Milliardærklubben ønsker å hindre syriske flyktninger i å vende hjem

0
Milliardærklubben i Davos har ikke noe sans for at Syria-flyktningene skal vende hjem og være med på å gjenreise landet sitt. De ønsker å beholde dem i permanent utlendighet som en arbeidskraftreserve.

Milliardærklubben World Economic Forum har nettopp avsluttet sitt årlige møte og et av temaene som var oppe på årets konferanse var Syria-flyktningene. Man skulle kanskje ha trodd at selv WEF nå hadde innsett at vestmaktenes og oljediktaturenes krig mot Syria er tapt og at det er på tide å gjenreise Syria etter krigens ødeleggelser.

Men slike tanker er ikke å spore hos denne organisasjonen der Børge Brende sitter som direktør. Til årets konferanse har de fått utarbeidet en rapport om Syria-flyktningene. Den har tittelen: Win-win solutions for Syrian refugees and their hosts.

Rapporten er typisk nok skrevet av RAND Corporation, som er tenketanken til US Army, og originalen finnes her.

I rapporten sies det mye positivt om de syriske flyktningene, om deres holdning til arbeid og om den måten de stort sett er tatt i mot på i de landene de har tatt tilflukt.

Men det interessante er når RAND og WEF kommer med sine anbefalinger, for ikke en eneste anbefaling går ut på at flyktningene skal vende hjem og være med på å gjenreise Syria. Alle anbefalingene går ut på å legge til rette for at de skal være i permanent utlendighet. Imperialistene er ikke fornøyde med å ha ødelagt Syria mer enn noe annet land er blitt ødelagt etter annen verdenskrig. De vil også sørge for at Syria mister en betydelig del av det som er den viktigste ressursen i ethvert samfunn, nemlig den menneskelige arbeidskrafta. Og de gjør det med en selvfølgelighet som er frapperende. De får det til og med til å se ut som uttrykk for medmenneskelighet og humanisme.

Så i all sin humanisme skal Børge Brende og milliardærklubben fortsette krigen mot Syria. Den militære kampen har mislykkes, aber wir haben ja andere Methoden…

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelWorld Economic Forum frykter framtida
Neste artikkelMicrosoft integrerer NewsGuard på sin nettleser i kampen mot falske nyheter
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).