Norsk Folkehjelp slipper katta ut av sekken

0
Trude Falch oppfordrer UD å hente ut norske «IS-bruder» og barna deres fra Syria. Skjermdump fra NRK.

Av Eva Thomassen.

Norsk Folkehjelp kommer med oppsiktsvekkende opplysninger om egen støtte til terrorgrupper i Syria. Vi er vitne til den komplette skandale i norsk bistandshistorie.

Bakgrunnen er norske kvinnelige IS-terrorister og barna deres i Syria

Kvinnelige terrorister. Dette bildet skal vise kommandanten Um Fadi (i midten) som poserer med sine kvinnelige terrorister i en brigade tilknyttet Free Syrian Army. Foto. ABACA. Bildet er fra 2014.

Statsminister Erna Solberg har sagt at «IS-bruder» og barna har rett til å komme hjem, hvis de selv oppsøker en norsk utenriksstasjon. Å oppsøke en utenriksstasjon er umulig for IS-kvinnene og barna, ettersom de er internert og ikke slipper ut av leiren.

Barna er født i IS-kalifatet, av norske statsborgere som har knyttet seg til terrorgruppa. Altså barn av norske terrorister. Opplysninger troverdige kilder har er at det tilsammen er ca. 70 norske barn i Syria. (30 av barna er i Idlib)

I nrk.no 29.3.2019 reagerer seniorrådgiver Trude Falch i NF (Norsk Folkehjelp) på at utenriksdepartementet ikke vil sende diplomater inn i leiren. (interneringsleirene i amerikansk okkuperte områder). UD sier at situasjonen på bakken er for uoversiktlig og farlig.

Trude Falch oppfordrer UD å hente ut norske «IS-bruder» og barna deres fra Syria. Trude Falch opplyser at det ikke er vanskelig. Hun mener det er fullt mulig for norske myndigheter å hente ut de norske barna som er internert i Syria.

At Norge har brutt de diplomatiske forbindelsene på høyere nivå med Syria og stengt ambassaden i Damaskus ser ut til å ikke stå i vegen for Falch. Internasjonale lover og kjøreregler for hvordan stater samarbeider er ikke nærværende. Vi vet at Norge og USA har brutt folkeretten ved å invadere Syria, men at NF så tydelig signaliserer at internasjonale lover ikke skal gjelde for Syria er oppsiktsvekkende for en bistandsorganisasjon å hevde som påberoper seg å nettopp være en bistandsorganisasjon. Det Falch også hopper bukk over er at SDF som holder norske og utenlandske terrorister internert ikke har egen jurisdiksjon. Det er ikke bare å ta seg ulovlig inn i Syria og plukke med seg 10 norske kvinnelige terrorister og 40 barn slik Falch foreslår. NF har riktignok tatt seg ulovlig inn i Syria i 8 år så for Falch å foreslå at det er uproblematisk for norske diplomater å gjøre det samme er rett og rimelig. Det Falch ikke forteller er at de grensene hun viser til er kontrollert av terrorgrupper, men kanskje norske myndigheter er kjent med det… Det kan synes som Falch har gode forbindelser i Irak. Hun forutsetter at Irak synes det er greit at norske diplomater tar seg ulovlig inn i Syria og ulovlig tilbake inn i Irak igjen. Falch har kanskje glemt at det kreves visum for å passere grensene mellom Syria og Irak.

Videre sier Falch:

– Man må ta forholdsregler, men det er ikke for farlig å reise inn. Norsk Folkehjelp har kontor på bakken der, og en rekke andre norske organisasjoner er i samme område. Det ville være av interesse å få vite hva NF driver med fra dette kontoret. Hun opplyser ikke om NF har egne ansatte ved dette kontoret eller lokalansatte. NF har jo argumentert med at det er for farlig å ha egne ansatte i områder kontrollert av terrorgrupper.  Det ville være interessant å få vite om NF anser IS, USA og SDF som farlige? Det kan synes som Falch ikke gjør det når hun blir spurt om hva hun synes om at norske myndigheter sier det er for farlig?  Det høres ut som et påskudd for ikke å agere i en veldig kompleks situasjon svarer Falch. Det vil være vanskelig og ressurskrevende, men å si at det for farlig virker som et påskudd for ikke å gjøre noe, svarer Falch. 

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Norsk Folkehjelp. Det gjør UD lurt i.

Les:«De sorte IS-brudene»

Hva er det egentlig Falch sier her? At NF har opprettet et kontor i områder okkupert av USA og den bevæpnede kurdiske militsen SDF (Syrian Democratic Forces). 27% av Syria har USA okkupert, de oljerike områdene. USA sin plan var å styrte «Assad-regimet» og etablere en islamistisk «vennligsinnet» stat. Litt som Libya. Det lykkes ikke USA med. USAs plan B er å splitte opp Syria. USA bruker SDF og IS som proxyhær i denne krigen. Den militante kurdiske militsen SDF opptrer som amerikansk bakkemannskap i kampen mot den syriske hæren. Bakgrunnen for at SDF opptrer som forrædere av landet de sier de vil tilhøre, er at de er blitt lovet eget territorium av amerikanerne til å etablere en kurdisk føderasjon. USA har teppebombet Raqqa og flere landsbyer og befolkede områder der NF har kontor. USA har begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten ved å sulte ut, massakrere og fordrive sivilbefolkningen fra områdene. USA har brukt hvitt fosfor over en rekke landsbyer i Deir Ezzor. Drept over 100 syriske soldater som kjempet mot IS. Minoriteter i områdene er blitt utsatt for folkemord. USA (og SDF)ville kvitte seg med alle som støtter «Assad-regimet» i de okkuperte områdene. USA og SDF har samarbeidet om å bistå terrorister fra IS ut av Raqqa og andre områder inn i Tyrkia og til den amerikanske militærbasen ved al-Tanf der norske spesialsoldater trente syriske terrorister.

