Den syriske hæren rykker inn i den kurdiskkontrollerte byen Manbij

0
Syriske og russiske styrker er rykket inn i nærheten av byen Manbij. Kilde: Den syriske hæren.

Den nordlige byen Manbij i Syria er kontrollert av kurdiske SDF-styrker. Tyrkiskstøttede jihadister truer med å angripe byen og den syriske hæren med støtte fra Russland har rykket inn for å avverge et angrep.

Kartet viser beliggenheten til byen Manbij.

Donald Trumps erklæring om å trekke USAs tropper ut av Syria har allerede ført til endringer i det militære landskapet i Syria. Det kurdiske SDF frykter at de vil bli overkjørt av den tyrkiske hæren og den tyrkiskstøttede jihadistgruppa Ahrar Al-Sharqiyah, og søker derfor samarbeid med den syriske hæren og Russland.

Middle East Eye melder at den syriske hæren har rykket inn i utkanten av byen Manbij der SDF har militære posisjoner. En talsperson for det kurdiske militærrådet i byen sier at Russland har satt i stand kommandosenteret i landsbyen Arima, som ligger i utkanten av Manbij.

Denne meldinga bekreftes av Almasdar News og andre nyhetsmedier i regionen. Ifølge disse meldingene deltar også russiske soldater i denne framrykkinga. Det har vært mange varsler om at det ville komme et snarlig tyrkisk angrep på byen, men så langt er det ikke rapportert om noen slik aktivitet. Med den syriske hæren og deres russiske allierte på plass, er det mindre sannsynlig at Tyrkia vil angripe.

Øverstkommanderende for SDF, Mazioum Kobani, sier at han styrker forsøker å få til en avtale med det russiske og den syriske regjeringa. Kilde: Twitter.

Samtidig er det registrert at den syriske hæren har sendt en stor militækonvoi til Deir Ezzor i Eufratdalen for å ta kontroll over områder der. Dette blir sett på som forberedelser til å ta over kontrollen i området hvis og når USA gjør alvor av vedtaket om å trekke ut sine styrker.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.