Merkel avviste USAs press om at Tyskland skulle provosere Russland

2
USAs visepresident Mike Pence prøvde å få Merkel til å gjennomføre en tysk provokasjon mot Russland i Kertsjstredet. Foto: Shutterstock.

Under et møte på sikkerhetskonferansen i München 16. februar 2019 la USAs visepresident Mike Pence et sterkt press på Angela Merkel for å få henne til å sende tyske marinefartøyer til Kertsjstredet som skiller Krimhalvøya fra det russiske fastlandet. Hensikten var ifølge Pence å vise Russland at Vesten trosser den russiske politikken i dette området. Dette skriver Bloomberg på grunnlag av kilder som ønsker å være anonyme.

Den tyske forbundskansleren avviste forslaget.

Den tyske utenriksministeren Sigmar Gabriel sa i et intervju med den tyske tv-kanalen n-tv i november 2018 at Ukraina har forsøkt å trekke Tyskland inn i en krig. Gabriel tilføyer at dette kommer Tyskland overhode ikke til å bli med på.

Og Ukraina har virkelig forsøkt å trekke Tyskland med seg i en krig mot Russland. Dette går fram av et intervju Petro Porosjenko gjorde med den tyske avisa Bild. Dette intervjuet er også gjengitt i n-tv.

«Tyskland hører til våre nærmeste allierte og vi håper at det sammen med NATO sender marinefartøyer til Azovhavet for å bistå Ukraina og sørge for vår sikkerhet,» sa Porosjenko. Spesielt tryglet han forbundskansler Angela Merkel om hjelp.

Kartet viser trafikken gjennom Kertsj-sundet.

Ideen om å sende marinefartøyer fra NATO til Azovhavet er noe som også er foreslått av Atlantic Council, og som vi pekte på i den forbindelsen er dette et forslag om å starte den tredje verdenskrig i Azovhavet. Det har åpenbart også Merkel og Gabriel forstått, og det har de tydeligvis ikke tenkt å være med på.

Les også:Atlantic Council foreslår terrorhandling mot Kertsj-brua

Tyskland: – Ukraina ville dra oss inn i en krig

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Hva hadde Norge svart hvis USA hadde bedt Norge om å sende marinefartøyer til Kertsjstredet? Mulig at Norge hadde svart: desverre vi har allerede mistet en fregatt, det får være nok.

  2. Mulig at norske fregatter ikke bestod testen?

    Jeg lurer på hvor mye strangelove-fakter som foregår rundt omkring i maktens korridorer. Noen som husker at Obama avlyttet Merkels telefon i årevis?
    Er det mulig at Trump er mindre sofistikert? Eller er det andre som sitter på informasjonen? Eller er Merkel like staight som hun ser ut som?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere