USAs kampanje mot Venezuela møter internasjonal motbør

9
Her fra et møte mellom Maduro og EU-ambassadørene der 18. januar 2019 der de diskuterte videre samarbeid mellom EU og Venezuela. Offisielt foto.

USAs utenriksminister Mike Pompeo hermer George W. Bush og har gitt verden sin versjon av parolen «enten er dere med oss eller så er dere mot oss». Og USA har samlet «verdenssamfunnet» sitt til noe som er ment å bli en ny «allianse av de villige».

Men dette går ikke så smertefritt som det var tenkt. Perus utenriksminister Nestor Popolizio sier på vegne av den såkalte Lima-gruppa som støtter kuppforsøket til Juan Guaidó at de ikke er villige til å støtte noen militær intervensjon i Venezuela.

Spanias utenriksminister Josep Borrell sier at Spania er kategorisk mot enhver slik handling i Venezuela. Også Spania har støttet Guaidó, men er altså klar motstander av krig mot Venezuela.

Avisa El Païs i Uruguay skriver at EUs utenriksrepresentant Federica Mogherini har ringt til Uruguays president Tabare Vasquez og sagt til ham at det er helt klart at EU ikke vil ha den tilstrekkelige støtten blant sine medlemsland til å godkjenne Juan Guaidó som interimspresident i Venezuela. Som meldt tidligere stiller ikke Italia seg bak kravet om at Maduro må gå.

Alexis Tsipras, den svært USA-vennlige lederen av Syriza-regjeringa i Hellas sier at Hellas ikke ønsker at Venezuela skal bli et nytt Libya og opprettholder sin støtte til president Maduro.

New Zealand vil ikke følge Australia i anerkjennelsen av Guaidó, men opprettholder sin støtte til president Maduro. I Vatikanet har paven bedt om at det søkes en fredelig løsning på konflikten i Venezuela og Vatikanets ambassadør til Venezuela var til stede under innsettelsen av Nicolás Maduro som president.

Maduro har nylig holdt en tale på TV der han henvendte seg direkte til folket i USA og sa at han er en stor beundrer av USAs historie og:

USA er et stort land og mye større enn Donald Trump. Jeg ber om respekt for Venezuela og ber om deres støtte for å unngå en Vietnamkrig i Venezela.

Maduro har opplagt skjønt at det ikke er mye krigsentusiasme blant velgerne i USA. Vanlige folk i USA har sine egne problemer å stri med og foretrekker at skattepengene blir brukt til å løse hjemlige problemer framfor å føre uendelige kriger. Det var også en grunn for mange til å stemme Trump, fordi han lovte å gjøre slutt på politikken med regimeskifter i andre land.

Selv main stream media, som vanligvis kaster seg inn i kampanjer for enhver ny imperialistisk krig, viser liten entusiasme for en krig mot Venezuela. The Washington Post kaller det for «et farlig spill». The Atlantic skriver at det ikke er noe grunnlag for krig mot Venezuela. «Folket ønsker det ikke, Kongressen vil ikke godkjenne den, så hvorfor sier Trump-administrasjonen at det er en mulighet?»

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Selve definisjonen på en venstremann.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Legg merke til at presset fra USA gjelder at andre land skal støtte krav om regimeendring og nyvalg i bare visse andre land slik som Venezuela, USA fremfører ikke samme type krav når det feks gjelder slike land som Saudi Arabia (og for den saks skyld også Frankrike hvor Macron og hans regjering har hatt veldig lav oppsluttning på rundt 30% i befolkningen helt siden valget i 2017).

 3. Avatar for ABC ABC says:

  Oppmersomhet er ikke gratis. Spille spillet og du har media bakom deg en dag eller to. Summert, mange av dagens politikker selger ut befolkningen billigt… :roll_eyes::dizzy_face:. Og spiller du ikke spillet så blir du “avrettet” i msm og er dermed ferdig som politiker.

 4. Avatar for ABC ABC says:
 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:
 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  For meg er Lysbakken et godt eksempel på skolevesenet evne til å mose hjerner til graut. Til og med som løgnere, faller de igjennom.

 7. Om Antlantic sitatet i artikkelen over :
  «Folket ønsker det ikke, Kongressen vil ikke godkjenne den, så hvorfor sier Trump-administrasjonen at det er en mulighet?»

  Du skrev på en annen kommentar :
  “Hvis fascismen skulle bli innført i Frankrike, vil det være Macron som vil gjøre det eller er det feks Le Pen eller masjerende nynazistiske grupperinger som vil gjøre det? Man må ikke i vår tid undervurdere The Establishment og deres planer om eventuelt statskupp.”

  Haarstad skriver på Derimot om en bølge av amerikansk variant av nyfascisme som kommer veltende over oss i Trumpismen.

