Saudi-Arabias kronprins beordret det bestialske drapet på Jamal Khashoggi

0

Dette er slått fast i den endelige rapporten fra USAs etterretning. Men Joe Biden synes ikke det skal få noen konsekvenser.

Det har for lengst vært godt dokumentert at det var kronprins Mohammed bin Salman som sto bak og beordret drapet på journalisten Jamal Khashoggi som ble regelrett henrettet og partert i Istanbul. Morderteamet ble sendt ut av kronprinsen personlig og rapporterte til ham.

Men Joe Biden lar ikke dette få noen konsekvenser for forholdet til Saudi-Arabia eller landets de facto leder, den samme morderprinsen MBS. Det sies i Washington at det ville blitt altfor politisk kostbart.

Vi har tidligere hatt en omfattende dekning av denne saka, og skrev i 2018:

CIA har opptak av minst 11 meldinger som den saudiarabiske kronprinsen Muhammed bin Salman sendte til sin nærmeste medarbeider Saoud al-Qahtani da den sistnevnte ledet drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Det er Wall Street Journal som skriver dette. Denne avsløringa er også omtalt i Middle East Eye (som ikke ligger bak betalingsmur):

Wall Street Journal rapporterte fredag 30. november ​​at i august 2017 hadde MBS fortalt samarbeidspartnere at hvis hans forsøk på å overtale Khashoggi til å returnere til Saudi-Arabia ikke lyktes, kunne de muligens lokke ham utenfor Saudi-Arabia og gjøre ordninger, ifølge til kildene.

Les om Khashoggi-saka her.

CIA mener Saudi-Arabias kronprins bestilte Khashoggi-drap

Grusomme detaljer

Den tyrkiske avisa Daily Sabah har publisert transkripsjonen fra avlyttingstapen fra drapet, og inneholder grusomme detaljer. En av samtalene er mellom nummer to i drapskommandoen, Maher Abdulaziz Mutreb og kirurgen Dr. Salah Muhammed Al-Tubaigy, som gjennomførte parteringa av Khashoggis lik. I den engelske oversettelsen er den slik:

«Mutreb: Is it possible to put the body in a bag?
Al-Tubaigy: No. Too heavy, very tall too. Actually, I’ve always worked on cadavers. I know how to cut very well. I have never worked on a warm body though, but I’ll also manage that easily. I normally put on my earphones and listen to music when I cut cadavers. In the meantime, I sip on my coffee and smoke. After I dismember it, you will wrap the parts into plastic bags, put them in suitcases and take them out (of the building).»

Forrige artikkelHusbanken 1. mars 1946-2021: En 75-åring på dødsleiet etter Aps dødsstøt
Neste artikkelMímir og pave Francis