Hvilke verdier ønsker NRK å dyrke?

11
Har Verdibørsen gjort seg til mikrofonstativ for terrorister som al-Nusra?
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

NRKs Verdibørsen inneholdt 15. november en helt ukritisk koseprat med konvertitten Pål Salahdin Refsdal som helt uhindra fikk lov til å reklamere for den nye boka si og påstå at Al Qaeda-terrorister han har tilbragt åpenbart hyggelige stunder med er «svært tilbakeholdne med å angripe sivile». Vi snakker altså om den samme terrorgruppa som skal ha stått bak 911 hvor det ble drept ca 3000 sivile.

Kampsang for drap

Kampsangen fra 0:56 i programmet oppfordrer til drap på alawitter og kristne. Det er altså «poesien» Refsdal snakker så pent om rett etterpå.

Refsdal påstår også at Vesten ikke har «handlet» i Syria (mens Vesten i virkeligheten har ført krig mot Syria siden 2011), at syriske myndigheter har brukt kjemiske våpen og at 90 % av drapene på sivile i Syria blir begått av myndighetene, fortsatt uten oppfølgende spørsmål fra Jostein Gjertsen, et av NRKs mange mikrofonstativer. Og det er ikke første gang NRK lar Refsdal få breie og briske seg.

Hva blir det neste, at NRK lar nazister få prate om hvor hyggelig de har det hver gang de møtes?

Sikkert er det i alle fall at NRK aldri har tillatt at tilhengere av det sekulære og populære «regimet» i Syria får prate uhindra. For fortielse og diskreditering av disse er det som må til for å lure det norske folk til å akseptere USA/NATO/Norges og NRKs krigføring mot Syria, et folk som imidlertid ikke lenger lar seg lure av NRK og de andre NATO-medienes propaganda.

Det med kjemiske våpen er i beste fall en halvsannhet. For det finnes til og med (minst) en terrorgruppe som for lengst har innrømmet bruk av slike våpen: Jaysh al-Islam, som dessuten regjerte i det området som hevdes å ha blitt rammet av et kjemisk angrep i april 2018. “On April 8, 2016, a spokesman for the rebel group admitted that “forbidden” weapons had been used against Kurdish militia and civilians in Aleppo».

Men ikke nok med det, også USAs utenriksdepartement har innrømmet at terrorgrupper i Syria har brukt kjemiske våpen, ved å advare mot å reise til Syria nettopp på grunn av den faren. «Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons». Her lå reiserådet før det ble slettet: Her link til en artikkel som bl.a. inneholder skjermdump av reiserådet som ble slettet.

Åpenbart partisk

Påstanden 90 % stammer fra en åpenbar partisk organisasjon, Syrian Network for Human Rights, som roper på regimeskifte og invasjon. SNHR er en av grunnene til at FN ga opp å holde oversikt over antall drepte i krigen, da tallene fra de forskjellige «tellekorpsene» sprikte i alle retninger. Tallene ble mao brukt som en del av propagandakrigen.

Refsdal hevdet videre at han ikke vet hva slags samfunn disse jihadistopprørerne ønsker seg. Men det bør i alle fall han, konvertitten, vite: sharialover med steining, pisking, halshogging av vantro osv. Så hvorfor i all verden tier han om det? Og hvorfor gravde ikke Gjertsen mer i det spørsmålet?

Det Thomas Hegghammer (introdusert som «en av verdens mest kjente og respekterte eksperter på terrorisme og voldelig islamisme») sa etterpå er mer objektivt og beskrivende, men det fungerer i denne settingen som aksept og godkjennelse av hva Refsdal sa. Sandpåstrøing.

Altså: jeg tviler ikke på Hegghammers ekspertise og at terroristene er glade i poesi osv, som både Refsdahl og Hegghammer påpeker. Men hvorfor skulle de ikke være glade i poesi? Og hvorfor er det akkurat Al Qaeda NRK ufarliggjør på denne måten? Hvorfor ikke eksempelvis Ku Klux Klan eller Vigrid? Det må være fordi Al Qaeda er på NRK/NATO/Norges side i krigen mot Syria, Iran og Russland. Jeg ser ingen annen forklaring.

Til slutt utdrag av Dagbladets anmeldelse:   «når man leser denne boka, blir identifiseringen med trosfeller ganske så tydelig. Det ser man også når forfatteren sjøl flere ganger bruker «bror» og «brødre» om geriljasoldatene han er sammen med. Når de dør, er de heller ikke ofre, men alltid «martyrer»……Han har også en tendens til å være apologetisk. Nusrafronten som nå har byttet navn og inngår i gruppa Hay’at Tahrir al-Sham, står på verstinglista hos Amnesty International og Human Rights Watch, men det skulle man ikke tro når man leser denne boka. Jeg synes også Refsdal begår en av journalistikkens store feil når han blir med en lokal «justisminister» til et fengsel i Idlib og uten motforestillinger synes å godta fangenes utsagn om hvor bra de har det».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  In “1984” Goldstein is purported to be a former member of the ruling class that rebels and becomes the leader of a group of rebels known as The Brotherhood. Likewise, The Brotherhood is never really seen and may not even exist. You see, both Goldstein and the Brotherhood are propaganda tools used by The Party to cement loyalty to Big Brother during an event known as The Two Minutes Hate.

