Trump sett fra Damaskus (video)

0
Den syriske komikeren Treka gir sin kommentar.

Av Kari Angelique Jaquesson.

Vi har sett et utall amerikanske og norske nyhetssendinger og artikler om presidents Trump kunngjøring av at amerikanske tropper skal ut av Syria. Innslagene i eter og på papir skiller seg lite fra hverandre. Den syriske komikeren Treka, som bor i Damaskus har laget sitt eget innslag om saken, se nederst i artikkelen.

USA og Norge vil ha evig krig
Regjeringen og hovedstrømsmediene får ikke distansert seg nok fra dette, til tross for at det var nettopp et av løftene Trump gikk til valg på. Men også den norske såkalte opposisjonen er misfornøyd med utsiktene til at Syria nå skal bli kvitt ulovlige okkupanter. Anniken Huitfeldt (Ap) som for åpen mikrofon på TV2-programmet Underhuset har tatt til orde for evig krig er en av dem.

De henter alle sammen frem tung kritikk og uttrykker «bekymring», snakker om «tomrom» og «ansvar». Det er altså snakk om en ulovlig invasjon, fullstendig i strid med internasjonal lov.

Vi vet nå at Norge ledes av en imperialistisk regjering med pressen på lag. Ikke at Ap-regjeringen var noe bedre, de satte i gang den ulovlige norske deltagelsen i den skitne krigen mot syrere.

Yrende caféliv i Damaskus: Det skulle vært naturlig for pressen å spørre syrere i Syria hva de mener.
FOTO: Tor Lindseth

Alt er for Israel

Media og politikere avslører at de egentlig vil ha evig krig i land langt borte og det er all grunn til å spørre seg «what’s in it for them?» Det er først og fremst Israel som er vill etter å knuse landene i regionen. «Stor-Israel» er ikke et rykte eller en såkalt «konspirasjonsteori», men konkrete planer og noe som en rekke velstående amerikanske jøder åpent støtter helhjertet. Så har også Hollywood beordret en rekke stjerner å komme seg ut i offentligheten og skrike varsku.

Med mindre amerikansk «nærvær» kan ikke Israel lenger bølle seg frem på samme måte, og utsiktene til at Golan skal tilbakeleveres til Syria kan få enhver høyreekstrem israelsk politiker og investorer til å skjelve i buksene, og på avtrekkeren. Israel bombet Damaskus første juledag, drepte en soldat og skadet ytterligere tre.

Ingen norske interesser i å okkupere Syria

89 amerikanske senatorer og kongressmedlemmer er også israelske statsborgere og mottar enorme summer fra AIPAC, den israelske lobbygruppen, så at de skriker og bærer seg lar seg lett forklare. Amerikanerne har altså folk på toppen som heller vil sette egne soldater i fare enn å avslutte en for USA ulønnsom krig de allerede har tapt. Men hvorfor er norske politikere så ville etter det samme som disse? Hvem sine interesser er det de egentlig tjener? Det er umulig å få øye på noen norske interesser i dette, snarere tvert i mot. Uttalelser tyder også på at det kan fremdeles være norske soldater i Syria.

Syria er ikke en «konflikt» – det er et land med barn, kvinner og menn som vil bestemme over sitt eget land. De er glade for å bli kvitt okkupantene.

Travel handel på al-Hamidiyeh-souken i Damaskus: I følge amerikansk og norsk presse eksisterer ikke disse menneskene. FOTO: Tor Lindseth

Syrere skal usynliggjøres

Ikke én av de ovennevnte har lurt på eller diskutert hvordan over 20 millioner syrere tar nyheten eller bedt om en uttalelse fra den syriske regjeringen eller syriske parlamentarikere, politiske kommentatorer eller journalister. Ikke én har kommet seg avsted, tatt med seg mikrofonen ut på gaten i Damaskus og spurt folk. Syriske barn, kvinner og menn skal ikke, får ikke synes i våre medier. Så kjære leser, de bedrar oss. Det er ikke journalistikk som praktiseres i norske hovedstrømsmedier, det er PR-arbeid for evig krig. Det er ditt valg om du skal forsette å la deg dupere.


Min syriske venn Treka Zn er standupkomiker og har dette å si fra Damaskus:

Treka har en egen Facebookside

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Jaquesson.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er perbjonnessteigan.jpg
Forrige artikkelBritene dør tidligere på grunn av økende fattigdom
Neste artikkel– Israel brukte sivile fly som skjold for flyangrep