Eksklusivt intervju: Pål Steigan, mannen bak steigan.no

0
Redaktør Pål Steigan. Foto: Ingrid Styrkestad, Klassekampen.

Journalist Gunnar Andreassen i Bodøposten har gjort et intervju med grunnleggeren av og sjefredaktøren for steigan.no. Intervjuet begynner slik:

Når ble steigan.so startet og hvorfor?
– Bakgrunnen for steigan.no er sånn: For drøyt ti år siden innså jeg at de økende krisene i verden nødvendigvis ville toppe seg og føre til nye kriger og konflikter. Det var opplagt for meg at USA ville tape terreng overfor Kina og at kampen mellom stormaktene ville bli enda hardere. Jeg så også at USA ville fortsette sine kriger i randsonen mot Russland. Samtidig var det tydelig at klassemotsetningene i verden ville øke og miljøkrisene ville bli skjerpet. Jeg så ingen norske medier som tok dette på alvor. Derfor så jeg behovet for å skape en uavhengig og kritisk nettavis. Jeg prøvde å få med meg andre på dette, men da ingen var villige bestemte jeg meg for å gjøre det sjøl. Det var i begynnelsen av 2014. Siden jeg var alene om det tenkte jeg at jeg like gjerne kunne bruke mitt eget navn som merkenavn. Det har fungert over all forventning. I 2017 ga jeg bort nettavisa til aksjeselskapet Mot Dag, så nå er det et fellesprosjekt der jeg er sjefredaktør.

Steigan.no er en populær nyhetsside, hva er årsaken(e) til det?
– Vi har noe over 100.000 unike brukere i måneden og noe over 10.000 faste lesere. De mest leste artiklene i år har hatt rundt 70.000 lesere. Jeg tror grunnen til at mange leser oss er at vi tar opp saker og har analyser du ikke finner i de andre mediene. Vi er kritiske og uavhengige og vi dokumenterer alt vi skriver med kilder som vi oppgir slik at folk kan gå oss i kortene. Vi prøver også å holde en sober og argumenterende stil der vi tar dem som er uenige med oss på alvor.

Les resten av intervjuet på nettsidene til Bodøposten.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTysk studie: Tyskland har tjent enormt på euroen, mens Italia har tapt
Neste artikkelOpposisjonen i Venezuela: Molotovcocktails mot «hjelpesending»