Mike Pompeo: Alle land må velge side

0
USAs Mike Pompeo oppfordrer verdens land til å støtte kuppforsøket i Venezuela

USAs utenriksminister sier at alle land må enten støtte ‘frihet’ – eller ‘spille på Maduros’s lag’.

av Jason Ditz

Donald Trumps regjering har virkelig bemerket seg ved å blande seg splittende inn i Venezuelas indre politiske liv, ved å overtale opposisjonsleder Juan Guiado til å erklære seg selv som ‘interimpresident’ og høylytt bakke ham opp når han gjøre nettopp det.

Men det er ikke nok for Trump-administrasjonen å involvere seg i den politiske Venezuelanske maktkampen, heller ikke det at USA får oppbakking av sine sedvanlige allierte. Utenriksminister Mike Pompeo uttalte i løpet av helgen til FN’s Sikkerhetsråd – at et hvert land må ‘velge side’ i denne saken.

Noe som egentlig ikke er ment å være et reelt valg. Faktisk forlanger Pompeo at resten av verden støtter ‘’frihetes krefter’’ – m.a.o. USA’s posisjon, og at å unnlate å gjøre det – betyr at ‘’du er på parti med Maduro og hans kaos.’’

Man kan jo undre seg over om ulike land rundt om i verden skulle føle at det å velge regjering i Venezuela i det hele tatt er deres bord? – Uansett har Pompeo ikke mye håp om å få den enigheten han ønsker seg. Kina og Russland har allerede gitt Maduro sin støtte og de har advart USA mot å intervenere militært i et forsøk på å tvinge igjennom den forandringen de ønsker.

Oversatt av Eric Kamov for Derimot.no

Trump lover å støtte Juan Guaidó

På Twitter erklærte Donald Trump at han vil støtte den sjøloppvente «interimspresidenten» Juan Guaidó «i kampen for demokrati i Venezuela».

Guaidó har som kjent ikke deltatt i noe presidentvalg i Venezuela. Han gjør krav på presidentvervet i egenskap av president i nasjonalforsamlinga. Overført til USA er dette det samme som om Nancy Pelosi fra Det demokratiske partiet, i egenskap av speaker i representantenes hus erklærte seg sjøl som president i USA. Trump burde reflektere over det.

Det er ingen tvil om Washingtons ønske om å styrte Venezuelas regjering eventuelt gjennom en militær intervensjon, det vil si krig. Og naturligvis har USA den miltære styrken til å gjøre dette. Men både Kina og Russland har kommet med sterk støtte til president Nicolás Maduro og har advart USA mot å gå til krig. Begge land har store investeringer i landet, særlig Kina, og det er lite trolig at de vil sitte stille og se på at USA tar kontrollen over landet.

Mike Pompeo har også gitt Juan Guaidó fullmakt til å kontrollere Venezuelas bankkonti i Federal Reserve og andre banker i USA.

Les mer om Venezuela på steigan.no:

Italias statsminister advarer mot utenlandsk intervensjon i Venezuela

Løgnkampanje mot Venezuela bereder grunnen for intervensjon

Ron Paul og Tulsi Gabbard: – Stopp innblandinga i Venezuela

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.