Israels flyvåpen til Ukraina for å trene mot russiske S-300

0
Et israelsk F-35 fly i følge med et israelsk F-16 fly. (Wikipedia, foto: major Ofer)

Israels flyvåpen har fått et stort problem å stri med i Syria. Etter at det russiske overvåkingsflyet ble skutt ned i det Russland ser på som en følge av en provokasjon fra Israel har Syria fått nytt antiluftskyts fra Russland. S-300-batterier en nå på plass flere steder i Syria. Det gjør at Israels flyvåpen ikke på samme måte som før kan bombe mål i Syria uten at det vil få konsekvenser. I verste fall for Israel vil deres fly kunne bli skutt ned av syriske S-300.

Derfor har Israel nå sendt flyvåpenet til øvelse i Ukraina og forsterket sine forbindelser til Kiev-regimet. Dette melder det israelske nettstedet Debka. Det er USA som arrangerer øvelsen i Ukraina som har til hensikt å trene opp flygerne og deres bakkestøtte til å håndtere den faren S-300 og S-400 missilene utgjør for dem.

Dette er både et ledd i Israels fortsatte krigføring mot Syria og en forsterking av forholdet mellom det nazi-infiserte Kiev-regimet og Jerusalem.

Men militært er det spørsmål om hvor mye det vil hjelpe. Vi har ennå ikke fått en situasjon der de flytypene Israel rår over har fått prøvd seg mot S-300 eller S-400. Og nå har Russland utviklet nye missiler til S-400. De kalles 40N6, og skal representere et nytt nivå i sporing og avskjæring av angripende fly, droner og missiler.

 

Les også:

Strategisk nederlag for Israel: Syria får avansert luftforsvar

Israel beväpnar neonazister i Ukraina

Israelsk flyangrep på base i Syria

 

 

Klikk her og bli med du også.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.