Syrias forsvarsminister: – SDF er det siste kortet USA har på handa

1

Syria vil gjenerobre de områdene som holdes av de USA-støttede SDF-styrkene og de områdene som holdes av Hayat Tahir al-Sham på samme måte som det har frigjort andre deler av landet, så Syrias forsvarsminister Ali Abdullah Ayoub i en uttalelse 19. mars 2019:

«Vi gjør ingen kompromisser når det gjelder vår rett til å forsvare Syrias suverenitet» sa Ayoub på en felles pressekonferanse etter et møte han hadde hatt med stabssjefene for de væpnede styrkene i Irak og Iran.

Han understreket at «SDF er det eneste kortet USA og deres allierte har igjen på sine hender.»

«Syrias regjering vil behandle dette problemet på en av to måter: en forsoningsavtale eller en frigjøring av det området de holder ved hjelp av makt.»

Ayoub tilføyde at også Idlib vil bli gjenerobret av Den syriske armeen.

Møtet mellom de militære lederne i Syria, Iran og Irak viser at de er samkjørte i å knuse terrorismen i regionen og gjenopprette nasjonal kontroll. Gjennom samordning med hæren i Irak fjerner Syria en av de fordelene USAs styrker i Syria har hatt gjennom å kunne spille de to landene ut mot hverandre og bruke Irak som bakland for USAs operasjoner i Syria.

Dette møtet stadfester en prosess som har vært i gang i lang tid. Syria forbereder seg til å gjenerobre hele landet og her sikrer de seg støtte og samordning fra to strategisk viktige naboland.

Ledelsen i den kurdiskdominerte SDF/YPG-styrken oppfatter uttalelsene fra Ayoub som en trussel og hevder at Syrias regjering ønsker å «unngå en fredelig og demokratisk løsning».

På den annen side har SDF uten tvil svekket sin posisjon overfor de kommende forhandlingene gjennom at de innstendig har oppfordret USA til å beholde sine okkupasjonsstyrker i landet.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Eller ikke - er det dette Rukbahn-campen er til for?

  Det er valgkamp i Israel, og Bibi har tenkt å innvilge seg Golan høyden. Det skal visstnok finnes olje der, og rettighetene sitter energselskapet GENIE energy på. De har et “rådgivende” styre bestående av notorisk kriminelle.
  Navnet er garantert ikke tilfeldig.

  https://www.youtube.com/watch?v=frkJRTIOceM

  Heldigvis? ser det ut til at S-300 er operative:

  angående gull - Basel III skal visstnok gjeninnføre en slags gullstandard:

  Basel-avtalene er helt sentrale for den økonomiske poltikken som vi har overlatt til bankene. Det er denne de styrer etter. Prinsippene finner du nok best andre steder, praksisen finner du her.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere