FBI diskuterte statskupp mot Donald Trump

0
Drapet på Caesar i Senatet i 44 fvt. En berømt konspirasjon.

Ansatte i USAs justisdepartement holdt i 2017 hemmelige møter om mulighetene for å avsette president Donald Trump, ifølge TV-kanalen CBS. Informasjonen bygger på et intervju med FBIs tidligere fungerende direktør Andrew McCabe 60 Minutes. Aftenposten skriver:

De hemmelige møtene fant sted i løpet av uken etter at Trump sparket FBI-sjefen James Comey, ifølge Scott Pelley, journalisten som intervjuet McCabe.

I møtene så man angivelig på muligheten for å få samlet visepresident Mike Pence og et flertall av regjeringen for å fjerne Trump som USAs president ved å ta i bruk det 25. grunnlovstillegget. Det åpner for å fjerne presidenten hvis vedkommende ikke er i stand til å utføre jobben.

Ifølge Scott Pelley ble det diskutert i justisdepartementet i mai 2017 hvor mange regjeringsmedlemmer som kunne tenkes å stemme for å fjerne Trump.
Diskusjonene skal ha funnet sted etter at Comey ble sparket, og før Robert Mueller ble utnevnt som spesialetterforsker med ansvar for Russland-saken.
Dette bekreftes av New York Times, som hevder å sitte på notater skrevet av McCabe om de aktuelle møtene. En av deltagerne var angivelig visejustisminister Rod Rosenstein.

Påstandene er slett ikke nye. Vi diskuterte dette i en artikkel allerede i januar 2017:

Statskupp i USA – tanker om det utenkelige

Diskusjon om «legalt» statskupp
Det pågår også en diskusjon om hvordan man kan gjennomføre et statskupp «legalt». Nettavisa The Hill, som står nær Clinton lanserte dette allerede før valget. Man henviste til det 25. grunnlovstillegget som sier:

“Whenever the Vice President and a majority of either the principal officers of the executive departments or of such other body as Congress may by law provide, transmit to the President pro tempore of the Senate and the Speaker of the House of Representatives their written declaration that the President is unable to discharge the powers and duties of his office, the Vice President shall immediately assume the powers and duties of the office as Acting President.” (Article II Section IV)

Altså: kommende visepresident Mike Pence kan altså i prinsippet gå sammen med et tenkt flertall av Trumps regjeringsmedlemmer og erklære overfor Kongressen at presidenten ikke er skikket til å utføre sine plikter og visepresidenten vil i så fall, etter en prosess beskrevet i tillegget, kunne overta som president. Forfatteren Ben Brenkert skriver ikke bare for The Hill, men også for Politico og Huffington Post, to andre medier som er nært knyttet til Clinton-kampanjen.

Det nye er altså ikke at det pågikk diskusjoner om å gjennomføre et statskupp i USA. Det nye er at en av de sentrale aktørene forteller om det.

Senator Lindsey Graham, som er leder for Senatets justiskomité har erklært at det skal gjennomføres en granskning av uttalelsene til McCabe og om hvorvidt det ble drøftet å gjennomføre et «administrativt kupp» mot Trump.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.