USA-senatorer: Ingen tvil, kronprins MBS styrte drapet på Khashoggi

0
Jamal Khashoggi. Shutterstock.

De to republikanske senatorene Lindsay Graham og Bob Corker har hatt møte med CIA-sjef Gina Haspel om drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Etter møtet sier de til mediene at det «er absolutt ingen tvil» – «zero question» – om at kronprins Muhammed bin Salman (MBS) er «medskyldig i drapet i høyest mulige grad», som Graham sa.

Gina Haspel, som både hadde fått etterretningsmaterialet fra Tyrkia og som hadde CIAs egne avlyttinger og etterretninger å bygge på, hadde et møte med de republikanske og demokratiske lederne av senatets utenrikskomité og to andre komiteer.

Etter dette sa Lindsay Graham blant annet:

«If the Saudi government is going to be in the hands of this man for a long time to come, I find it very difficult to be able to do business because I think he’s crazy. I think he is dangerous, and he has put the relationship at risk. »

Bob Corker sa:

«If the crown prince went in front of a jury, he would be convicted in 30 minutes.»

Etter alt det som er lekket ut om drapet, kan det vel neppe være tvil om at Vestens og Israels yndling, kronprins MBS, sitter i det til halsen, eller vel så det. En annen sak er om det får noen konsekvenser.

 

Les mer om det makabre drapet på Khashoggi og det politiske spillet omring det her.

 

Forrige artikkelEt originalt og interessant verk om kapitalismen – på norsk
Neste artikkelBetalingsmur eller lydmur? Valget er ditt.
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).