Jens Stoltenbergs atomvåpen-løgner

2

Av Manlio Dinucci.

Idet NATO fordømte Russlands bording av ukrainske skip, uten å nevne at disse hadde seilt inn i russiskkontrollert farvann, fordømmer NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, faren ved Russlands raketter. Prinsippene for propaganda endrer seg aldri – unngå konteksten og forvreng målestokken på faktaene.


Denne artikkelen av Manlio Dinucci ble først publisert i den italienske avisa Il Manifesto. Oversatt fra engelsk til norsk av Anne Merethe Erstad.


«Russiske raketter er en fare» – alarmen ble slått av generalsekretæren i NATO, Jens Stoltenberg, i et intervju med Maurizio Caprara. Publisert i Corriere della Sera, tre dager før «hendelsen» i Azov-havet, noe som fyrte opp under den allerede glødende spenningen i forholdet til Russland. «Det finnes ingen nye raketter i Europa. Men det finnes russiske raketter, ja», begynte Stoltenberg, og ignorerte to fakta.

For det første: i mars 2020 vil USA begynne å utplassere den første atombomben med presisjonsstyring i sitt arsenal, B61 – 12, i Italia, Tyskland, Belgia og Nederland (hvor B – 61 atombomber allerede er plassert) og antakelig også i andre europeiske land. Dens funksjon er hovedsakelig anti-russisk. Denne nye bomben er designet med kapasitet for gjennomtrenging, som gjør den i stand til å eksplodere under jordoverflaten for å kunne ødelegge sentrale kommando-bunkere i sitt første angrep. Hvordan ville USA reagere hvis Russland utplasserte atombomber i Mexico, rett ved deres territorium? Siden Italia og de andre landene bryter ikkespredningsavtalen og tillater USA å bruke sine baser, så vel som sine piloter og fly, til utplassering av atomvåpen, vil Europa bli utsatt for en større risiko i første linje i den økende konfrontasjonen med Russland.

For det andre: et nytt rakettsystem fra USA ble installert i Romania i 2016 og et annet, liknende system, er for tiden under bygging i Polen. Det samme rakettsystemet er installert i fire krigsskip som, med USA-base i den spanske havnebyen Rota, seiler i Svartehavet og i Østersjøen, nær russisk territorium. De landbaserte installasjonene er, i likhet med skipenes, utstyrt med Lockhead Martin Mk41 vertikale utskytingsramper som – slik produsenten selv spesifiserer – er i stand til å skyte ut «raketter for ethvert oppdrag: enten SM-3-raketter som forsvar mot ballistiske missiler eller langtrekkende Tomahawk-raketter for å angripe landbaserte mål». Sistnevnte kan også utstyres med et atomstridshode. Siden de ikke har mulighet til å undersøke hvilke missiler som faktisk er plassert i utskytingsramper parkert i fronten mot Russland, antar Moskva at det også finnes atom-angrepsraketter, i strid med INF-avtalen (nedrustningsavtalen mellom USA og Sovjetunionen fra 1987, overs. anm. ), som forbyr installasjon av mellomdistanse- og kortdistanseraketter i baser på land.

Tvert imot, Stoltenberg anklager Russland for å bryte INF-avtalen, og sender ut en advarsel: «Vi kan ikke tillate at avtalen brytes uten straffereaksjoner».

I 2014 anklaget Obama-administrasjonen Russland – uten å legge fram det minste bevis – for å ha testet en Cruise-rakett (SSC-8) fra en kategori som er forbudt i henhold til avtalen, og annonserte at «USA vurderer utplassering av landbaserte raketter i Europa». Med andre ord: å trekke seg fra INF-avtalen. Denne planen, støttet av europeiske NATO-allierte,  ble bekreftet av Trump-administrasjonen:  i skatteåret 2018 godkjente kongressen finansiering av et program for forskning og utvikling av en Cruise-rakett som kan skytes ut fra en mobil plattform. Atomraketter av typen Euromissile, utplassert av USA i Europa i 1980-årene og fjernet av INF-avtalen, er i stand til å treffe Russland. Mens liknende type atomraketter utplassert i Russland kan treffe Europa, men ikke USA. Stoltenberg selv erklærte, med referanse til SSC-8-rakettene som Russland har utplassert på eget territorium, at de er i stand til å rekke over mesteparten av Europa, men ikke USA.  Dette er hvordan USA forsvarer Europa.

Og i denne groteske bekreftelsen fra Stoltenberg, som tillegger Russland «den høyst risikable ideen om begrenset atomvåpen-konflikt», advarer han: «Alle atomvåpen er farlige, men de som kan senke terskelen er spesielt risikofylte». Dette er nøyaktig samme advarsel slik kom fra militær- og vitenskaps-eksperter i USA om B61 – 12-rakettene, som er på grensen til å bli utplassert i Europa: «Mer nøyaktige atomvåpen med liten motor øker fristelsen til å bruke dem, til og med til å bruke dem først, framfor en gjengjeldelse».

Hvorfor skal ikke Corriere della Sera intervjue dem?

 

Les ogaå:

The Nuclear Posture Review bringer atomkrigen mye nærmere

Atomfaren er reell

USA fantaserer om en begrenset kjernefysisk krig

 

Klikk her og bli med på å utvikle den uavhengige og kritiske journalistikken.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Europas servilitet ovenfor USA gagner ikke det europeiske folk. Serviliteten styres med jernhånd av en politikerstand som møter økende grad av motstand fra folket. Denne internasjonale politiske eliten har sin lojalitet først og fremst knyttet til seg selv, og har liten eller ingen lojalitet ovenfor folkene den råder over. Når de velvillig slipper amerikanske atomvåpen inn over hele Europa, tillater de at Europa anvendes som strategisk buffersone for USA. Dette er intet mindre enn forræderi!

  2. Avatar for Anki Anki says:

    Det er lenge siden jeg gadd ta disse odelsgutta på Evenstad alvorlig. Hvis i det hele tatt. Det er noe barnslig, kleint, destruktivt, imbesilt over disse puddingene som juger , jukser og hisser krig. De kom aldri ut av den mentale sandkassa og kan ikke brukes til noe tjenelig. Dessverre finnes det ikke nok voksne folk med baller som tør å stå opp mot dette våset. Så jeg satser på at Moder jord skal riste oss av seg snart. Det hadde i hvert fall jeg gjort.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere