å mobilisere for enda mer politivold og enda strengere straffer.

Bevegelsen Gilets jaunes er fortsatt en tverrpolitisk opprørsbevegelse som viser hva slags sinne og frustrasjon som finnes i den franske befolkninga mot den politiske og økonomiske eliten. Bevegelsen fører klassekamp mot den franske overklassen. Det mest representative programmet deres er de 42 kravene som ble publisert i november 2018.

Her er kravene fra De gule vestene

Se og hør Vanessa Beeleys foredrag om de gule vestene på Mot Dag-konferansen 2019:


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelMilitær intervensjon kan ikkje styrte den venezuelanske regjeringa
Neste artikkelUSA med flere millioner til White Helmets
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).