Israels flyvåpen til Ukraina for å trene mot russiske S-300

0
Et israelsk F-35 fly i følge med et israelsk F-16 fly. (Wikipedia, foto: major Ofer)

Israels flyvåpen har fått et stort problem å stri med i Syria. Etter at det russiske overvåkingsflyet ble skutt ned i det Russland ser på som en følge av en provokasjon fra Israel har Syria fått nytt antiluftskyts fra Russland. S-300-batterier en nå på plass flere steder i Syria. Det gjør at Israels flyvåpen ikke på samme måte som før kan bombe mål i Syria uten at det vil få konsekvenser. I verste fall for Israel vil deres fly kunne bli skutt ned av syriske S-300.

Derfor har Israel nå sendt flyvåpenet til øvelse i Ukraina og forsterket sine forbindelser til Kiev-regimet. Dette melder det israelske nettstedet Debka. Det er USA som arrangerer øvelsen i Ukraina som har til hensikt å trene opp flygerne og deres bakkestøtte til å håndtere den faren S-300 og S-400 missilene utgjør for dem.

Dette er både et ledd i Israels fortsatte krigføring mot Syria og en forsterking av forholdet mellom det nazi-infiserte Kiev-regimet og Jerusalem.

Men militært er det spørsmål om hvor mye det vil hjelpe. Vi har ennå ikke fått en situasjon der de flytypene Israel rår over har fått prøvd seg mot S-300 eller S-400. Og nå har Russland utviklet nye missiler til S-400. De kalles 40N6, og skal representere et nytt nivå i sporing og avskjæring av angripende fly, droner og missiler.

 

Les også:

Strategisk nederlag for Israel: Syria får avansert luftforsvar

Israel beväpnar neonazister i Ukraina

Israelsk flyangrep på base i Syria

 

 

Klikk her og bli med du også.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTaliban står sterkere i Afghanistan enn noen gang siden 2001
Neste artikkelIS-leir i Syria stappfull av våpen fra USA
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).