– CIA deltok i angrep på Nord-Koreas Madrid-ambassade

0
Illustrasjon: Shutterstock.

Den nordkoreanske ambassaden i Madrid ble angrepet av maskerte menn 22. februar 2019. Angriperne hadde med seg våpenkopier som de brukte til å true ansatte i ambassaden med. De banket opp åtte av de ansatte, satte på dem håndjern og forhørte dem. Aksjonen hadde et militært preg, ifølge øyenvitner.

Nå sier spansk politi at minst to av de ti angriperne hadde tilknytning til CIA. Dette skriver den spanske avisa El Païs.

Hvis det viser seg at CIA sto bak angrepet, er det en alvorlig sak i forholdet mellom Spania og USA. Ikke bare vil det bety at USAs agenter har operert på spansk jord uten godkjennelse av Spanias regjering. Men de har også gjort det for å krenke internasjonale konvensjoner som beskytter diplomatiske delegasjoner, skriver avisa. Dessuten var angrepet spesielt voldelig. Da spansk politi kom til åstedet var de åtte ofrene bakbundet, de var blitt slått og hadde vesker tredd over hodet. Rimeligvis var de vettskremte. Spansk politi utelukker at angrepet var utført av vanlige kriminelle. Det bar preg av å være en militær aksjon.

Hvis det viser seg at CIA sto bak angrepet, kan spanske myndigheter neppe la være å reagere. Dette handler om Spanias integritet også, og det handler om de diplomatiske delegasjonenes sikkerhet i landet. Neste spørsmål er hvem i USA som kan ha gitt CIA grønt lys til å gjennomføre et slikt angrep. Det må nødvendigvis ha vært en person svært høyt oppe i maktapparatet.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTyskland motarbeider Italias planer om å bli en del av silkeveien
Neste artikkelEn skandale at Faktisk.no får betalt av Facebook for å drive sensur
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).