FBI diskuterte statskupp mot Donald Trump

10
Drapet på Caesar i Senatet i 44 fvt. En berømt konspirasjon.

Ansatte i USAs justisdepartement holdt i 2017 hemmelige møter om mulighetene for å avsette president Donald Trump, ifølge TV-kanalen CBS. Informasjonen bygger på et intervju med FBIs tidligere fungerende direktør Andrew McCabe 60 Minutes. Aftenposten skriver:

De hemmelige møtene fant sted i løpet av uken etter at Trump sparket FBI-sjefen James Comey, ifølge Scott Pelley, journalisten som intervjuet McCabe.

I møtene så man angivelig på muligheten for å få samlet visepresident Mike Pence og et flertall av regjeringen for å fjerne Trump som USAs president ved å ta i bruk det 25. grunnlovstillegget. Det åpner for å fjerne presidenten hvis vedkommende ikke er i stand til å utføre jobben.

Ifølge Scott Pelley ble det diskutert i justisdepartementet i mai 2017 hvor mange regjeringsmedlemmer som kunne tenkes å stemme for å fjerne Trump.
Diskusjonene skal ha funnet sted etter at Comey ble sparket, og før Robert Mueller ble utnevnt som spesialetterforsker med ansvar for Russland-saken.
Dette bekreftes av New York Times, som hevder å sitte på notater skrevet av McCabe om de aktuelle møtene. En av deltagerne var angivelig visejustisminister Rod Rosenstein.

Påstandene er slett ikke nye. Vi diskuterte dette i en artikkel allerede i januar 2017:

Statskupp i USA – tanker om det utenkelige

Diskusjon om «legalt» statskupp
Det pågår også en diskusjon om hvordan man kan gjennomføre et statskupp «legalt». Nettavisa The Hill, som står nær Clinton lanserte dette allerede før valget. Man henviste til det 25. grunnlovstillegget som sier:

“Whenever the Vice President and a majority of either the principal officers of the executive departments or of such other body as Congress may by law provide, transmit to the President pro tempore of the Senate and the Speaker of the House of Representatives their written declaration that the President is unable to discharge the powers and duties of his office, the Vice President shall immediately assume the powers and duties of the office as Acting President.” (Article II Section IV)

Altså: kommende visepresident Mike Pence kan altså i prinsippet gå sammen med et tenkt flertall av Trumps regjeringsmedlemmer og erklære overfor Kongressen at presidenten ikke er skikket til å utføre sine plikter og visepresidenten vil i så fall, etter en prosess beskrevet i tillegget, kunne overta som president. Forfatteren Ben Brenkert skriver ikke bare for The Hill, men også for Politico og Huffington Post, to andre medier som er nært knyttet til Clinton-kampanjen.

Det nye er altså ikke at det pågikk diskusjoner om å gjennomføre et statskupp i USA. Det nye er at en av de sentrale aktørene forteller om det.

Senator Lindsey Graham, som er leder for Senatets justiskomité har erklært at det skal gjennomføres en granskning av uttalelsene til McCabe og om hvorvidt det ble drøftet å gjennomføre et «administrativt kupp» mot Trump.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Er det ikke gøy! Et hus som er i krig med seg selv, blir ikke stående.

  En annen utilsiktet konsekvens er MSM i sin iver etter å sverte Trump, går i baret gang etter gang.
  Først lot de seg lure av denne:

  https://www.youtube.com/watch?v=rpoTGUSRTwA
  og nå står de der igjen med Smollet-historien.
 2. En president som ikke vil gå til krig mot Russland og Kina, men vil normalisere forholdet til dem som han lovte sine velgere, kan ikke krigspartiet og det militær-industrielle komplekset ha. Fiendebildet av Russland og Kina må opprettholdes for folket for å rettferdiggjøre årelating av det amerikanske statbudsjettet med astronomiske summer til den privateide krigsvåpen-industrien.

 3. Avatar for INK INK says:

  Det stemmer nok sikkert. Samtidig har Trump hatt en gjeng av “hauker” som rådgivere tett rundt seg hele tiden, og har gavnet og spilt på lag med det militær-industrielle komplekset på andre måter hele veien.

  Blant annet har Trump-administrasjonen doblet antallet amerikanske tropper i Irak, om man skal tro journalisten Abby Martin og The Empire Files. Hun sier også at han nesten tidoblet antallet amerikanske tropper i Syria (det er de fleste av de troppene han selv har sendt dit, han nå skal trekke tilbake, men det er det visst få som skriver om).

  Det har også vært en massiv økning av sivile dødsfall som følge av amerikanske angrep - og ikke minst økt dronebombing flere steder i verden - under Trump. I Irak og Syria økte de sivile tapene som følge av amerikanske angrep i 2017 med 225 % i følge Martin:
  http://mediaroots.org/empire-files-trumps-syria-deception/

  Om dette stemmer, har Trump lurt de velgerne grundig, som stemte på ham fordi han framstilte seg som anti-intervensjonist.

  Men mediene våre - som ellers kritiserer Trump nesten kontinuerlig for alt mellom himmel og jord - er underlig uinteressert i å kritisere ham for akkurat dette.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hadde Trump hørt på de militære, så hadde USA vært ute av midtøsten for lenge siden. Flynn var den første som fikk fyken, og Trumps generaler har blitt byttet ut med neo-konservative kylling-hauker en etter en.

  Det var ikke de militære som lagde det radikale sunnimuslimske kanonfòret, da det var det vestlige etterretningstjenester og Saudi Barbaria med venner som sto for. Ei heller er det de militære som står for krigshissingen mot Vuvuzuela, Russland eller Iran, da det er de neokonservative, Israel, Saudi Barbaria og diverse NGOer som pusher.

  Trump var også mot innvanding, og det har også vist seg å være løgn.
  legally

 5. Den mest sannsynlige forklaringen på disse kupp-diskusjonene, er at de som deltok faktisk trodde på «Russia collusion» historien.

  Dersom det fantes en mistankede om at presidenten hadde nære forbindelser med russiske agenter er det rimelig at slike diskusjoner ble avholdt. Tatt i betraktning av hva massemediene skrev er det ikke undelig at noen trodde på det.

  Det minst ekstraordinære er oftest det mest sannsynlige, og det som blir minst ekstraordinært her er om de som dikuterte kuppet gjorde det ut fra ærlig overbevisning om at det var rett.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Occam’s razor. Det er også sannsynlig at verken MSM eller Trump egentlig har USA som prioritet. Trump er veldig opptatt av å være Cyrus for tiden.
  bilde

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere