Er kollapsen til «Russiagate» en ikke-sak?

0
Med all respekt for Kjartan Fløgstad, sammenbruddet til "Russiagate" er nok en anelse større som nyhetssak og politisk sak 25. mars 2019. Faksimile fra Klassekampen.

Etter det største mediasirkuset i nyere USA-historie og 22 måneder med spesialetterforskning under ledelse av Robert Mueller endte som kjent denne «Russiagate» med konklusjonen: ingen tiltaler. Det hele har vist seg å være tidenes største nothingburger.

Mueller-rapporten: berget som fødte ei mus

Det var kampanjeledelsen i Clinton-kampanjen som umiddelbart etter Hillary Clintons valgnederlag kokte sammen planen om å gi Russland skylden for at hun hadde tapt. Det hele var en bløff fra ende til annen, satt i scene med sikte på å gjøre statskupp via spesialetterforsker.

Påstanden om russisk innblanding i valget har ført til flere sanksjoner mot Russland, og dermed skadet økonomien i mange land, også USAs allierte. Den har gjort det umulig for Donald Trump å opprette det saklige forhandlingsforholdet han lovte å utvikle til Russland. Den har spolert resultatene av Helsinki-møtet mellom Trump og Vladimir Putin og bidratt til økt krigsfare.

Samtidig er den falske nyheten «Russiagate» den største medieskandalen i historien. Alle de store mediene har ikke bare slukt fortellingen til Podesta & co krok, søkke og snøre. De har gjort seg til aktive propagandister for den. Alle journalistiske prinsipper er kastet til side. Ingen kritisk distanse, bare rein kampanje. Og så kollapser det hele og pressekorpset står igjen totalt uten klær.

Dette er en kjempesak, men ikke hvis man er avhengig av avisa Klassekampen for å danne seg et bilde av verden. Mandag 25. mars, den første dagen avisa i praksis kunne dekke saka, var avisa uten én linje om Muellers rapport og Russiagate.

Slik så Klassekampen ut etter sammenbruddet til Russiagate.

Den store saka for dagen var at Kjartan Fløgstad har meldt seg ut av Forfatterforeningen. Og misforstå oss ikke. Fløgstad er en av Norges største nålevende forfattere. Protesten hans er også helt forståelig. Men med all respekt: noen verdensnyhet er utmeldelsen ikke.

Men hvorfor tier Klassekampen om sammenbruddet for «Russiagate» når de fint kunne lagd både nyhetssaker og redaksjonelle kommentarer? Noe må man jo få igjen for 43 millioner skattekroner i støtte.

Vi har ikke svaret på dette spørsmålet. Kanskje redaksjonen kan forklare oss det?

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.