Fakta om den brutale politivolden i Frankrike

0
De nye skytevåpnene som det franske politiet bruker mot de gule vestene fører til svært alvorlige skader. Foto: Nerban Del Burn, Creative Commons

Minst 98 personer er blitt alvorlig såret. 17 mennesker har mistet et øye og fire har mistet ei hand. President Emmanuel Macron, som hevder at han ønsker en «nasjonal dialog», driver en massiv politivold mot vanlige mennesker i Frankrike. Hadde dette vært et annet land, hadde Frankrikes regjering blitt kalt «et regime» og propagandamaskineriet ville ha vært i gang for regimeskifte.

Avisa l’Humanité har samlet dokumentasjon av politivolden og skriver om den her. Det er ikke minst politiets bruk av de nye våpnene som har ført til disse massive skadene.

Avisa Libération skriver at det dreier seg om en ny versjon (se bilde her) av våpenet som ble kalt LDB:

«Offislet heter det GL06-NL, men det blir også kalt LDB 40 (på grunn av at prosjektilene har en diameter på 40 mm). Våpenet er produsert av det sveitsiske selskapet Brügger & Thomet, som holder til i Thoune. Det er dette våpenet som er skyld i de tallrike skadene som blir rapportert hver helg.»

GL06-NL, foto: Brügger & Thomet

Vel, et våpen er ikke ansvarlig, det er alltid brukerne som bærer ansvaret, og i dette tilfellet er det politiet, og i siste intans mannen som gir dem ordre, Emmanuel Macron, som er ansvarlig for dette.

Her er noen av ofrene hans. Kilde AgoraVox.

Men hva sier mediene om denne politivolden? Hva sier europeiske politikere, og ikke minst; hva sier Macrons beundrere her hjemme, og da særlig Jonas Gahr Støre, som jo har sammenliknet seg med den franske presidenten?

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.