Jens Stoltenbergs atomvåpen-løgner

0

Av Manlio Dinucci.

Idet NATO fordømte Russlands bording av ukrainske skip, uten å nevne at disse hadde seilt inn i russiskkontrollert farvann, fordømmer NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, faren ved Russlands raketter. Prinsippene for propaganda endrer seg aldri – unngå konteksten og forvreng målestokken på faktaene.


Denne artikkelen av Manlio Dinucci ble først publisert i den italienske avisa Il Manifesto. Oversatt fra engelsk til norsk av Anne Merethe Erstad.


«Russiske raketter er en fare» – alarmen ble slått av generalsekretæren i NATO, Jens Stoltenberg, i et intervju med Maurizio Caprara. Publisert i Corriere della Sera, tre dager før «hendelsen» i Azov-havet, noe som fyrte opp under den allerede glødende spenningen i forholdet til Russland. «Det finnes ingen nye raketter i Europa. Men det finnes russiske raketter, ja», begynte Stoltenberg, og ignorerte to fakta.

For det første: i mars 2020 vil USA begynne å utplassere den første atombomben med presisjonsstyring i sitt arsenal, B61 – 12, i Italia, Tyskland, Belgia og Nederland (hvor B – 61 atombomber allerede er plassert) og antakelig også i andre europeiske land. Dens funksjon er hovedsakelig anti-russisk. Denne nye bomben er designet med kapasitet for gjennomtrenging, som gjør den i stand til å eksplodere under jordoverflaten for å kunne ødelegge sentrale kommando-bunkere i sitt første angrep. Hvordan ville USA reagere hvis Russland utplasserte atombomber i Mexico, rett ved deres territorium? Siden Italia og de andre landene bryter ikkespredningsavtalen og tillater USA å bruke sine baser, så vel som sine piloter og fly, til utplassering av atomvåpen, vil Europa bli utsatt for en større risiko i første linje i den økende konfrontasjonen med Russland.

For det andre: et nytt rakettsystem fra USA ble installert i Romania i 2016 og et annet, liknende system, er for tiden under bygging i Polen. Det samme rakettsystemet er installert i fire krigsskip som, med USA-base i den spanske havnebyen Rota, seiler i Svartehavet og i Østersjøen, nær russisk territorium. De landbaserte installasjonene er, i likhet med skipenes, utstyrt med Lockhead Martin Mk41 vertikale utskytingsramper som – slik produsenten selv spesifiserer – er i stand til å skyte ut «raketter for ethvert oppdrag: enten SM-3-raketter som forsvar mot ballistiske missiler eller langtrekkende Tomahawk-raketter for å angripe landbaserte mål». Sistnevnte kan også utstyres med et atomstridshode. Siden de ikke har mulighet til å undersøke hvilke missiler som faktisk er plassert i utskytingsramper parkert i fronten mot Russland, antar Moskva at det også finnes atom-angrepsraketter, i strid med INF-avtalen (nedrustningsavtalen mellom USA og Sovjetunionen fra 1987, overs. anm. ), som forbyr installasjon av mellomdistanse- og kortdistanseraketter i baser på land.

Tvert imot, Stoltenberg anklager Russland for å bryte INF-avtalen, og sender ut en advarsel: «Vi kan ikke tillate at avtalen brytes uten straffereaksjoner».

I 2014 anklaget Obama-administrasjonen Russland – uten å legge fram det minste bevis – for å ha testet en Cruise-rakett (SSC-8) fra en kategori som er forbudt i henhold til avtalen, og annonserte at «USA vurderer utplassering av landbaserte raketter i Europa». Med andre ord: å trekke seg fra INF-avtalen. Denne planen, støttet av europeiske NATO-allierte,  ble bekreftet av Trump-administrasjonen:  i skatteåret 2018 godkjente kongressen finansiering av et program for forskning og utvikling av en Cruise-rakett som kan skytes ut fra en mobil plattform. Atomraketter av typen Euromissile, utplassert av USA i Europa i 1980-årene og fjernet av INF-avtalen, er i stand til å treffe Russland. Mens liknende type atomraketter utplassert i Russland kan treffe Europa, men ikke USA. Stoltenberg selv erklærte, med referanse til SSC-8-rakettene som Russland har utplassert på eget territorium, at de er i stand til å rekke over mesteparten av Europa, men ikke USA.  Dette er hvordan USA forsvarer Europa.

Og i denne groteske bekreftelsen fra Stoltenberg, som tillegger Russland «den høyst risikable ideen om begrenset atomvåpen-konflikt», advarer han: «Alle atomvåpen er farlige, men de som kan senke terskelen er spesielt risikofylte». Dette er nøyaktig samme advarsel slik kom fra militær- og vitenskaps-eksperter i USA om B61 – 12-rakettene, som er på grensen til å bli utplassert i Europa: «Mer nøyaktige atomvåpen med liten motor øker fristelsen til å bruke dem, til og med til å bruke dem først, framfor en gjengjeldelse».

Hvorfor skal ikke Corriere della Sera intervjue dem?

 

Les ogaå:

The Nuclear Posture Review bringer atomkrigen mye nærmere

Atomfaren er reell

USA fantaserer om en begrenset kjernefysisk krig

 

Klikk her og bli med på å utvikle den uavhengige og kritiske journalistikken.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelI ly av krisa i Ukraina bygger USA seg opp militært i Syria
Neste artikkelVindkraftbølgen er rovdrift på norsk natur