Merkel avviste USAs press om at Tyskland skulle provosere Russland

0
USAs visepresident Mike Pence prøvde å få Merkel til å gjennomføre en tysk provokasjon mot Russland i Kertsjstredet. Foto: Shutterstock.

Under et møte på sikkerhetskonferansen i München 16. februar 2019 la USAs visepresident Mike Pence et sterkt press på Angela Merkel for å få henne til å sende tyske marinefartøyer til Kertsjstredet som skiller Krimhalvøya fra det russiske fastlandet. Hensikten var ifølge Pence å vise Russland at Vesten trosser den russiske politikken i dette området. Dette skriver Bloomberg på grunnlag av kilder som ønsker å være anonyme.

Den tyske forbundskansleren avviste forslaget.

Den tyske utenriksministeren Sigmar Gabriel sa i et intervju med den tyske tv-kanalen n-tv i november 2018 at Ukraina har forsøkt å trekke Tyskland inn i en krig. Gabriel tilføyer at dette kommer Tyskland overhode ikke til å bli med på.

Og Ukraina har virkelig forsøkt å trekke Tyskland med seg i en krig mot Russland. Dette går fram av et intervju Petro Porosjenko gjorde med den tyske avisa Bild. Dette intervjuet er også gjengitt i n-tv.

«Tyskland hører til våre nærmeste allierte og vi håper at det sammen med NATO sender marinefartøyer til Azovhavet for å bistå Ukraina og sørge for vår sikkerhet,» sa Porosjenko. Spesielt tryglet han forbundskansler Angela Merkel om hjelp.

Kartet viser trafikken gjennom Kertsj-sundet.

Ideen om å sende marinefartøyer fra NATO til Azovhavet er noe som også er foreslått av Atlantic Council, og som vi pekte på i den forbindelsen er dette et forslag om å starte den tredje verdenskrig i Azovhavet. Det har åpenbart også Merkel og Gabriel forstått, og det har de tydeligvis ikke tenkt å være med på.

Les også:Atlantic Council foreslår terrorhandling mot Kertsj-brua

Tyskland: – Ukraina ville dra oss inn i en krig

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelVille tilstander på kraftbørsen Nordpool
Neste artikkelFascismen frå ein annan synsvinkel.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).