FN-panel om White Helmets, organhandel og andre forbrytelser

4
Fra FN-panelet 20. desember 2018. Skjermdump fra FNs TV-kanal.

De store nyhetskanalene har vært fullstendig tause om FN-panelet 20. desember 2018 der det ble lagt fram fakta og grusomme detaljer om den kriminelle virksomheten til White Helmets. Journalister var til stede under høringa, så det var ikke mangel på informasjon som gjorde at det ikke var noen dekning av den. Høringa ble streamet på UNTV og kan sees her.

Det var nok heller det materialet som ble lagt fram under høringa som ikke falt i smak hos main stream media. De har bygd opp fortellingen om de edle og frivillige hjelperne i White Helmets, og da passer det ikke så godt å vise dokumentasjon som klargjør at de verken er edle, frivillige eller hjelpere. CBS hadde en journalist til stede under høringa, men hun hadde ikke et eneste spørsmål å stille til panelet.

Maxim Grigoriev, som er leder for Foundation for the Study of Democracy, som er en medlemsorganisasjon i FNs Global Counter-Terrorism Research Network, la fram vitnemål fra over 100 øyenvitner. Dette inkludere 40 medlemmer av White Helmets, 15 tidlilgere terrorister og 50 folk fra områder der terrorister og White Helmets opererte. Blant de vitnemålene som ble lagt fram var øyenvitneskildringer av hvordan White Helmets hadde operert ut organer fra fanger for å selge dem på det svarte markedet for organhandel. To av vitneutsagnene var slik:

“I lifted the sheet and saw a large wound cut from the throat to the stomach… I touched him with my hand and understood there were clearly no organs left.”
“A person receives a minor injury, is rescued… and then brought back with their stomach cut open and with their internal organs missing.”

Deler av dokumentasjonen kan lastes ned her (pdf).

Den britiske journalisten Vanessa Beeley deltok også i høringa og la fram noe av den dokumentasjonen hun har samlet. Innlegget finnes i denne videoen fra ca. 39 minutter ute i den. Hun har en egen YouTube-kanal hvor hun publiserer intervjuer og reportasjer.

Vanessa Beeley er en av innlederne som kommer til Mot Dag-konferansen på Parkteatret i Oslo 9.-10. februar. Du kan møte henne der. Men NB: halvparten av billettene er solgt allerede. Påmelding her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det er bra at vi har Steigan når resten av media svikter.
  Men vi får vente noen dager for å se om også resten av norsk media kommenterer saken.
  En høring er i utgangspunktet noe som er nøytralt og som bør kunne omtales i norsk media, men selvfølgelig må det da også rapporteres om ubehagelig informasjon som fremkommer i en slik høring. Men vi kan bruke saken som en lakmustest på hvor sterk sensuren i norsk media egentlig har blitt.

 2. Avatar for Limert Limert says:

  Vel, rett skal være rett: CBS journalisten hadde et spørsmål som kan finnes på videoen ca 58 minutter inn. Det var riktignok ikke relatert til hva de hadde fått presentert, men til hva som kom til å skje når USA trekker seg ut.

 3. Norske MSM medier svikter ikke sine oppdragsgivere når de svikter sine lesere. For vestlig presse og media, også norsk presse og media med NRK, er å betrakte som en integrert del av det militær-industrielle komplekset, og er mikrofonstativ og stenograf for det når de bringer et selektivt utvalg av nyheter, spisset og vinklet til fordel for hva Makten vil at folket skal vite. Fremstillingen av USAs imperialistiske kriger som forsvar og frigjøringskriger er vestlig MSMs viktigste oppgave.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.