I en av de største generalstreikene noen gang viste den indiske arbeiderbevegelsen sitt raseri mot den nyliberale politikken til statsminister Narendra Modi. 180 millioner arbeidere deltok i en todagers generalstreik som omfattet alle sektorer i det indiske samfunnet. Det var gruvearbeidere, industriarbeidere, offentlig ansatte, postansatte, folk i bank og forsikring og transportarbeidere og det var de store landsorganisasjonene som sto bak streiken. De streikende krevde en garantert minstelønn, sosial sikkerhet og slutt på nedskjæringene i offentlig sektor. Det ble også stilt krav om grunnleggende arbeidervernlover. Streiken har også støtte fra bondeorganisasjoner og student- og lærerorganisasjoner.
Ifølge fagbevegelsen var streiken en suksess i den forstand at den var 100 prosent effektiv i mange sektorer. Generalstreiken var på høyde med generalstreiken i september 2016, eller kanskje enda større. I så fall kan den ha vært historiens største streik.
Det er lite som tyder på at streiken vil få Narendra Modi til å endre sin nyliberale politikk, og det betyr at arbeiderbevegelsen i India har mange harde kamper foran seg.