Forbereder USA en falsk flagg-aksjon mot Venezuela fra Colombia?

0
Disse to mennene oppgir at de har desertert fra Venezuelas hær og de ber om våpen og støtte fra USA for å kjempe for såkalt frihet. Uniformsmerkene deres samsvarer ikke med dem hæren bruker, så enten er det gamle uniformer eller også er det skuspillere som er kledd ut. Kilde South Front.

Den regionale sosialistiske politikeren Freddy Berna i Venezuela sier til TeleSUR:

– Jeg har direkte informasjoner fra offiserer i Colombias nasjonale politi om at det forberedes et angrep langs grensa mellom Colombia og Venezuela og at det skal framstilles som et angrep fra venezuelansk side.

Det hevdes at leiesoldater og desertører fra den venezuelanske hæren blir trent opp og får utstyr for å sette i verk det som skal se ut som et angrep fra Venezuelas side mot nabolandet Colombia.

Det har vært rapportert om episoder av samme type allerede, og det som skjedde da en angivelig hjelpesending fra USA ble satt fyr på av venezuelanske høyreekstremister var antakelig også en slik falsk flagg-episode der hensikten var å skape et politisk påskudd for en krig.

I ei melding på Twitter skriver kuppmaker Juan Guaidó at «væpnede grupper skyter ned ubevæpnede landsbyboere som bare ber om humanitær hjelp».

Det skal ikke mye fantasi til for å forestille seg hvordan kuppmakerne kan iscenesette en slik episode. Donald Trumps «sikkerhetsrådgiver» John Bolton er stadig ute og gir sin fulle støtte til kuppmakerne og sier at han ønsker å tromme sammen en internasjonal allianse mot Venezuela. Det er liten internasjonal begeistring for intervensjon i Venezuela, til og med blant USAs nære allierte, så man kan se at USA og kuppmakerne trenger en provokasjon av noe slag i form av en falsk flagg-aksjon.

Se også denne videoen fra South Front:

Russland statsminister Dmitrij Medvedev har tatt kontant avstand fra enhver plan om militær intervensjon i Venezuela.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.