George Soros kaster seg ut i EUs valgkamp med dommedags-varsko

0
Geroge Soros er fast inventar på møtene i milliardærklubben World Economic Forum.

– Våkn opp, Europa! Konflikten nå går mellom de som er for og mot Europa, ikke forrige århundres motsetning mellom arbeid og kaptial, appellerer milliardæren Soros. Det er ABC Nyheter som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

I slutten av mai går velgerne i EUs 27 medlemsland til urnene for å velge et nytt EU-parlament for en periode på fem år.
Den ungarskfødte amerikanske spekulanten og milliardæren George Soros, som i media fra Klassekampen til store internasjonale aviser presenteres som «filantrop», bruker mye tid og penger på å påvirke politikk i Europa, og går nå ut med et kraftig varsko:
– Første skritt for å forsvare Europa fra dets fiender, både interne og eksterne, er å innse alvoret i trusselen de representerer. Det andre er å vekke det sovende pro-europeiske flertallet til forsvar for verdiene EU ble grunnlagt på.

Det er i en artikkel i Project Syndicate at George Soros gir uttrykk for disse tankene. Milliardæren mener at partisystemet i Europa er antikvert og skriver:

– Partisystemet i de enkelte statene reflekterer motsetningene som betydde noe i det nittende og tyvende århundre, sånn som konflikten mellom kapital og arbeid. Splittelsen som betyr mest i dag, går mellom pro- og antieuropeiske krefter.

Stiftelsen til George Soros, Open Society Foundation, har tidligere kartlagt de nåværende medlemmene av Europa-parlamentet og skryter av det de kaller sine «Pålitelige allierte i Europaparlamentet 2014-2019».

Omslaget til Soros-stiftelsens oversikt over deres pålitelige samarbeidspartnere i EU-parlamentet.

Nå frykter tydeligvis Soros at hans pålitelige partnere i EU-parlamentet vil bli feid ut av velgerne og han tar til orde for å «reorganisere partisystemet» slik at man kan «forsvare EU og de ideene det var bygd på».

Hva han konkret mener med det, går ikke fram av artikkelen, men han har de milliardene som skal til for å finansiere både kampanjer, partier og organisasjoner.

Les: Om spekulanten og samfunnsødeleggeren George Soros

George Soros har brukt spalteplassen i Project Syndicate flere ganger tidligere for å fremme sin agenda. I en nyttårsartikkel i 2015 skrev han at Europa bør tillate seg større underskudd på statsregnskapene for å ruste opp til en krig mot Russland! Han oppfordrer til at EU må bruke skattebetalernes penger til å gi Ukraina en kreditt på 20 milliarder dollar – med løfte om mer  – for å sette landet i stand til å føre krig mot sin nabo i øst. I en artikkel skrevet for Project Syndicate skriver finansspekulanten at “Alle tilgjengelige ressurser må settes inn på krigsanstrengelser, også hvis det fører til underskudd på statsbudsjettene.”

I en artikkel i Project Syndicate 17. februar 2016 gikk spekulanten inn for at EU skulle bruke sin “høye kredittverdighet” (hvem som nå måtte tro på den) til å låne 40 milliarder euro for å finansiere massemigrasjon til Europa. Et halvt år tidligere krevde han at Europa skulle ta imot minst en million flyktninger i året til en pris av 20 milliarder euro.

Under Maidan i Ukraina i 2014 opptrådte Soros nesten som en viseregent av landet og samarbeidet svært tett med USA-ambassadør Geoffrey Pyatt for å sikre gjennomføringa statskuppet. Dette går fram av lekkede dokumenter som blant annet “Breakfast with US Ambassador Geoffrey Pyatt”.

Men uansett om George Soros ønsker å spille fyrste av Europa og øse av sine milliarder for å prøve å forme EU i sitt bilde, så jobber ikke tida for ham. Han kan ha makt i korridorene i Brussel. Men han har ikke klart å påvirke gata i Frankrike eller piazzaen i Italia. Alt tyder på at han og hans marionetter vil gå på et solid nederlag ved EU-valget i mai.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelHva mener Erna Solberg når hun snakker om «IS-borgere»?
Neste artikkelDe gule vestenes opprør fortsetter til tross for Macrons ekstreme politivold
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).