40 sivile i Deir Ezzor massakrert av USA-koalisjonens bombefly

0
USA-koalisjonen har bombet Hajin by i Syria med hvitt fosfor. Kilde: Sana.

Av Eva Bartlett.

USA befinner seg ulovlig i Syria under det helt falske påskuddet om å bekjempe ISIS (terrorister som den amerikanskeledede koalisjonen gjentatte ganger har hjulpet de siste årene, slik at de kan ta over stillinger i Syria). Dette USA har slaktet syriske soldater for å hjelpe ISIS, gang på gang, og har igjen myrdet syriske sivile.

Glem Khashoggi, glem de dårlige løgnene du hører om Syria som de vil du skal tro på. Dette er den virkeligheten syrerne opplever. Verdens kriminelle (USA, Israel, Saudi Arabia, Tyrkia, Storbritannia, Frankrike, Canada, Qatar …) er forent i et forsøk på å ødelegge Syria. Og mens syrerne har nedkjempet dem heroisk, fortsetter disse forbryterne å drepe, for å ødelegge så mye som mulig. De er absolutt krigsforbrytere.

Det syriske nyhetsbyrået Sana skriver: «40 sivile, for det meste kvinner og barn, ble drept lørdag i en ny aggresjonshandling gjennomført av krigsfly fra den amerikanskeledede «internasjonale koalisjonen» mot landsbyen al-Buqa’an  i Hajin by, ca 110 km sørøstlige landsbygda ved Deir Ezzor, sier lokale kilder.»

Kildene forteller om fortsatt tung bombing utført av koalisjonens fly siden fredag kveld (16. november 2018) i Hajin og landsbyene og byene der omkring. Flere titalls hus ble ødelagt og hundrevis av familier ble fordrevet.

Kildene forteller at tapstallene sannsynligvis vil stige på grunn av vanskelighetene med å evakuere sivile som er fanget under ruinene av hus som er ødelagt av flyangrepene.

Den nye massakren som er begått av koalisjonen føyer seg til en rekke massakrer begått i forrige uke i Hajin, Al-Sha’fah, Al-Boubadran og Al-Sousse, som har krevd livet til mer enn 100 sivile.

I forrige uke bombet USA-koalisjonens landsbyer og byer på landsbygda i Deir Ezzor med med hvitt fosfor som det etter internasjonale regler er forbudt å bruke mot sivilbefolkning, samt med forbudte klasebomber. Dette skjedde uten noen form for kommentarer eller fordømmelse fra FNs sikkerhetsråd og FN.

 

 

Forrige artikkelImperiet må stadig gi Assange rett i absolutt alt.
Neste artikkelOm hvordan IS / Da’esh fikk sine våpen fra Europa
Eva Karene Bartlett er en kanadisk-amerikansk journalist som har tilbrakt år på bakken og dekket konfliktsoner i Midtøsten, spesielt i Syria og Palestina (hvor hun bodde i nesten fire år). Hun var mottaker av 2017 International Journalism Award for International Reporting, gitt av Mexican Journalists' Press Club (grunnlagt i 1951), og var den første mottakeren av Serena Shim Award for Uncompromised Integrity in Journalism. Se hennes utvidede biografi på bloggen hennes In Gaza. Hun tvitrer fra @EvaKBartlett og har Telegram Channel, Reality Theories. Eva kan også nås på evabartlett@hotmail.com.