USA-senatorer: Ingen tvil, kronprins MBS styrte drapet på Khashoggi

0
Jamal Khashoggi. Shutterstock.

De to republikanske senatorene Lindsay Graham og Bob Corker har hatt møte med CIA-sjef Gina Haspel om drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Etter møtet sier de til mediene at det «er absolutt ingen tvil» – «zero question» – om at kronprins Muhammed bin Salman (MBS) er «medskyldig i drapet i høyest mulige grad», som Graham sa.

Gina Haspel, som både hadde fått etterretningsmaterialet fra Tyrkia og som hadde CIAs egne avlyttinger og etterretninger å bygge på, hadde et møte med de republikanske og demokratiske lederne av senatets utenrikskomité og to andre komiteer.

Etter dette sa Lindsay Graham blant annet:

«If the Saudi government is going to be in the hands of this man for a long time to come, I find it very difficult to be able to do business because I think he’s crazy. I think he is dangerous, and he has put the relationship at risk. »

Bob Corker sa:

«If the crown prince went in front of a jury, he would be convicted in 30 minutes.»

Etter alt det som er lekket ut om drapet, kan det vel neppe være tvil om at Vestens og Israels yndling, kronprins MBS, sitter i det til halsen, eller vel så det. En annen sak er om det får noen konsekvenser.

 

Les mer om det makabre drapet på Khashoggi og det politiske spillet omring det her.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.