FN-panel om White Helmets, organhandel og andre forbrytelser

0
Fra FN-panelet 20. desember 2018. Skjermdump fra FNs TV-kanal.

De store nyhetskanalene har vært fullstendig tause om FN-panelet 20. desember 2018 der det ble lagt fram fakta og grusomme detaljer om den kriminelle virksomheten til White Helmets. Journalister var til stede under høringa, så det var ikke mangel på informasjon som gjorde at det ikke var noen dekning av den. Høringa ble streamet på UNTV og kan sees her.

Det var nok heller det materialet som ble lagt fram under høringa som ikke falt i smak hos main stream media. De har bygd opp fortellingen om de edle og frivillige hjelperne i White Helmets, og da passer det ikke så godt å vise dokumentasjon som klargjør at de verken er edle, frivillige eller hjelpere. CBS hadde en journalist til stede under høringa, men hun hadde ikke et eneste spørsmål å stille til panelet.

Maxim Grigoriev, som er leder for Foundation for the Study of Democracy, som er en medlemsorganisasjon i FNs Global Counter-Terrorism Research Network, la fram vitnemål fra over 100 øyenvitner. Dette inkludere 40 medlemmer av White Helmets, 15 tidlilgere terrorister og 50 folk fra områder der terrorister og White Helmets opererte. Blant de vitnemålene som ble lagt fram var øyenvitneskildringer av hvordan White Helmets hadde operert ut organer fra fanger for å selge dem på det svarte markedet for organhandel. To av vitneutsagnene var slik:

“I lifted the sheet and saw a large wound cut from the throat to the stomach… I touched him with my hand and understood there were clearly no organs left.”
“A person receives a minor injury, is rescued… and then brought back with their stomach cut open and with their internal organs missing.”

Deler av dokumentasjonen kan lastes ned her (pdf).

Den britiske journalisten Vanessa Beeley deltok også i høringa og la fram noe av den dokumentasjonen hun har samlet. Innlegget finnes i denne videoen fra ca. 39 minutter ute i den. Hun har en egen YouTube-kanal hvor hun publiserer intervjuer og reportasjer.

Vanessa Beeley er en av innlederne som kommer til Mot Dag-konferansen på Parkteatret i Oslo 9.-10. februar. Du kan møte henne der. Men NB: halvparten av billettene er solgt allerede. Påmelding her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen syriske hæren rykker inn i den kurdiskkontrollerte byen Manbij
Neste artikkelBritene dør tidligere på grunn av økende fattigdom
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).