  Husk at det er skjedd et skifte på høyresiden i Frankrike, og i ekstrem-høyre, der den nye varianten er zionistisk, slik Michelle Goldman skrev i denne artikkelen der hun stilte opp to eksempler som hun mente var illustrerende på høyre-skiftet : Le Pen, datter av anti-semitist, og Breivik, sidestillingen får stå for hennes regning.
  Man kan såvidt lese denne artikkelen selv om den skulle framkomme mørklagt, antakelig pga betalingsmur eller noe med cookies : Av Michelle Goldberg .

  “Norways shooter Anders Behring Breivik in line with pro -Israel European right.”
  Artikkel
  Anders Breivik’s embrace of Israel is the latest sign of a shift among reactionaries in Europe—with fascism and Zionism going hand in hand, fueled by Islamophobia, says Michelle Goldberg.

  Anders Breivik is a Christian nationalist terrorist obsessed with preserving the “Nordic/Germanic” people. He is also an ardent Zionist. Though he finds elements of Nazi ideology appealing, his 1,500-page manifesto condemns anti-Semitism. He argues that Hitler should have used his “military capabilities…to liberate Jerusalem and the nearby provinces from Islamic occupation” and give them to the Jews. Breivik calls on his imaginary comrades: “So let us fight together with Israel, with our Zionist brothers against all anti-Zionists, against all cultural Marxists/multiculturalists.”
  Arkivert
  Coming from a Scandinavian fascist, this is a remarkable sentiment. The European far right has long been rooted in Nazism, and for decades, anti-Semitism was its hallmark. But Breivik’s embrace of Israel, far from being unique, is just the latest sign of a great shift among the continent’s reactionaries. Indeed, in European politics, fascism and an aggressive sort of Zionism increasingly go together.

  Rather, Breivik seems to perceive Israel as the frontline in a war that he perceives all Muslims are waging against Jews and Christians: “If Israel loses in the Middle East, Europe will succumb to Islam next”.
  “Jews that support multiculturalism today”, he adds, “are as much of a threat to Israel and Zionism as they are to us (emphasis added). So let us fight together with Israel, with our Zionist brothers against all anti-Zionists, against all cultural Marxists/multiculturalists”.
  ( Fjotolf hevder forøvrig i et nytt brev at han aldri har vært kristen, et stempel “noen” plasserte i profilen hans. Dagen skriver om brevet fra ham den 19 november 2015.)

  Jpost artikkel om Le Pen i Frankrike :
  “The founder of the Front National in France, Jean-Marie Le Pen, had a long history of open anti-Semitism.”
  “His daughter and new leader of the party, Marine, has sought to move away from his legacy on Jewish matters, affirming Israel’s right to exist and criticising the Iranian leadership’s attempt to wipe the state of the map through its nuclear programme. “The Front National has always been Zionistic and always defended Israel’s right to exist”, she told Haaretz in an interview given in January of this year.”
  jpost

  "In Syria we say: America is not America, America is Israel. "

  Kanskje " the godfather " Sheldon Adelson som var nevnt i en video som AnneBrit postet, eller analysebyråer, har blitt konsultert i sakens anledning. Filmene under forteller om måten Cambridge Analythica jobbet i samarbeid med sine kontakter i Israel .De var gode på "Intelligence gathering " , og hadde med valget i USA å gjøre.
  Videoen er sett av over en millioner

  https://www.youtube.com/watch?v=FXdYSQ6nu-M

  En video til her hvor de sier at Israelske kontakter, og Ukrainske jenter ble brukt :

  https://www.youtube.com/watch?v=mpbeOCKZFfQ

  As long as people believe it , it need not be the truth

  Har du hørt om “ghosting” som betyr å slette sine spor ? :
  “Ghosted in, ghosted out…”
  Det finnes noen momenter i det gamle stratgidokumentet “A Clean break,” som man bør kjenne til. Wikipedia artikkelen om dette, skriver :
  “Certain parts of the policies set forth in the paper were rejected by Netanyahu.”

  Israel has a large problem. Labor Zionism, which for 70 years has dominated the Zionist movement, has generated a stalled and shackled economy.
  Det var ihvertfall en anbefaling om å bryte med den gamle linja.

  Moving to a Traditional Balance of Power Strategy
  Israel can under these conditions better cooperate with the U.S. to counter real threats to the region and the West’s security. Mr. Netanyahu can highlight his desire to cooperate more closely with the United States on anti-missile defense in order to remove the threat of blackmail which even a weak and distant army can pose to either state. Not only would such cooperation on missile defense counter a tangible physical threat to Israel’s survival, but it would broaden Israel’s base of support among many in the United States Congress who may know little about Israel, but care very much about missile defense. Such broad support could be helpful in the effort to move the U.S. embassy in Israel to Jerusalem.
  http://www.informationclearinghouse.info/article1438.htm

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere