Tonje Gjevjon – Scenenekt og eksklusjon i Norge

0
Tonje Gjevjon på Mot Dag-konferansen 2019 på Parkteatret.

Mot Dag-konferansen 2019.

Tonje Gjevjon er billedkunstner regissør, komponist, leder for det lesbiske kunstnerkollektivet Hungry Hearts. Hun er også samfunnsdebattant og ekstern spaltist i Dagbladet der hun fra 2017 har publisert kronikker om tematikk knyttet til kjønn og kjønnsroller. Hungry Hearts som har deltatt på over 50 internasjonale filmfestivaler, Høstutstillingen, KODE, Melodi Grand Prix, og Den Norske Opera med kortfilmer, konserter og performancer.

Hungry Hearts sitt første album kom ut i 2016 og hadde tittelen Dyke Forever. I 2018 ble Hungry Hearts nektet å fremføre Vagina Anthem ved Haugar Vestland Kunstmuseum etter press fra transaktivister som mente Vagina Anthem kunne oppleves krenkende av enkelte transpersoner. Gjevjon startet sin skribentkarriere som spaltist i Klassekampen der hun på satirisk vis kommenterte kunstfeltet. Hun har publisert over 50 artikler knyttet til kvinnesak, kvinnekroppen, kunstfeltet og LHBTQI – miljøet. https://www.hungryhearts.no/

Forrige artikkelPosie Parker – Woman – Adult Human Female
Neste artikkelOstehøvelreformen som raserer velferdsstaten