Tysk toppolitiker: Utvis USAs ambassadør

0
Richard Grenell gliste bredt da han ble utnevnt til ambassadør i Berlin i 2018. Han kaller ikke mye på smilet blant tyske politikere. Shutterstock.

Wolfgang Kubicki som er visepresident i den tyske forbundsdagen og dermed en av de fremste politikerne i Tyskland har stilt krav om at USAs ambassadør i landet, Richard Grenell, bli erklært persona non grata og sendt hjem.

Grenell har kommet med en rekke angrep på den tyske regjeringa og dens politikk og han har blandet seg inn i tysk innenrikspolitikk. Detter er blitt for mye også for Kubicki. Han sier til Deutsche Welle:

Når man som USA-diplomat opptrer som om man var Høykommisær for en okkupasjonsmakt må man få lære seg at vår toleranse også kjenner grenser.

Dette rører ved en sår nerve i Tyskland fordi USA i gavnet er en okkupasjonsmakt i Tyskland, og at Grenell dermed på et vis er høykommisær for denne okkupasjonsmakta.

Med alle disse militærbasene har USA de facto fullstendig militær kontroll over landet.

En av de sakene Grenell har blandet seg inn i er Tysklands ønske om å få ferdigstilt gassrørledningen Nord Stream 2 som skal føre gass direkte fra Russland til Tyskland. Grenell har også kritisert at Tyskland ikke bruker så mye penger på det militære som det Donald Trump forlanger. Denne kritikken blir også avvist av Angela Merkel. Grenells kritikk kom etter at økonomiminister Olaf Scholz hadde lagt fram et langtidsbudsjett som viser at Tysklands militærutgifter ikke vil stige i prosent av BNP, men tvert om gå ned til 1,25 prosent i 2023. Dette ville ikke Grenell godta, og det ble for mye for visepresidenten i Forbundsdagen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.