Kraftige protester mot økte bensinpriser og arrogante politikere i Frankrike

0
Demonstrasjonen til Gilets jaunes i Paris. Skjermdump fra videoen til Le Parisien.

Bevegelsen Gilets jaunes, de gule vestene, demonstrerer over hele Frankrike mot de økte bensinprisene. Ifølge tall fra Le Parisien har 81.000 demonstrert. På Champs-Elysées i Paris har demonstrantene bygd barrikader og har slåss med politiet som på sin side har møtt dem med tåregass.

Le Parisien har en reportasje fra demonstrasjonene her. Innenriksminister Christophe Castaner beskylder Marine LePen og hennes parti Rassemblement national for å stå bak volden.

De gule vestene har kommet overraskende på president Emmanuel Macron, skriver The Guardian. Bevegelsen har ingen leder, men oppstår på ad-hoc-basis ved bomstasjoner, rundkjøringer og bensinstasjoner. Den organiseres på sosiale medier. Det hele begynte som en protest mot økte bensinpriser, men har utviklet seg til en protest mot ulikhet og mot den politiske kasten som styrer Frankrike. De kaller Macron for «de rikes president». En meningsmåling som ble gjort for Le Figaro viser at 77 prosent av franske velgere ser på protestene som legitime.

Macrons upopularitet slår alle rekorder

En ny meningsmåling viser at president Emmanuel Macron nå slår alle rekorder når det gjelder å bli fort upopulær. Han slår til og med sin svært upopulære forgjenger François Hollande. Det er nå bare 26 prosent av franskmennene som liker presidenten.

 

Klikk her for å være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.