NF har operert i flere terrorkontrollerte områder i Syria, men er blitt fordrevet fra sted til sted der den syriske hæren har befridd områdene fra terrorister. Nå oppholder NF seg i Idlib og altså i områder okkupert av USA. Idlib er kontrollert av terrorgrupper som står på alle lands terrorlister og ville ikke klart å oppholde seg i Idlib uten bistand fra internasjonale NGOer.

Jeg har redegjort for Norsk Folkehjelps bidrag til krigen mot Syria i denne artikkelen i Bistandsaktuelt.

Er virkelig samrøret mellom norske myndigheter og NF så porøs at det Falch foreslår er ett naturlig forslag å fremme overfor UD? Ja, det kan synes sånn og dette er vel den komplette skandale i norsk bistandshistorie?

«Norsk Folkehjelp er et ektefødt barn av fagbevegelsen»

Man skulle tro at Fagbevegelsens egen solidaritetsorganisasjon hadde et mer kritisk syn på USAs rolle i Syria. Men, det har den altså ikke. Da blir spørsmålet om alle LO – forbundene er klar over at pengene de gir til Norsk Folkehjelp blir brukt til støtte til terrorgrupper i Syria.

Min påstand er at NFs aktiviteter i Idlib og nordøst i Syria er brudd på norsk og internasjonal terrorlovgivning. Å etablere et kontor i samarbeid med okkupasjonsmakten USA og den militante kurdiske militsen SDF der IS har hatt total kontroll er å støtte en part i en blodig krig der den syriske hæren med allierte kjemper mot okkupasjonsmakten USA inkl. Norge og mot terrorgrupper, inkl. SDF. NF er ikke en nøytral bistandsorganisasjon. Det har vi visst, men denne saken setter NF i Syria i et enda grellere lys. Det at NF appellerer til norske myndigheter om å begå straffbare handlinger ved å ta seg ulovlig inn i ett land sier litt om den lovløse idyllen som råder hos Norsk Folkehjelp og andre bistandsorganisasjoner som opererer i Syria.

Støtte til terror

I straffelovens §147d står det: Med fengsel inntil 6 år straffes den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon, når organisasjonen har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

Diplomatiske forbindelser

The United States and its international partners continue to demonstrate resolve to disrupt support for the Assad regime by preventing the normalization of economic and diplomatic relations and the provision of reconstruction funding. The United States is committed to disrupting illicit financial and other support to the Government of Syria, to include transporting petroleum to its state-owned and -operated ports, regardless of the location or nationality of those facilitating such support.

Vi andre bør appellere til norske myndigheter å gjenoppta de diplomatiske forbindelsene med Syria, åpne ambassaden i Damaskus slik at norsk etterretning kan samarbeide med syrisk etterretning om norske terrorister. Det kommer nok ikke norske myndigheter å gjøre. Norge er underlagt USA.

Økonomisk krigføring/sanksjoner

Nå har USA startet en økonomisk krigføring Syria aldri før har opplevd . USA har innført ytterligere sanksjoner. USA truer alle skip som nærmer seg syriske havner med å senke dem, ruinere rederier, ødelegge navigasjonsutstyr. Det betyr at fyringsolje, mat, medisiner og utstyr til gjenoppbygging av infrastruktur slik at folk kan flytte hjem igjen ikke når Syria. Det er å håpe at Norske Folkehjelp tar sterk avstand fra USAs sanksjoner mot at fyringsolje og andre petroleumsprodukter skal nå syriske havner der de sitter på kontoret sitt og speider utover alle oljefeltene USA har okkupert som gjør at Syria er avhengig av import av olje.

Syriske barn er offer for de dødbringende sanksjonene Vesten påfører Syria. Syriske barn dør av kreft fordi kreftmedisin står på sanksjonslista Norge støtter. 95% av den syriske befolkningen er rammet av de dødbringende sanksjonene. Bistand følger norsk utenrikspolitikk og gis kun i områder kontrollert av terrorgrupper.  Vi hører aldri NF eller andre NGOer reagere på disse sanksjonene. Hvorfor ikke? Fordi NF får tilskudd fra norsk UD. Som vi vet deltar Norge i en regimeskiftekrig i Syria. Da trenger proxyhæren bestående av terrorister våpen, penger, medisiner og mat. Det er det bistandsorganisasjonene som sørger for. Så viktig er denne bistandsindustrien at den går bokstavelig talt over lik for å få penger fra den norske staten og skattebetalerne. 10 milliarder kroner har Norge investert i denne krigen kanalisert gjennom NGOer.

Finansdepartementet i USA skriver:

The United States is committed to isolating the Assad regime and its supporters from the global financial and trade system in response to the continued atrocities committed by the regime against the Syrian people. The United States and European Union (EU) maintain sanctions programs against Syria, and the United States will continue to maximize pressure on the Assad regime and impose additional financial costs on the regime and its network of financial and logistics facilitators.

Vi andre bør appellere til den moralske kapitalen vi tror politikere besitter og be dem stoppe støtten til de stadig grusommere sanksjonene USA og EU påfører det syriske folket.


Andre artikler av Eva Thomassen på steigan.no, klikk her.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.