  Sånn apropos Al-Qaeda…som vel bare var en datafil.
  Ellers er vel norsk rørekanal i tjeneste for sine sugardaddies. Er det så underlig? Er det fortsatt oppegående mennesker som trur at gammelmedia er på folkets side og har noen “verdier” i det hel tatt? Utover å være krigshissernes nyttige idioter. De papegøyene burde man slutte å lytte til. Kast tv’n ut av vinduet.

 2. Har følgende forslag til NRK´s rolle som talerør:
  Kommunisme, Marxisme, Ateisme, Feminisme, Abort, Skilsmisse, Alenemødre, Mangfold, Islam, Innvandring, Kjønns-forvirring, Jødenes offerrolle og Holocaust.
  Kort sagt rasering av alle de verdiene som har gjort Norge til det vi var, før Globalistene overtok.
  PÅ NRK KALLER DE DET DEMOKRATI!

 3. Avatar for aford aford says:

  Joda, han kan forsåvidt godt være en under cover-agent på jobb, han kan jo det.

  Eller rett og slett så forelsket i en av sarasenernes kvinner at han han blir islamist av det, slik at han lettere skal kunne få seg til å holde henne under akkurat så streng kontroll som han evt. måtte finne passende.

 4. Avatar for Slangen Slangen says:

  Artikkelen er vel grei den, både islamisten og nrk fortener både negativ kritikk og sarkasmer, men er skjemd av feil i innleiinga.

  Angrepet på usa 11. sept. 2001 med over 3000 døde var sjølvsakt ikkje utført av ein gjeng forfylla araberar, men av Israel for å starte War on Terror til nytte for det sionistiske landet etter årevis med planlegging. Trur dette er forstått av fleirtalet i usa.

 5. Avatar for aford aford says:

  Viktig påpekning.

  Som som jeg pleier å si, da jeg tilhører dem som kaller de offisielle forklaringene for konspirasjonsteorier, men ikke er en sk. no-plainer:

  De to flyene, ja … de VAR der, men de var bare kakepynt på skuebrødet, de. Bygningene ble revet kontrollert, og etter omfattende forberedelser. Det flyet som traff Pentagon, derimot: DET var et ekte missil.

 6. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Det verdt å se nærmere på CV-en hans. Iflg. Wikipedia er Refsdal utdannet løytnant i forsvaret. Hvis jeg husker rett, tok han medie-utdanning på Forsvarets Høyskole i 1984, for så å dra rett til Mujahedin i Afghanistan i 1985, der han observerte en krigsherre sprenge stømforsyningen til hele Kabul. Siden har han vært ute på reportasjetur med diverse geriljabevegelser, som stort sett alle har det til felles at USA/NATO har en interesse i dem på en eller annen måte (maoistiske Sierra Luminoso i Peru, Mujahedin i Afghanistan osv) Men dette betyr ikke at han jobber for det norske forsvaret.

  Det er vel greit at Norge har en militær utenlandsetterretning, Men er det like greit hvis disse tjenestene blander de seg inn i innenriks opinionsdanning og dominere bokmarkedet i enkelte spørsmål? (Man kunne se på Øystein Bogen. Hvis jeg husker rett har han også medieutdanning fra Forsvarets Høyskole og er persona non grata i Russland for mistanke om spionasje - han dominerer hyllene i i norske bokhandlerne om Russland) Og Refsdal gikk jo hardt ut mot Eva Thomessen for en stund siden.

  Er det forresten ikke merkelig han ikke får mer pes fra PST eller havner på en eller annen amerikansk flyforbudsliste hvis han nå har disse islamistiske sympatiene, (som jeg tviler meget sterkt på)?

 7. Avatar for INK INK says:

  Dessverre er det ganske mange som er fryktelig naive. Selv blant ellers oppegående folk med høy utdannelse. De blir faktisk sinte om man påstår at pressen serverer propaganda og løgner om for eksempel krigene vi deltar i. I blant tror jeg nesten at folk med høy utdannelse er mer naive enn andre - de er så vant til å få servert “fasiten” av autoriteter at det nærmest er blitt “second nature” for dem.

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Nå er ikke oppegående nødvendigvis synonymt med høy utdannelse. Jeg kjenner flere trailerslasker med langt friskere tanker enn hva gjennomprogrammerte akademikere kan hoste opp…c",)

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere