Imperiet må stadig gi Assange rett i absolutt alt.

0

Av Caitlin Johnstone.

Det viser seg at Trump-administrasjonen innehar forseglede dokumenter med siktelse mot WikiLeaks grunnlegger Julian Assange. Dette har blitt avslørt av en tilsynelatende tilfeldig klipp-og-lim feil i et rettsdokument tilhørende en ikke-relatert sak som nevner Assange.


Denne artikkelen av Caitlin Johnstone ble først publisert på hennes blogg. Oversatt til norsk av Kari Angelique Jaquesson


Det interessante er at dette avdekkes ikke lenge etter at det ble rapportert til Wall Street Journal at føderale påtalemyndigheter “har vurdert å offentlig tiltale Mr. Assange for å prøve å få ham fjernet fra ambassaden, fordi en detaljert beskrivelse av bevisene kunne gi Ecuadorianske myndigheter grunn til å utlevere Assange.»

Interne kilder har angivelig bekreftet til Washington Post at Assange har blitt siktet. Fordi selve anklagen er forseglet, er det umulig å vite hva den går ut eller hvordan den blir rettferdiggjort. Spør du #Resistance Twitter, er det fordi det er #MuellerTime og fordi Assange er i ferd med å bli arrestert begrunnet med noen mystiske anklager vedrørende WikiLeaks’ offentliggjøring av ikke-offisielle eller hemmeligstemplede e-poster i 2016. Spør du heller QAnon-sekten, det er fordi Donald Trump planlegger å få utlevert Assange for å redde ham og kunne sette inn et dødelig støt mot Djupstaten.

Om du derimot spør folk som faktisk vet hva de snakker om, er det mest sannsynlig at dette handler om WikiLeaks publisering av logger fra Afghanistan- og Irakkrigen og / eller fjorårets lekkasje av CIA-dokumenter. Mest sannsynlig ønsker de å bruke anklager om spionasje utfra ”Espionage Act”. Dette ville utgjøre et drepende slag mot pressefriheten, og uten tvil et enda større sprang i retning av en orwellisk dystopi enn ”Patriot Act”.

Det viser også atter igjen at Julian Assange hadde helt rett.

Jeg har hatt så mange diskusjoner med folk i år om Assanges egne offentlige forklaring for hvorfor han forblir i den ecuadorianske ambassaden, hvor han fikk politisk asyl fra Ecuadors forrige regjering fordi USA forsøkte å få ham utlevert. Det vanligste refrenget er at han kan «forlate ambassaden når han vil».  Assanges motstandere insisterer på at han aldri ville bli arrestert og utlevert til USA, og at han egentlig gjemmer seg fra (ikke eksisterende) svenske voldtektsanklager. Hovedstrømsmedier som The Guardian holder fast ved fortellingen om at det ikke er mulig at Assange skjuler seg fra den samme regjeringen som torturerte Chelsea Manning, slik som i denne artikkelen av James Ball tidligere år med tittelen ”Det eneste som hindrer Assange i å forlate Ecuadors ambassade er stolthet” der han hevder at ”Det er usannsynlig at Wikileaksgründeren vil bli siktet i USA.”

Balls artikkel inneholder følgende ”geniale” utsagn:

«Gjester er som fisk, etter tre dager begynner de å stinke.»

«Det er ingen offentlig straffesak mot Assange eller WikiLeaks i USA, selv om Assange ofte sier at det finnes bevis på at det foreligger forseglede anklager mot ham og hans medarbeidere, og at det har blitt offentliggjort overvåkningstillatelser mot WikiLeaks-ansatte, samt FBI-interessen i Assange og hans nåværende og tidligere medarbeidere (inkludert meg, da jeg jobbet med WikiLeaks i noen måneder i 2010 og 2011). Det er ingen reell grunn til å tro at noe har endret seg vedrørende Assanges situasjon i USA. «

«Problemet for begge sider er at ingen ønsker å miste ansikt: Assange ønsker å være et symbol på motstand mot et USA som forstrekker seg, og ønsker ikke å innrømme at hans asyl handlet om hans personlige handlinger og ikke WikiLeaks sine. Ecuador ønsker ikke å gi nntrykk av at det gjorde en feil i å gi Assange asyl.”

Ball tok i beste fall helt feil, og i verste fall løy han med overlegg om den svært sannsynlige muligheten for hemmelige amerikanske siktelser. Vi vet at anklagene stammer fra den amerikanske regjeringen, så dette har ingenting å gjøre med noen voldtektsanklager eller påstander om brudd på kausjonsregler. Men fortellingen om Assange som en stinkende raring som gjemmer seg i et skap, har blitt så aggressivt fremmet av imperiets propagandister, som er akkurat det Ball er, (for meg i det minste) at det er bokstavelig talt umulig å snakke om Assange på sosiale medier uten at det dukker opp noen fremmede som spyr nettopp dette narrativet ut over hele samtalen.

Og det er ikke noe mysterium, hvorfor det er slik. Alternativet til å fremstille Assange som en skummel voldteksforbryter som gjemmer seg fra rettferdigheten, ville være å erkjenne muligheten for det vi nå vet sikkert: den enorme, viltvoksende supermakten, med så mange ekstremt tette allianser at den er det faktiske midtpunktet i et verdensomspennende imperium som arbeider for å få utlevert en australsk journalist fra en ecuadoriansk ambassade i Storbritannia, slik at de kan straffe ham for å publisere fakta.

Det er så mye, mye lettere å fremstille ham som en stinkende mannen i skapet enn midtpunktet i et angrep på ytringsfrihet med implikasjoner som strekker seg til alle kommende generasjoner og til hvert hjørne av kloden.

Julian Assange grunnla en nyskapende kanal for å publisere lekkasjer på grunnlag av at korrupt makt kan bekjempes med sannhet og åpenhet. Korrupt makt reagerte ved å kneble, forfølge og sverte ham. På den måten lyktes det dem å krympe omfanget av lekkasjer, minimere publikasjonenes innflytelse og fullstendig å hindre Assanges muligheter til å forsvare seg. Det de har oppnådd, fått i bytte, er at de i full offentlighet har bevist at Assanges teori var, og er, fullstendig korrekt.

Det finnes et maktapparat som bruker løgner og hemmelighold for å manipulere og bedra oss. De hater mer enn noe annet å bli flombelyst med sannhet. Dette vet vi nå med full sikkerhet. Det er hevet over enhver tvil.

Julian Assange har aldri gjemt seg for Justitias. Julian Assange er, og har alltid vært, i skjul for urettferdigheten. Hans beslutning om å søke politisk asyl hos Ecuador har vist seg å være et fullstendig riktig valg, at han har rett, akkurat som det har vist seg så veldig mange ganger før.

 

 

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken. Klikk her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.