Den syriske hæren har omringet Manbij for å hindre tyrkisk angrep

0
Den syriske hæren sikrer områdene rundt Manbij. Foto: Sana.

Framrykkinga til den syriske hæren fortsetter i nord. Meldingene går ut på at den har omringet byen Manbij for å blokkere et eventuelt angrep for tyrkiske styrker eller deres allierte jihadister. Det skal være den republikanske garden og den første og den fjerde panserdivisjonen som har inntett disse stillingene. Den syriske hæren kunne nå den østlige aksen ved Manbij fordi det kurdiskdominerte SDF ifølge meldingene overlot kontrollen over Tishreen-dammen til dem. Hæren ønsker tydeligvis å forhindre en invasjon i retning Raqqa eller Øst-Aleppo.

Samtidig meldes det Tyrkia har gitt terroristene i FSA ordre om å trekke seg tilbake. De samme meldingene sier at Tyrkia etter toppmøtet mellom militære og politiske ledere fra Tyrkia og Russland har gitt avkall på planene om en invasjon. USA og Frankrike skal fortsatt ha spesialsoldater i Manbij, så det er et svært komplekst bilde som tegner seg. Men tendensen er at Syria med hjelp fra sine allierte frigjør stadig nye områder og at avatlene mellom Moskva og Ankara blir overholdt.

Den tidligere britiske ambassadøren Peter Ford sa til den pan-arabiske TV-kanalen al-Mayadeen TV nylig at vi kan regne med å se at den britiske og den franske ambassadøren vender tilbake til Damaskus i løpet av 2019.

Donald Trumps vedtak om å trekke USAs tropper ut av Syria har sendt sjokkbølger gjennom USAs allierte og deres lojale medier. Trump valgte taktikken med å erklære seier og trekke seg ut. I virkeligheten betyr det naturligvis at han har erkjent nederlaget i den nesten åtte år gamle krigen som er en arv fra hans forgjengere Barack Obama og Hillary Clinton. Nå erkjenner også oljediktaturene nederlaget og jobber på spreng med å gjenopprette normale forbindelser med Syria.

Når skal også Erna Solberg og Ine Eriksen Søreide innse at den krigen de har investert milliarder av norske skattekroner i er tapt? Når skal norske politikere få slutt på det sanksjonsregimet som fortsetter å drepe sivile i Syria?

Eva Bartlett kommer på Mot Dag-konferansen. Gjør du? Klikk her og meld deg på.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.